No i mamy koniec. Jak oceniacie finał? Mi się bardzo podobał, pomimo, że raczej jasne było, że tym głównym mordercą (albo kolejnym wspólnikiem) jest Kieran. Zależy jak zinterpretować słowa na końcu odcinka, które wypowiedziała tajemnicza osoba do niego + ta kartka na drzewie, którą odnalazła Daisey. Tak sobie myślę, a może za tym wszystkim stoi Brandon James, a Kieran + Piper i może jakieś inne osoby są po prostu jego kukiełkami w całej grze, którą wymyślił (chociaż mogę gadać bzdury, to to przyszło mi to od razu na myśl po obejrzeniu finału). Fajnie, że twórcy stworzyli taką otwartą furtkę do mam nadzieję 3 sezonu. Jednak przy aresztowaniu Kierana pewien absurd poraził mnie, a mianowicie wszystko fajnie fajnie, mamy mordercę, a Emma i Audrey w ogóle nie zostają aresztowane czy coś, pomimo, że ojciec Stavo widział, jak Audrey była przy ciele Jake'a na tym nagraniu. Nawet dla samej procedury powinni tak zrobić, no ale...
Nie narzekam więcej, a z finału jestem bardzo zadowolony + trzymam kciuki, żebyśmy usłyszeli w ciągu najbliższego czasu, że Scream został przedłużony na 3 sezon.
"Kieran, kto pozwolił ci założyć moją maskę?" :>
Bardzo dobry finał świetnego sezonu. Nie pomyślałbym, że po obejrzeniu s1 tak mnie wciągnie s2 (w zasadzie pod wieloma względami lepszy niż s1). Końcówka z odebraniem telefonu przez Kierana oczywiście 'otwarta' i w zasadzie niezależnie, czy będzie s3 czy go nie będzie pasuje do koncepcji slasherów. W sumie czekam na odcinki specjalne i na ew. s3 (mógłby powstać, wiele kwestii jeszcze pozostało do wyjaśnienia, można byłoby to zrobić w kolejnym sezonie 'jeśli' Brandon faktycznie powróci).
Finał jest... Cóż jest zdecydowanie najgorszym z odcinków. Podsumowanie jest oczywiste już po pierwszym sezonie, gdzie po paru odcinkach można Kierana przejrzeć. Nagła psychotyczna zmiana śmieszy, motyw w gruncie rzeczy nie istnieje. Intryga była cały czas ciekawie budowana, w pierwszym sezonie motyw Piper był czysty i jasny, ba Audrey byłaby lepszym pomocnikiem z lepszym motywem...
Pominę gigantyczny natłok nielogicznych sytuacji (gdzie wczesniej mieliśmy akceptowalny poziom).
Zgadzam się , ze finał jest najgorszym odcinkiem całego sezonu.
Zrobiony i przeciągnięty na siłę.
Cały serial wchłonęłam jak gąbka wodę ;)
Rewelacyjny, ale to kozaczenie bohaterów jest po prostu żenujące.
Zawsze wszyscy wszędzie chodzili sami.
To największy minus.
Na Platformie NETFLIX pisze mi że kolejny odcinek będzie dodany 18 Października ...
Dzięki za informację. Będzie tylko jeden? Będzie trwał tyle co normalny epizod (42 minuty)? Czy będą dwa, a następny za tydzień, czy może jeszcze więcej?
nic więcej nie wiem ... jedyne co to fakt że wszystkie są dodane a mimo to pisze że 18 / 10 bedzie dodany nowy ...
Dam znac co to będzie może to pomyłka albo 2 częśc sezonu na co bardzo licze :)
Byłbym wdzięczny. Obecnie mam wykupiony abonament na Hulu, ale dla "Scream" kupię też miesiąc Netflixa w tym samym czasie. :)
Pomyłka to nie jest. Zapowiedziano już specjalne epizody w tym roku na Halloween.
Netflixa masz 1 miesiąc za darmo ... testuje od 3 dni i polecam ! Naprawde Warto ! :)
Korzystam z Netflixa od kwietnia 2015 roku. Całego "Scream" tam obejrzałem. Po prostu jestem oszczędny i staram się opłacać abonament na jednym VOD jednocześnie.
Mam potwierdzenie ... na NETFLIX pisze ze we Wtorek premiera ODC 13
HALLOWEEN / HALLOWEEN II
Możliwe że to będzie 2 Odcinkowy EVENT ! :)
Widziałam dzisiaj na kilku stronach info że mtv przygotowuje na 2017 rok trzeci sezon, który będzie liczył 6 odcinków :)