PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=803565}

Ku jezioru

Epidemiya
2019 -
7,1 20 tys. ocen
7,1 10 1 19779
6,5 4 krytyków
Ku jezioru
powrót do forum serialu Ku jezioru

Muzyka

ocenił(a) serial na 7

Czy tylko mnie muzyka kojarzy się z filmem 28 dni/tygodni później?

ocenił(a) serial na 8
maciekmoc

Zdecydowanie inspirowana

ocenił(a) serial na 5
maciekmoc

Interstelar też wzięli. Słabe to.

arasik

Time Hansa Zimmera w 7 odc też wykorzystali

kzpn

dla mnie żywcem wzięte z incepcji https://www.youtube.com/watch?v=RxabLA7UQ9k&ab_channel=Crisyta

kzpn

time przewija się cały czas tam ...a ja uwielbiam tą nutę ;)...

ocenił(a) serial na 9
justyn1974jj

Incepcja ! Zdecydowanie ! Hans się w kur.... !!!

arasik

Ależ skąd, to adagio z into the sunshine

ocenił(a) serial na 6
Pawel_891

Dokładnie. Tylko z "Sunshine" bez "into"(to wstawka z polskiego tłumaczenia)

maciekmoc

A kojarzy może ktoś, co to za piosenka śpiewana w 5 odcinku?

ocenił(a) serial na 8
fenrirah

https://youtu.be/qSYouIbLthM

Malutki_Muminek

O dzięki :*

fenrirah

A ta piosenka ła Ła Ła wolna - to jak się nazywa? Pomożecie koledzy?

ocenił(a) serial na 6
numac

teach me tiger

ocenił(a) serial na 10
iza222222

:D :D Iza jesteś MEGA

ocenił(a) serial na 8
numac

Fonetycznie "ty niesi mienia reka" czy jakoś tak. Po polsku - Ty mnie poniesiesz rzeko.

fenrirah

Czy ktoś wie, jak piosenka jest w 4 odcinku - wykonawca i tytuł- ja tiebia zelaju szczastia?

kamilaszym

Филипп Киркоров - Жестокая Любовь

Yonecker

Dziękuję

ocenił(a) serial na 7
maciekmoc

Wszedłem tutaj żeby zadać identyczne pytanie. Bardzo dużo inspiracji z motywu przewodniego 28 days/weeks later. Słabo

maciekmoc

nawet muzykę zgapili :P

imartstudio

Chodzi mi o motyw główny, praktycznie plagiat. Serial właśnie bazował na starych schematach odczłowieczeniu ludzi i szukania sensu. Zgapił też to co najlepsze w 28 dni później czyli hiperbola pomiędzy scenami, które dawały nadzieję by potem kończą się jakąś tragedią. Czy ktoś kojarzy podobne produkcje, które się tym bawią? Jak dla mnie podobny jest A.I. i Stalowy Gigant.

maciekmoc

Zdecydowanie tak. Kilka razy się wsłuchiwałam. Jednak mi to wcale nie przeszkadzało, w przeciwieństwie do niektórych wypowiadających się

maciekmoc

W pierwszym odcinku jest muzyka z filmu "W stronę słońca". Strasznie irytujące. Czy ktoś zna się na tym, jak to wygląda? Nie ma praw autorskich?

ocenił(a) serial na 10
Sighma

Tobie te prawa ktoś ukradł?

zmoorka

Кони - беспредела

Sighma

Weź się nie kompromituj. Na pewno dostali zgodę na wykorzystanie tych motywów. Mało filmów chyba oglądasz, skoro cię dziwi powtórne wykorzystanie jakieś muzyki.

ocenił(a) serial na 10
maciekmoc

Mistrzowie i mistrzynie, dacie link do piosenki z ostatniej sceny , ślubu?

zmoorka

Кони - беспредела

ocenił(a) serial na 6
maciekmoc

To z Incepcji, Hans Zimmer. Bardzo dobre, ale głupio podrobione i do tej produkcji nie pasuje

ocenił(a) serial na 8
maciekmoc

Strasznie muza zerżnięta

maciekmoc

28 tygodnie później i Incepcja :D

ocenił(a) serial na 7
maciekmoc

z sunshine na pogrzebie

ocenił(a) serial na 2
maciekmoc

Już po pierwszym odcinku zaczęłam się zastanawiać skąd znam muzykę ... widzę, ze w kolejnych odcinkach tez jakieś inspiracje/kradzieże

ocenił(a) serial na 8
maciekmoc

Hans Zimmer

maciekmoc

Szczerze to bardzo mi się nie podoba wykorzystanie muzyki Z Incepcji, to jest tak kultowy film ze ta muzyka należy po prostu do niego. To trochę jak byśmy wzięli muzykę z Harrego Pottera gdzieś indziej wykorzystali tak się po prostu nie robi.

maciekmoc

Odcinek 6 i 7 w bardzo spowolnionej aranżacji jest temat przewodni z " World war Z".

maciekmoc

Piosenki z ostatniego odcinka, ktoś zna tytuł?

ocenił(a) serial na 7
maciekmoc

Do Incepcji, Interstellar i World War Z dodałabym jeszcze motyw podobny do tego z Blade Runner 2049 w jednym z odcinków.

maciekmoc

Również zauważyłem podobieństwo.

ocenił(a) serial na 8
maciekmoc

Część muzyki to utwory bardzo znanego w Rosji zespołu "Lube". Mi tam się oprawa muzyczna tak czy siak podoba.

ocenił(a) serial na 7
maciekmoc

ale macie ból d..py

maciekmoc

Tak, też mi się kojarzy jakbym już słyszał wcześniej ale nie zmienia to faktu że muzyka jak dla mnie w tym serialu to rewelacja. Szczególnie w przełomowych lub bardziej sentymentalnych momentach.

ocenił(a) serial na 7
maciekmoc

Zapewne twórca muzyki lubił także (i to nie dziwi wcale) The Fog z 1980. Podobieństwo do głównego motywu muzycznego z filmu Carpentera spore, ale być może zupełnie przypadkowe.

ocenił(a) serial na 8
maciekmoc

Nie tylko Tobie, ta muzyka jest zerznieta z tych filmow.