* SPOJLERY *
nic nowego nie wniósł właściwie. Wszystko, co zaczęło się na początku odcinka, skończyło się pod koniec. Alo dalej nie wie, że Mini jest w ciąży, była sobie 14-latka (grana przez dziewczynę mającą 19 lat ), narobiła problemów Alo, potem te problemy zostały rozwiązane, a ta cała Poppy Champion zapewne już się nie pojawi. Chociaż może jedynym wyjątkiem było to, że Alo i Mini doszli do jakiegoś porozumienia. + za stajl Richa na imprezie na początku ;]
A ja nie zdziwiłbym się jakby ta cała Poppy pojawiła się w następnej generacji, jeżeli takowa będzie..
Aaa, dopiero przeczytałem kolejny temat w dyskusji, jednak nie ma szans że się ona pojawi, chyba że jakoś przelotnie pod koniec tego sezonu :)
Cóż zakładając temat odnośnie odcinka może wypadałoby zacząć od Twoich wrażeń.
Ogólnie Alo to tak na prawdę jedyna postać wg. mnie która dodaje sensu tej generacji w 5 sezonie odc. z Alo podobał mi się, więc w 6 sezonie tak na prawdę oczekiwałem jedynie odcinka z Alo. Sądziłem, że w odcinku pokażą coś więcej z jego miejsca zamieszkania a nie tylko stodołę trochę szkoda, ale mimo to odcinek uważam za udany. Poza tym Holly Earl bardzo fajnie zagrała Poppy mimo, że ma 19lat to jednak pasowała do roli głównie dlatego że jest niska.
Podobał mi się, jednak jedno mnie nurtuje (tak dla przestrogi SPOJLER!!!)
Gdzie byli jego rodzice przez cały czas???
Jakoś dziwne to dla mnie wszystko, Alo idzie do więzienia i praktycznie zero reakcji rodziców. I jeszcze drugie pytanie - czy Mini jest z Franky?? (ta scena jak Franky wyskakuje z szafy Mini po wyjściu Alo, pogubiłam już się...)
Nie, po prostu Franky jako jedyna wie o ciązy Mini i stara się ją wspierać jak tylko może.
Zna ktoś piosenki z tego odcinka? Będę masakrycznie wdzięczna <3
No ale skoro była tylko z wizytą u Mini to po co chowała się w szafie? I z tego co zauważyłam (może błędnie bo na ujęciu nie było tak dokładnie widać) była w majtkach (no chyba że miała aż tak krótkie spodenki...).
Chowała się w szafie pewnie dlatego, że Mini usłyszała jak Alo się do niej dobija i ją tam schowała wiedząc, że on tak łatwo nie odpuści i wejdzie pewnie mimo to, że ona go nie chce widzieć ;).
Moim zdaniem Franky nocowała u Mini i podtrzymuje ja na duchu. A wiedziała, że Alo chce porozmawiać z Mini, liczyła, że Mini mu powie o ciąży, więc się schowała.
Jeżeli utrzymają taki sam trend , czyli smierć jednego lub kilku kumpli to ja obstawiam , że będzie to Alo ;0
Ale uśmiercenie w tej serii odhaczyli już w drugim odcinku:) myślę, że to im wystarczy.
Moja ulubiona postać generacji i najlepszy jak dla mnie odcinek (podobnie w 5 serii odcinek Alo jest moim ulubionym).
Wątek z "pedofilią":D dość niespodziewany, ale śmieszny, Poppy na swój dziecinno-niezrównoważony sposób była fajna, wreszcie trochę więcej Richa, ogólnie bez większych minusów. Tak w ogóle Poppy i jej znajomi to dość przerażająca wizja dzisiejszych dzieciaków.
A - impreza i ich przebrania na początku świetna.
Mam dziwne przeczucie, że jeszcze wrócą z Mini do wątku lesbijskiego, to byloby lekkie przegięcie na tym etapie, i chyba całkiem znielubiłabym Franky.
