PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=800443}

Księga czarownic

A Discovery of Witches
2018 - 2022
7,1 14 tys. ocen
7,1 10 1 14062
Księga czarownic
powrót do forum serialu Księga czarownic

W wywiadzie Matthew Goode zdradził, że zdjęcia do sezonu 2 rozpoczną się w marcu 2019. Bardzo dobra wiadomość!

guga_buzka

Super wiadomość. Przynajmniej będzie co oglądać :)

ocenił(a) serial na 6
guga_buzka

Strasznie się cieszę, ale jeszcze czekam na oficjalne potwierdzenie. Kurczę z jednej strony to wspaniale, ale z drugiej trzeba będzie czekać praktycznie rok. A ja nie do końca potrafię czekać tydzień na kolejny odcinek :D

ocenił(a) serial na 10
Dead_Bite

Ja przeczytałam książkę. Księga wszystkich dusz. Świetny serial, książka jeszcze lepsza. Niestety nie wydano w języku polskim 5 tomu. Cztery tomy przeczytałam w 5 dni. Każdy na średnio 350 stron.

maldzi15

Jest wolne tłumaczenie 5 książki w internecie. Poszukaj

ocenił(a) serial na 10
ciuchcialand

Jest 5 tom

ocenił(a) serial na 10
maldzi15

5 tom jest wisienką na torcie

lullaby69

Czy 5 tom jest zarazem zakończeniem całej serii?
Czy powstanie 6 tom?

ocenił(a) serial na 10
reneskarb

W angielskim wydaniu są 3 tomy + 1 (kiedy Matthew poznaje Marcusa). W Polsce są wydane 2 tomy. W wydawnictwie Amber są podzielone na 2 czyli wychodzą 4 tomy (Czarownica, Tajemnica, Wędrówka, Powrót), a wydawnictwie Mag mamy 2 tomy (Księga czarownic, Cień nocy). Trzeci tom The book of life jest przetłumaczony nieoficjalnie w internecie. O ile chyba wydawnictwo Amber przerwało i prawdopodobnie tego trzeciego tomu, nawet w 2 częściach nie wyda, o tyle nie można być pewnym w związku, z wydawnictwem Mag, bo 17.07 br. była dopiero premiera wydania Cienia nocy. Jeżeli zaś chodzi o ten dodatek to nie ma go w polskim tłumaczeniu w ogóle.

Sara2703

Dziękuję. To mi wiele wyjaśniło.

ocenił(a) serial na 10
reneskarb

Cała przyjemność po mojej stronie. Cieszę się, że mogłam pomóc

ocenił(a) serial na 10
maldzi15

Mam w pdf jest świetna

maldzi15

Wow nawet nie wiedziałam że jest 5 tom, a byłam zawiedziona zakończeniem 4. Czyli jest jeszcze nadzieja. Już szukam, dzięki!!

ocenił(a) serial na 10
czupurek_83

Napisz priv to Ci wyślę

lullaby69

właśnie się dowiedziałam, że nie mam wystarczającej ilości punktów żeby wysyłać prywatne wiadomości 0_o, a tutaj nie mogę podać bo nie przechodzi. masz jakiś pomysł?

ocenił(a) serial na 10
czupurek_83

Część 5, albo jak kto woli 3 i ostatnia pt "Księga życia" krąży w internecie :)

ocenił(a) serial na 6
Dead_Bite

To bardzo dobra wiadomość ale ciekawe jak rozstrzygną kwestie Teresy Palmer która obecnie jest w 7 miesiącu ciąży i będzie rodziła na początku kwietnia.???

ocenił(a) serial na 10
ulciaka

Kto wie? Ale z drugiej strony będą w XVI w. więc suknie przykryją ciążowy brzuszek, ewentualnie będzie mieć dublerkę. Poza tym jest jeszcze magia kamery.

ocenił(a) serial na 10
Sara2703

Poza tym pewnie wszystkie te sceny łóżkowe mogli zrealizować po porodzie aktorki. Skoro w lutym jest w 7 m-cu ciąży to poród będzie około kwietnia, a zdjęcia miały swój początek w marcu. W każdym razie efekty zobaczymy we wrześniu tego roku.

ocenił(a) serial na 6
guga_buzka

Będzie również sezon trzeci. Stacja Sky potwierdziła tą informację ;)

Dead_Bite

cudownie!!

ocenił(a) serial na 9
Dead_Bite

Świetna wiadomość, szkoda tylko że trzeba tyle czekać...

ocenił(a) serial na 10
guga_buzka

Z tego co mi wiadomo 2 sezon ma być już od września br.

Sara2703

A to ciekawe mamy grudzień i dalej się nie zapowiada

ocenił(a) serial na 10
milusia189

Są informację, że premiera 2 sezonu ma być 23 IX 2020 r. CHOCIAŻ już obsada się chwalił, że kończą zdjęcia do 10 ostatniego odcinka, więc może będzie wcześniej

ocenił(a) serial na 9
Sara2703

aaaa czyli będzie 2 sezon pomimo koronawirusa! jak super :D

ocenił(a) serial na 10
agviki

Będzie, bo jeszcze przed tym wirusem zdjęcia się skończyły.

ocenił(a) serial na 5
Sara2703

Jeśli mnie oczy nie mylą 1 odcinek 2 serii odbędzie się na kanale FOX HD 04.05.2020 o 22,00 :)

ocenił(a) serial na 10
agnieszkagiera

Na FOX HD od 04.05.2020 o 22:00 będzie Księga czarownic zgadzam się, ale Sezon 1. Sezon 2 będzie miał swoją premierę 28.09.2020 r. :)

ocenił(a) serial na 10
Sara2703

Ale gdzie będzie miał ta premierę na fox czy ogólnie na świecie ? ;)

ocenił(a) serial na 10
lovemoneyparty1997

Na świecie, więc pewnie też na HBO GO dzień po premierze, będzie można oglądać

ocenił(a) serial na 7
guga_buzka

na imdb jest informacja o 2 sezonie - podobno jeszcze z 2019
https://translate.google.com/translate?hl=pl&sl=en&u=https://www.imdb.com/title/ tt2177461/&prev=search

ocenił(a) serial na 5
guga_buzka

Jeśli mnie oczy nie mylą 1 odcinek 2 serii odbędzie się na kanale FOX HD 04.05.2020 o 22,00 :)

ocenił(a) serial na 10
agnieszkagiera

Na FOX HD od 04.05.2020 o 22:00 będzie Księga czarownic zgadzam się, ale Sezon 1. Sezon 2 będzie miał swoją premierę 28.09.2020 r. :)

ocenił(a) serial na 5
Sara2703

Przykro mi, że wprowadziłam w błąd, ale w programie TV FOX na Filmwebie wyraźnie napisali: sez.2 odc.1 :(

ocenił(a) serial na 10
agnieszkagiera

Nic się nie stało :) To oni podali błędną informacje, ktoś tam u nich musiał się pomylić :(
Polecam telemagazyn na tej stronie jest zawsze wiadomo co, gdzie i kiedy aktualnie ma lecieć w telewizji ;) Ja tam zawsze sprawdzam, jak ma lecieć w telewizji jakiś serial, którym się interesuje. ;)

ocenił(a) serial na 5
Sara2703

Dzięki. To czekamy razem do września :)