PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=123893}

Kryminalni

2004 - 2008
6,8 41 tys. ocen
6,8 10 1 40805
5,1 10 krytyków
Kryminalni
powrót do forum serialu Kryminalni

Słuchajcie, czy naprawdę nie istnieje żaden sposób, aby ten świetny serial wrócił na antenę? Z mojej strony powiem, że próbowałem coś działać (wysyłałem e-maile a nawet listy do stacji) ale co Ja jeden mogę zrobić? Zadziałajmy coś!

użytkownik usunięty
daniel1263

Fajnie by było gdyby wrócił przynajmniej w sobote byłoby coś do oglądania.

daniel1263

Też byłbym bardzo zadowolony jakby stacja TVN wznowiła produkcje Kryminalnych, ale skoro mówisz że nawet apele i petycje pozostają bez odzewu to chyba niestety są marne szanse na to. Szkoda...

ocenił(a) serial na 10
Hamper

Wiesz on napisał że sam próbował. Myślę że powinniśmy zrobić petycje, jak by się pod nią podpisało z jakieś 300.000 osób to by coś to zdziałało nie sądzicie?

ocenił(a) serial na 9
olekczerwony

Jestem za ! Uwielbiałam ten serial, oglądałam wszystkie odcinki a potem powtórki. Żaden polski serial kryminalny nie dorównuje "Kryminalnym " :))

ocenił(a) serial na 10
monia198923

Zgadzam się, jednak widać było że zakończenie było robione na szybko.

ocenił(a) serial na 3
monia198923

"żaden polski serial kryminalny nie dorównuje kryminalnym" - cyt. monia198923

Słucham?
To ty dziewczyno albo żadnego innego polskiego serialu kryminalnego nie oglądałaś, albo masz nierówno pod sufitem.
To nawet nie jest serial kryminalny - to jest żałosna komediowa bajeczka dla dzieciaków, a ten śmieszny komisarz zawada wywołuje raczej salwy śmiechu... Z kolei podkomisarz basia wywołuje odruchy wymiotne...
Oglądałem większość polskich seriali kryminalnych i muszę ci powiedzieć, że znam tylko 3, o których mogę powiedzieć że są gorsze od Kryminalnych:

1. "Paradoks" (gniot TVP)
2. "Malanowski i Partnerzy" (wyrób filmo-doku-podobny z polsatu)
3. Ojciec Mateusz (ale to trudno nazwać serialem kryminalnym)

Ogólnie Kryminalni są największym niewypałem w historii kryminału i uważam, ze bardzo dobrze iż emisja tego serialu komediowego dla kucharek się skończyła.

Sądząc po Twoim nicku masz 23 lata, więc spodziewam się, że jesteś inteligentną osobą, która nie zacznie zaraz sypać żałosnymi pociskami i po prostu nie znasz innych produkcji. Nadrób to czym prędzej, a zapomnisz o tej parodii jaką są "Kryminalni". ;]]

ocenił(a) serial na 9
MrJigssaw

Niepotrzebnie się tak długo rozpisywałeś. Być może nie jestem takim znawcą jak Ty, a nawet może i jestem komediową kucharką, która ma nierówno pod sufitem jak piszesz, ale mnie się podobali kryminalni i tyle. Jednakże szanuje twoją opinię, choć każdy ma prawo do swojej. Nie ma chyba ludzi, którzy zgadzają się z sobą we wszystkim. No i ja może rzeczywiście trochę wyolbrzymiam ten serial, ale ty nie lepszy jestes. Bo na 1 to na pewno nie zasłużyli.

ocenił(a) serial na 3
monia198923

Masz rację - może dałem trochę zbyt surową ocenę, dlatego już trochę ją podwyższyłem. Ale i tak nędznie. Tak słaba ocena jest po prostu za całokształt. To był ciekawy pomysł, kilka odcinków jest niezłych i mogło się udać, ale leży tutaj wszystko prawie - realizacja, scenariusz, postacie, fabuła, pistoleciki-zabawki, obsada (Włodarczyk i Schejbal jako policjanci to jest jakiś kabaret). Dlatego więcej niż 3 dać nie można.

I nie było moją intencją Cię obrazić. Po prostu obejrzyj też parę innych filmów i seriali.

Szanuję opinię ludzi, którzy lubią ten serial i chcą jego powrotu do ramówki - ale nazywanie go najlepszym to przegięcie. ;]]

Pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 9
MrJigssaw

Ok rozumiem :) Może rzeczywiście trochę przesadzam, ale oglądałam ten serial jako małolata i może przez sentyment jakiś tak go miło wspominam. Z chęcią obejrzę jakieś inne seriale tego typu. Może dzięki temu moja ocena znacznie się zmieni. Może mógłbyś polecić jakieś seriale lub filmy o podobnej tematyce? :) Z góry dzięki:)

ocenił(a) serial na 3
monia198923

Jako małolat to każdy to oglądał i się jarał, więc Cię rozumiem (nawet jestem z Twojego rocznika). ;p

Oczywiście, z przyjemnością Ci polecę
(wymienię wyłącznie kryminalne i policyjne)
;)

Jeśli chodzi o polskie -
"Przeznaczenie" (doskonały klimat)
"Glina" (ale tylko sezon 1 i połowa 2),
"Na krawędzi",
"Twarzą w twarz"
"Komisarz Alex"

To są Moi absolutni faworyci.