Hmm, ja mam również wrażenie, że będzie wątek lesbijski Mini + Franky. W każdym razie, Franky + Nick lub Franky + Matty nigdy mi się zbytnio nie podobały. A co do odcinka, żal mi tego biednego Alo, choć faktem jest, że to wygląda na jednorazową przygodę, żeby zapełnić odcinek i odsunąć chwilę w której Mini powie Alo o ciąży. Nie był zły, bo odcinek Nicka w ogóle mi się nie podobał (tak jak ta postać), tylko po prostu wracamy do punktu wyjścia.
I szczerze mówiąc, mam cichą nadzieję na to, że Mini będzie z Alo, choć naprawdę czuję, że jak zwykle strasznie się to pokręci.
Wg mnie miłość Alo i Mini kompletnie z dupy wzięta. Odcinek mi się bardzo podobał! Poppy ciekawa, ale na 14 lat nie wygląda XD. Co do wątku Minky - hm, przydałby się, bo po 5 sezonie nic nie wiadomo, co się wydarzyło. Wyglądało to tak jakby Mini nigdy nie zauroczyła się we Franky...
Nie miałabym nic przeciwko temu wątkowi, gdyby nie ciąża Mini, to, że Alo ją kocha i koszmarny trójkąt Franky z braćmi Levan (w tym z byłym Mini) - kiedy dodamy do tego wątek lesbijski wyjdzie okropna, absurdalna telenowela. Jeśli chcieli jakiegoś romansu między dziewczynami, mogli tak nie komplikować.
Poppy zupełnie nie wyglądała na 14 lat i Alo mógł się pomylić:)
Co jak co, Alo nie będzie zbytnio zadowolony z faktu, że będzie ojcem, a Matty za to wróci i też nikt nie będzie zadowolony, nie wspominając o Nicku (przynajmniej na początku). Nie można też wykluczyć, że Mini poroni. Co do wątku Minky to na pewno zostanie poruszony jeszcze w serialu, bo po kiego grzyba była ta sytuacja, gdzie Mini pocałowała Franky? (co po tym nie wyglądało kompletnie bez uczuciowo ). A oglądający z pewnością chcieliby rozwinięcia tego wątku. Może też tak być, że Matty wróci i z Liv razem zrujnują sobie życie w co wątpię, ale jednak oni byli ze sobą dosyć długo. Nie wiem za to co mogłoby się jeszcze z Mini wydarzyć, czy poroni, lub nie (czasami tak myślę, że kurde będzie te dziecko wychowywała z Franky ;p ) Ciekawe co jeszcze z Richem wymyślą , bo mogliby coś jeszcze wymyślić.
Dokładnie. Po co robili ten wątek - Minky, skoro nic z tego nie wyszło o.o bez sens... liczę na jakąś kontynuację...
przecież tam już chyba każdy każdego kochał i z każdym się całował, nawet Nick przelizał się z homo-kolegą a przecież go nie kocha ;) Ja szczerze mówiąc od momentu w którym Mini puściła pierwszego zwiastującego ciąże pawia, byłem w szoku, że nawet nie było słowa o usunięciu ciąży.... przez chwilę myślałem, że kiedy ojciec zostawił jej czek na 500 funtów to sprawa ciąży będzie przesądzona. Trochę mi to nie pasuje do postaci Mini, no ale plus dla niej jeśli podeszła do tego na poważnie. Matty nie wróci bo nie ma za co, a brat go olał ;) Poppy może też zajść w ciąże bo w odcinku wyraźnie pokazali, że Alo się spuścił, a chwilę po tym Poppy mówi, coś w stylu że nie pierwszy raz robi to bez gumki ;) więc wcale się nie zdziwie jeśli tak będzie. A ogólnie cała seria dla mnie słaba.. Grace umarła za szybko, odcinek z nią związany był mocno naciągany. Gdyby pobudowali napięcie przez 5-6 odcinków a ze śmiercią poczekali do 7 to wyszłoby im tylko na plus.