PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=123893}

Kryminalni

2004 - 2008
6,8 41 tys. ocen
6,8 10 1 40806
5,1 10 krytyków
Kryminalni
powrót do forum serialu Kryminalni

Totalnie nieporozumienie. Jak można stworzyć i wypromować takie g*wno? Osoby, którym on się podoba, to albo gospodynie domowe, ale głupiutkie małolaty, albo totalni idioci, którzy nie mają pojęcia o telewizyjnych i filmowych kryminałach.
Żeby nie było, ze trolluję, już uzasadniam swą opinie.
Rozumiem, że twórcy chcieli dobrze - pragnęli stworzyć wzorowany na zachodnich standardach ciekawy serial kryminalny, tymczasem wyszła z tego błazenada - policjanci latający w kółko z żałosnymi atrapami pistolecików, którzy prędzej się zsikają niż do kogoś zastrzelą, żenujące śledztwa, których fabułę ktoś chyba wziął sobie z d..., Warszawa wyglądająca jak Las Vegas, a jak wiadomo taka nie jest, do tego mizerni aktorzy i słabe zagadki. Wszystko jest tutaj cukierkowe, nudne, schematyczne w dodatku zdarzają się nie mające nic wspólnego z rzeczywistością sytuacje. Część spraw, które prowadzi ten niepełnosprawny zawada z ekipą to nonsens. Osoba, która odpowiadała za realizm tej produkcji powinna zostać wywalona z pracy - w jednym z odcinków sędzia skazuje mordercę na dożywocie bez możliwości zwolnienia - tymczasem w polskim prawie taka kara nie istnieje... Na dodatek każdą sprawę rozwiązują dzielnie jak supermeni, bez żadnych problemów - nigdy nie triumfuje tu zło, a żeby serial był dobry, czasem zło musi wygrywać. To serial kryminalny czy bajka dla dzieci?
W dodatku komisarze nie palą, nie piją, nie przeklinają (nawet cholera nie powiedzą), nie mają prawie żadnego życia osobistego, a jak tak to zrypane. Banda nieudaczników, nie policjanci.
Do tego dochodzi kolejny bubel, jakim jest dobór aktorów - drewniany Włodarczyk lepiej by zrobił, gdyby został w tych Niemczech, jego postać nieciekawa, przerysowana, po prostu nudna, facet nie ma żadnej charyzmy. Prawdziwi przestępcy zabiliby go śmiechem... Basia Storosz to chyba postać stworzona po pijaka, tak samo jak dobór aktorki - nie dość że piękna nie jest, to inteligencją nie grzeszy i zachowuje się rozpuszczona 15-latka z bzikiem na punkcie chłopców. Kpina. Jedynie Zakościelny wypadł w tym serialu nieźle, choć na Moje oko, za duży z niego laluś, by grac twardziela - racy aktorzy to raczej na amantów. Później twórcy poszli jeszcze dalej i wprowadzili kolejne debilne postacie - choćby grany przez Karolaka policjant, skończony debil, wesołek i bawidamek. Zatrudnienie Karolaka w roli policjanta to zbrodnia. Równie dobrze Lina mógłby grać Jana Pawła II. Dwie młode policjantki, które na policjantki nie wyglądają, bardziej jak durnowate studentki. Tak śmieszny, że aż smutny lesław żurek jako policjant i do tego landowska, która kojarzy się głównie z rolą w m jak miłość.
Jedynym dobrym odcinkiem jest "Tryptyk śląski" i jest to jedyna jasna strona tego durnego serialu. To jednak za mało. Nie polecam tego serialu nikomu i daję 2/10. Wg Mnie jest to najgorszy polski serial kryminalny, jaki stworzono, jeszcze ten syf kupili do Rosji.... Nie polecam tego nikomu, kto jest choć trochę inteligentny i ceni swój czas. Obejrzyj lepiej takie seriale jak Pitbull czy Glina... Kryminalni to raczej serial komediowy dla dzieci. Gdyby tak wyglądała policja jak w tym serialu i takich ludzi miała, to przestępczość wzrosła by 6-krotnie. ;) Przykro musi być tylko prawdziwym policjantom i przestępcom., gdy widzą, jak się ich przedstawia.