Niezły jest też "Trzeci oficer" i "Oficerowie", "Fala zbrodni" (serial bardzo podobny do Kryminalnych, ale brutalniejszy i dość durny), "Pitbull" (raczej ostre i męskie kino, więc może ci się podobać, ale spróbuj)

I jeszcze docu crime - "W11-wydział śledczy" - aktorstwa nie ma tam żadnego, absurdów masa, ale zdarzają się dobre odcinki i masz czasem wrażenie, jakbyś oglądała prawdziwe życie.

Co do zagranicznych to polecam raczej te europejskie:
"Budząc zmarłych" (brytyjski),
"Kobra-oddział specjalny" (niemiecki)
"Inspektor Irene Huss" (szwedzki),
"Morderstwa w Midsomer" (brytyjski)
"Internat" (hiszpański),
"Żądza krwi" (brytyjski)
"Klaun" (niemiecki)
"Luther" (brytyjski)

a także:

"Irys" -koreański (naprawdę znakomity, polecam)
"Dexter" - amerykański (ale tylko pierwsze sezony)

To na początek na tyle, przepraszam, że się rozpisałem. ;p
Spróbuj wszystkich - gwarantuję, ze się nie zawiedziesz i nie stracisz czasu.

ocenił(a) serial na 9
MrJigssaw

Oooooooo super dzięki :)) Z chęcią obejrzę tyle ile się da :) Niektóre z nich kojarzę ale resztę postaram się zobaczyć chociaż po kawałku. Lubię filmy i seriale o takiej tematyce:) Pozdrawiam :)

ocenił(a) serial na 3
monia198923

Cieszy Mnie, że mogłem doradzić. ;)
Dużo zależy od tego czy preferujesz seriale gdzie policjanci raczej główkują i ważniejsza jest zagadka kryminalna, czy tez takie gdzie są pościgi, strzelaniny, dużo akcji - te co wymieniłem są w obu kategoriach.

Zapomniałem też polecić Ci jeden z najlepszych seriali kryminalnych jakie znam - to austriacko-niemiecki "Komisarz Rex" - sympatyczny klimat, ciekawe śledztwa i fabuła, sympatyczne postacie, dużo akcji i skomplikowanych zbrodni, wszystko w scenerii Wiednia - perełka. (Komisarz Alex to polska wersja tego serialu)

I powinna Ci się też spodobać hiszpańska "Geneza" - serial jest o tyle dobry że w każdym odcinku jest wyjątkowo makabryczna zbrodnia, dobry klimat.

Również pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego. W kryminałach warto siedzieć, to bardzo rozwija. ;)

MrJigssaw

"Komisarz Alex" jest do kitu. Taka bajeczka. Ale to tylko moja opinia.
Pozdrawiam

kasia1238

Acha, i jeszcze... też bym chciała, żeby "Kryminalni" wrócili. Fajnie się to oglądało.

ocenił(a) serial na 3
kasia1238

Wiadomo, że bajeczka, psy policyjne nawet nie mogą chodzić wszędzie z policjantami z wydziału kryminalnego, ani prowadzić z nimi śledztw. Ale Alex to serial na licencji zagranicznej, więc można mu wybaczyć koloryzowanie.

Natomiast Kryminalni, to już polski pomysł i to dopiero jest bajeczka w dodatku tak idiotyczna, że niedobrze się robi. Z rzeczywistością ma tyle wspólnego co Iron-Man.
Kilka odcinków jest dobrych, ale generalnie to najsłabszy i najgłupszy polski serial kryminalny.
A wiesz co ostatecznie go pogrążyło? Karolak jako policjant. Największa porażka polskiej telewizji.

I informuję Cię, że Kryminalni na pewno już nie wrócą, ponieważ stacja przestała na nich zarabiać, a gdy coś nie zarabia, jest kasowane. I tak się dziwię, że ktoś to badziewie oglądał i mógł się nim zachwycać.
Również pozdrawiam.

MrJigssaw

Człowieku nie mam pojęcia co Ty masz do tego serialu ale nie sądzę że Twoja opinia jest obiektywna, widocznie masz spory problem z pewnymi aktorami ... Ostro krytykujesz serial "Kryminalni" ale wielce polecasz "Na Krawędzi" ??Oglądałem również sporo seriali, na prawdę sporo i mogę spokojnie powiedzieć że był to jeden z najlepszych polskich seriali.Ja również mógłbym wymienić kilka dobrych tytułów ale nie o tym rozmowę się tu prowadzi ;)

ocenił(a) serial na 8
MrJigssaw

Komisarz Alex to jeszcze większa bajka od Kryminalnych w dodatku kopia z zachodu

MrJigssaw

obejrzałam internat i to nie jest zwykły serial kryminalny

ocenił(a) serial na 8
daniel1263

Fajnie by było. W dzieciństwie oglądnąłem każdy odcinek i ponownie chce zobaczyć wszystkie odcinki w TV.

ocenił(a) serial na 9
daniel1263

To by było naprawdę świetne. Uwielbiam ten serial choć nie zdążyłem oglądnąć wszystkich odcinków ):

kulkistowo

W internecie jest również tvn :D ja właśnie jestem na 5sezonie :) Jeśli chodzi o kontynuację serii to szczerze w to wątpię, chyba że wypuścili by jeden sezon kilka lat po zakończeniu serialu(wiadomo aktorzy również są już starsi :P ) z nawiązaniem do jakiejś poprzedniej sprawy i zostali by przywróceni w związku ze znajomością sprawy :) Coś takiego bardzo by mnie ucieszyło ale jeśli byłby taki jak "Kryminalni" to fani ponownie oczekiwaliby kontynuacji :D (przynajmniej wydaje mi się że ja bym był taką osobą )