Krucjata
powrót do forum 1 sezonu

(Możliwe spoilery!) Po pierwszym odcinku byłem sceptycznie nastawiony co do tego serialu. Bardzo słaby efekt na rzece, mało emocji itd. Ale z każdym kolejnym odcinkiem serial robił się coraz ciekawszy, a historia coraz ciekawsza. Muzyka też na dobrym poziomie. Jak dla mnie bardzo ciekawy scenariusz. Na pewno na minus: niektóre dialogi które były na niskim poziomie, czasem nawet Dlaczego Ja czy Trudnych Spraw, niektóre efekty specjalne jak wybuch na Wiśle czy w wieżowcu. Widać było, że niektóre sceny, a raczej głos był robiony w postprodukcji lub studiu. Trochę błędów, jak np. jedna scena gdzie trup trzyma telefon w dłoni, a w następnej jest już na ziemii. Może trochę też ostatni odcinek trochę naciągany.
Ale serial poza tymi minusami w.w. jest naprawdę kawałem dobrego serialu.

Ferbi155

Mam bardzo podobne odczucia. Po pierwszym odcinku nie byłam zachęcona, ale z nudy obejrzałam kolejne i naprawdę się wciągnęłam w historie. Dialogi momentami papierowe, ten ostatni odcinek tez trochę -spodziewałam się więcej, ale miło się to oglądało jeśli chodzi o całość. Fajna obsada. :-))

ocenił(a) serial na 9
izapabjan

I tak naprawdę serial uważam za jeden z lepszych. Warto też zauważyć, że to chyba pierwszy tak na poważnie wzięty serial TVP. Historia serialu też jedna z bardziej pogmatwanych i ciekawych. No i ilość odcinków - 13 odcinków, co w dzisiejszych czasach staje się rzadkością. Fajnie jakby nakręcili drugi sezon, tylko o czym mógłby być...?