MrJigssaw

1. Hahahah, wiesz co... jakoś wątpię żeby przestępców interesowały takie seriale, a tym bardziej, że byłoby im przykro...
2. A Ty jak wyglądasz? :) Lepiej niż Magdalena Schejbal? Piękno to pojęcie względne... nie wiem, czy słyszałeś o takim aforyzmie. Uroda nie ma tu nic do rzeczy.
3. Jeżeli nie jesteś policjantem to nie wypowiadaj się za nich, bo sam gówno wiesz o ich pracy.
4. A tak wgl to jesteś jasnowidzem? Piszesz tak, jakbyś wszystko wiedział najlepiej.
5. No tak... przecież wszyscy przeklinają, piją, palą itp. :)
Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 3
_Cataleya_

1. Masz rację, mój błąd, przecież ten serial oglądają tylko ostatni idioci i zera. I tylko takim się on podoba. Prawdziwy przestępca to by się zesrał ze śmiechu oglądając Zawadę. :D
2. Jeśli tobie się magdalena schejbal podoba, a zasugerowałaś to właśnie, to ci współczuję. Oczywiście że słyszałem, piękno nie jest może najważniejsze, ale nie dotyczy to, moja droga, telewizji. W telewizji wszystko powinno być kolorowe i dobrze wyglądać, chcemy oglądać w serialach pięknych chłopców i dziewczynki, a nie takie szare myszy i beztalencia jak schejbal. Nawet jak film nie ma treści albo jest słaby, to chociaż ludzie co w nim grają powinni być ładni, żeby było na czym oko zawiesić...
3. A ty może wiesz więcej? Na pewno policjanci nie są takimi ciotami i ofiarami losu jak bohaterowie tego serialu i na pewno tak nie pracują.
4. Nie mówię, ze najlepiej, ale seriali kryminalnych widziałem mnóstwo, zarówno polskich jak zagranicznych. Na tej podstawie mogę powiedzieć, że ten serial to komedia i kpina z prawdziwych seriali policyjnych.
5. Oczywiście że nie, ale praca w policji bywa stresująca, więc często uciekają w nałogi. Przeklinanie to z kolei normalka, jeśli chociaż raz byłaś na prawdziwym komisariacie, np. jako świadek, powinnaś to wiedzieć.
Ja również pozdrawiam.

MrJigssaw

1. To, że tobie nie podoba się ten serial to nie znaczy, że cała reszta to idioci i zera. Skoro napisałeś taki post to oznacza, że musiałeś obejrzeć wszystkie odcinki tego serialu (bo gdyby było inaczej to nie mógłbyś stwierdzić, że nie padło tam żadne przekleństwo). Chyba, że jesteś jasnowidzem (jak już wspomniałam w punkcie czwartym, w poprzednim poście).
A więc wychodzi na to, że ty też jesteś "idiotą i zerem". Bez urazy...

2. Bądź tak łaskawy i podaj mi choć jeden cytat z mojego wpisu gdzie (jak to ująłeś) zasugerowałam, że Magdalena Schejbal mi się podoba. Będę bardzo wdzięczna.
Przeczysz sam sobie... najpierw piszesz, że ten serial to błazenada, a potem, że "W telewizji wszystko powinno być kolorowe i dobrze wyglądać, chcemy oglądać w serialach pięknych chłopców i dziewczynki"... . Aha...... Jak już wspomniałam, piękno jest względne...... . Magdalena Schejbal jest beztalenciem? Szarą myszką? Rozumiem, że bardzo dobrze się znacie... .
Nie potrzebuje twojego współczucia i nie jestem "twoją drogą".

3. "na pewno" "na pewno". Wszystko wiesz. Na pewno. ale na pewno na pewno? Na peeeewno :)
Bohaterowie tego serialu są ofiarami losu? A co, koledzy policjanci znęcali się nad nimi psychicznie? Biedni. Na pewno.

4. To może zostań krytykiem filmowym. (na pewno) Zarobisz kupę kasy.

5. Czyżby? Nie wiedziałam... . Ja jakoś dojeżdżam codziennie 70 km w jedną i w drugą stronę, mam mnóstwo zobowiązań, a w żaden nałóg nie popadałam.
Nie byłam na komisariacie, jakoś nie miałam okazji :) Poza tym przeklina się nie tylko na komisariacie...
Twoja "recenzja" nie jest wiarygodna. Znam odcinki, w których główni bohaterowie rzucali przekleństwa, nie typu "cholera", tylko typu "ku*wa". Zamurowało?

6. Umknęło mi... . W serialu przewijało się mnóstwo wątków życia osobistego tych policjantów. Wychodzi na to, że jesteś hipokrytą.

