PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=800443}

Księga czarownic

A Discovery of Witches
2018 - 2022
7,1 14 tys. ocen
7,1 10 1 14062
Księga czarownic
powrót do forum serialu Księga czarownic

Chciałabym napisać, że "Still better love story than Twilight", ale niestety nie... Po pierwszych dwóch odcinkach byłam zauroczona. Krajobrazy, scenografia, muzyka - po prostu cudowne. Jako fanka wampirzych i nadnaturalnych klimatów liczyłam na coś naprawdę soczystego, bo zapowiadało się mrocznie. Ale niestety dziurawy scenariusz i beznadziejnie napisane postacie zabijają ten serial :( Matthew nawet nie ma co grać, bo wampiry w tym uniwersum są tak nijakie, że już bardziej być nie mogą. To już wampiry w "Zmierzchu" były bardziej nieludzkie i mroczne. Diana jest głupia i nieporadna, parskam za każdym razem, kiedy słyszę Clairmonta wygłaszającego peany na temat jej odwagi. Zero chemii między głównymi bohaterami. Dawno nie byłam tak zawiedziona.

ocenił(a) serial na 5
Nyebo

Popieram, zmarnowany potencjał. Całość zamiast coraz bardziej mnie wciągać to mnie coraz bardziej nudzi. Postacie głównych bohaterów o matko, totalnie bez charakteru i osobowości.

ocenił(a) serial na 4
Nyebo

Zmierzch dla znużonych 30 latków albo mhroczny harlequin :) dobrze, że obecność Teresy osładza gorycz tej beznadziei .

piciu6

Ja wymiękłam, to jest gorsze niż Zmierzch. Faktycznie podchodzi pod harlequin dla mocno znudzonych "twilight moms".

ocenił(a) serial na 2
Nyebo

Co to jest ostatnio za moda na mogące chodzić w pełni słońca wampiry? W grach komputerowych pierwszą taką sytuację kojarzę z "Obliviona" gdzie pożywianie się raz na dobę dawało twojej postaci możliwość przebywania na słońcu. Im dłużej głodowałeś tym większe obrażenia zadawało Ci słońce. Tutaj "wampiry" nie tylko nie unikają słońca ale równie dobrze by mogły wyjść na plażę i się opalać.

Pomijam niemal nachalną już homopropagandę i wychowywanie dzieci przez lesbijki.

terbi_2

W tym ostatnim akurat ni ma nic dziwnego. Takie rodziny są na całym świecie, choć w Polsce tego nie widać.

Nyebo

Mam podobne odczucia "Zmierzch", tylko ze bohaterami są dorośli, a nie nastolatkowie. Diana równie tępa jak Bella, nawet usta tak samo rozchyla. Wymiękłam po czwartym odcinku.