W "Ciekawostkach" nie ma mowy o tym, że Marek Nowakowski, który odtwarza w kilku odcinkach rolę dosyć ważnego dla fabuły serialu, kryminalisty Zenona Kołodzieja ps. Kupiec (poznajemy go w odcinku "Zemsta" 4x06), pojawia się także jako policjant obsługujący echosondę na policyjnym statku w odcinku "Bagno" (1x05). Nie było by w tym nic dziwnego, w końcu w odcinku pierwszego sezonu jego kwestia nie jest zbyt długa, jednak aktor ten występuje w identycznej charakteryzacji, co w późniejszych odcinkach jako bandyta (w szczególności bardzo charakterystyczny wąs czy identyczna fryzura), co można by podpiąć do błędów filmowych. Niedawno oglądałem wszystkie serie jeszcze raz i rzuciło mi się w oczy jeszcze wiele innych błędów, ale tylko ten tak dobrze zapamiętałem. Ogólnie to porządny serial, fajnie się go oglada. Nie jest taki "prawdziwy" jak np. Pitbull, ale dzięki temu nie jest też taki przygnębiający. Ot fajny lekki serialik.
polećmy dalej - pan Borkowski, który w 2gim odcinku pt. wspólnik gral tytułowgo bandyte-wspólnika w końcowych odcinkach grał policjanta. Zapewne takich błedów jest wiecej :)
Jest pare "podwojnych rol", na przykład w jednym z odcinkow wystepuje gosc ktory remontuje mieszkanie do ktorego przychodza Marek i Adam, a gra on potem Małego w odcinku "Powrót".
Kelnerka z jednego z odcinkow gra potem zone tego policjanta kolegi Adama ktory probuje go zabic w ost. odcinku.
2 razy pojawiaja sie tez - student ten blondyn ktorego kolege postrzelil Okularnik z odcinka 1 oraz Kruszyna z odcinka "Blekitny Pokoj" (juz teraz nie pamietam w jakich odc).
pozdrawiam