PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=123893}

Kryminalni

2004 - 2008
6,8 41 tys. ocen
6,8 10 1 40806
5,1 10 krytyków
Kryminalni
powrót do forum serialu Kryminalni

Mam pytanie dla fanów "Kryminalnych" proszę o rzeczowe argumenty dlaczego ten serial wam się tak mocno podoba i jak daleki jest od polskiej policyjnej rzeczywistości a może taka jest Polska policja i serial tylko dokumentuje wydarzenia jakie mialy miejsce/mieć mogły i nie jest tylko fikcją reżyserską. Po co został nakręcony czy aby promować aktorów np Włodarczyk zagrał później w Brzyduli a Zakościelny w dużych produkcjach finansowanych przez ITI a może aby pokazać ,że tacy policjanci są w Polsce takich mamy policjantów jak główni bohaterowie serialu i tak wygląda praca policji w praktyce. Zachęcam do wyrażania swojej opinii.

ocenił(a) serial na 1
industrialx1

Podoba się zapewne bo był Zakościelny i Włodarczyk a Dorocińskiemu do nich daleko:D.

WOLVERINE55

Ja np. Dorocińskiego baardzo lubię, jeden z moich ulubionych aktorów, a Zakościelnego nienawidze ;)

industrialx1

nie jestem fanem kryminalnych, a wrecz przeciwnie (co nie znaczy ze nie ogladalem serialu), wiec ci odpowiem:P
serial był sukcesem, wiec wiadomo po co zostal zrobiony - dla kasy; to nic dziwnego bo to są prywatne firmy zeby zarabiac - obojetnie na czym: kryminalni, majka, tapmadl, (nie) mam talent itp.

widownia tego serialu tak naprawde wcale nie jest zainteresowana dobra produkcja sensacyjno-kryminalną (bo tego ma od groma; z polskich: glina, oficer, odwróceni, pitbull; ze starszych: 07 zgłos sie; ze juz nie wspomne o masie [juz nie tak dobrych moim zdaniem] seriali amerykanskich)

ludzie po prostu lubia sobie posiedziec przy tv, poogladac przystojnego zakoscielnego albo nieporadna ale słodka schejbal, nie chcą ogladac za duzo wulgarnosci, nagosci, przemocy - szukaja przecietnego produktu. i go dostają.
stąd bierze sie popularnosc takich seriali jak kryminalni :)

ocenił(a) serial na 8
venglin1

A wg. mnie o gustach się nie dyskutuje...ale jeśli już chodzi o rzeczową odpowiedź, to venglin ma racje. Ludzie nie przepadają za wulgarnością w polskiej telewizji.

kelner84

ty może nie lubisz ale bandziory lubią, a oni w serialach kryminalnych występują więc nie ma się co dziwić