MrJigssaw

Jak ci się nie podoba ten film to nie musisz od razu obrażać innych rozumiesz? ja ci się nie podoba to po prostu nie oglądaj tego i nie obrażaj innych. Tobie nie musi się podobać ale to nie znaczy że innym się nie podoba

ocenił(a) serial na 8
SylwiaHannah

MrJigssaw = Troll = totalne zero i beztalencie :)

Jak można w ten sposób starać się być wiarygodnym filmwebowiczem ?? Patrząc na twój profil człowieku-trollu widzę, że komisarz Zawada jest Einsteinem :)

ocenił(a) serial na 9
kelner84

hahaha.... święta racja :)

ocenił(a) serial na 3
kelner84

Ulżyłeś sobie, śmieciu?
To nie jest żaden trolling, po prostu uważam ten serial za gówno, które podoba się tylko nieudacznikom takim jak ty i tobie podobni kelnerze. ;-)
A teraz zamknij już swój utwór, bo zaraz wsadzę ci tam fiuta. Dyskusja skończona.

ocenił(a) serial na 8
MrJigssaw

Nie miałem zamiaru sobie ulżyć, po prostu dziwi mnie to, że w postach na temat "Komisarza Alexa" potrafisz się bardzo kulturalnie wypowiadać, a tutaj nie za bardzo. Ponadto oba seriale ("Kryminalni" oraz "Komisarz Alex") to bardzo lekkie dzieła którym bardzo daleko do rzeczywistości. I to widać od razu! Właśnie po raz kolejny przeczytałem twój pierwszy post i wiesz co...prawie wszystko co napisałeś można śmiało wygarnąć Bromskiemu i jego ekipie. Stąd moje podejrzenia o trollingu. Jeżeli nim nie jesteś to życzę nabrać ogłady bo zachowujesz się jak skrzywdzony w dzieciństwie brzdąc który nie ssał sutka matki.

ocenił(a) serial na 8
MrJigssaw

I w głowie mi się nie mieści jak można obrażać ludzi (których nawet się nie zna) którzy oglądają z przyjemnością serial nie przypadający ci do gustu. Naprawdę nienawidzisz świata, co? :)

kelner84

Oj, będzie shitstorm, uwaga!

ocenił(a) serial na 10
MrJigssaw

Haha. Co za zakompleksiona ciota :-) Wielki mi znawca kina i świata przestępczego :-) Idź głoś swoje farmazony gdzie indziej, najlepiej na rodzinnych spotkaniach. O ile masz rodzinę :-)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 10
MrJigssaw

Dowartościowany ? :-)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 10
MrJigssaw

Właśnie udowodniłeś jak po tobie wszystko spływa ;-) Nie możesz przeżyć faktu, ze komuś może się podobać coś co tobie nie leży ;-) Gdzie tu logika, gdzie sens ? Najwyraźniej coś cię boli i szukasz kompana do wspólnego lamentowania. Może dobrze zrobiłeś zakładając ten temat, bo być może go znajdziesz. Powodzenia ;-)

ocenił(a) serial na 7
MrJigssaw

Jeśli Kryminalnym dajesz 2/10 a pseudo produkcji o tytule W-11 wydział śledczy dajesz 8/10 to pozostawię bez komentarza Twój gust filmowy tudzież umiejętności oceny gry aktorskiej, w Kryminalnych są aktorzy i to aktorzy znający znaczenia słowa kultura, w przeciwieństwie do grupy amatorów tworzących obsadę w-11.

ocenił(a) serial na 8
MrJigssaw

To, że nie przepadasz za tym serialem, nie znaczy, że musisz obrażać wszystkich, którzy go oglądają. Możesz mówić, że jesteśmy idiotami, ale tym samym udowadniasz jak niski masz poziom inteligencji(co zarzucasz aktorom grającym w Kryminalnych i całemu serialowi) i kultury. Cywilizowany człowiek umie liczyć się ze zdaniem innych i nie narzucać swojej opinii. No ale są ludzie i parapety.

ocenił(a) serial na 7
MrJigssaw

Ja oglądałem i pitbulla i glinę i wg mnie to kryminalni im do pięt nie dorastają. jednak jak byłem młodszy to były to dla mnie seriale za poważne więc oglądałem kryminalnych. Dałem 8 bo serial kojarzy mi się z dzieciństwem. Masz trochę racji bo serial jest kompletni nierealny, ale po pierwsze zdarza im się przeklnąć, a po drugie to uważam iż jest bardzo dobry soundtrack i stąd też moja ocena