Właśnie zakończył się serial który oglądałam od 5 lat i zastanawiam się czy może nie zacząć oglądać skinsów bo mój przyjaciel bardzo mnie na nich namawiał..i właśnie chodzi mi o to czy warto?Jeżeli tak to dlaczego?
Warto ! zdecydowanie warto ! A dlaczego, to już wyjaśniam: serial inny niż niż wszystkie, nie można go porównać do żadnego innego. Nie jest to tasiemiec, który się ciągnie i wraz z biegiem czasu traci na wartości, jak to zwykle bywa. Realistyczny. Oglądając go, śmiałam sie równie często, co płakałam. Każdy z bohaterów ma coś w sobie, nie są to płytkie i papierowe postacie. Wielkim plusem jest świetna muzyka w serialu. Mówisz, że skńczył sie serial, który oglądasz od 5 lat (Plotkara, jak mniemam. Też oglądałam :D ). Jeżeli oczekujesz czegoś dokładnie w takim samym stylu, to możesz się rozczarowac. Ja jednak uważam, że skinsów warto obejrzeć. W każdej generacji miałam swoje ulubione postacie, niedawno skończyłam 6 sezon i aktualnie cierpie na poserialową depreche. Chciałabym być na Twoim miejscu i móc zobaczyć to wszystko jeszcze raz :D Mam nadzieję, że zachęciłam. Miłego oglądania :)
Zachęciłaś i myślę że zacznę oglądać.A jeśli chodzi o Plotkarę to masz rację o nią mi chodziło ale nie żebym oczekiwała czegoś w takim samym guście lubię nowości a poza tym kolega uświadomił mi że skinsi to nie jest przeciętny serial o wyidealizowanym życiu nastolatków jest inny niż wszystkie ..I to mnie kręci :D No i wielkie dzięki za odpowiedź :*
A jeżeli chodzi o ,,zobaczenie wszystkiego jeszcze raz" to wiem co czujesz też bym chciała obejrzeć Plotkarę od początku nie wiedząc co będzie i przeżyć te wszystkie emocje ponownie ale cóż :D
Porównując moje uczucia przy Plotkarze, a przy Skinsach mogę stwierdzić jedno: Gossip Girl skończone całkiem nieźle, ale ostatni sezon był kiepski, serial z biegiem czasu robił się coraz gorszy. Oglądając Skinsów nie miałam takiego odczucia. Sezon 6 był rewelacyjny, a zakończenie perfekcyjne, nie ma uczucia przerysowania i niedosytu. Twój Kolega miał racje, podkreślając że nie jest wyidealizowany (chociaż zauważyłam że każdy ma iPhona haha :D ). Problemy są takie...prawdziwe, a relacje między bohaterami poprowadzone naprawdę świetnie. Mam szczerą nadzieję, że wkręcisz się tak samo jak ja i zostaniesz kolejnym skinsomaniakiem :D
Cieszy mnie to że piszesz o tym że poziom serialu nie spadał tak jak przy Plotkarze bo pamiętam jak było z Gossip Girl i nie chciałabym znowu tego przerabiać .:D
Według mnie sezon 5 w Skinsach był taki średni, ale za to sezon 6 wymiata. Obejrzałam i Skinsów i Plotkarę. Jeżeli miałabym wybrać, który serial był lepszy, sądze że wybrałabym Skinsów. Przy Gossip Girl przeżyłam wiele świetnych momentów, ale...
No jest różnica, pogadamy jak obejrzysz :D Po raz kolejny zachęcam, nie zniechęcaj sie po pierwszym odcinku, spróbuj poczuć o co tam chodzi, a satysfakcja gwarantowana. PS. oglądaj, póki wolne ;p