PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=378865}

Kumple

Skins
2007 - 2013
7,8 89 tys. ocen
7,8 10 1 89202
7,2 13 krytyków
Kumple
powrót do forum serialu Kumple

Po obejrzeniu 1 i 2 sezonu muszę stwierdzić, że to najlepszy serial o młodzieży jaki kiedykolwiek widziałam. Oglądałam to czasami nawet z zapartym tchem i na niejednym odcinku się popłakałam. Serial jest świetny, a sezon 2 zakończył się znakomicie, daje do myślenia, nie daje gotowca a to lubię. Szkoda tylko, że sezon 3 i 4 to zupełnie co innego. Obejrzałam z ciekawości 1 odc 3 sezonu, ale to już niestety nie to co kiedyś. To już nie są ,,tamci'' Skinsi. Postanowiłam nie oglądać dalej, bo nie chcę niszczyć sobie obrazu jaki dotychczas sobie wyrobiłam o tym genialnym serialu. Jedyne co chcę to zobaczyć go jeszcze raz i na pewno to zrobię. Podsumowując ,,Kumple,, powinni skończyć się na 2 sezonie, a jak reżyserzy chcieli zrobić coś podobnego w stylu 3 i 4 sezonu, powinni nakręcić to pod zupełnie inną nazwą, wtedy fani 1 i 2 sezonu nie czuliby się zawiedzeni, a reszta odebrałaby to tez po prostu inaczej, z innym nastawieniem(być może bardziej komediowym, w stylu American Pie)

Wierna fanka sezonu 1 i 2 daje 10/10 Pozdrawiam.

użytkownik usunięty
Obbserwatorka

Skąd możesz wiedzieć jaki styl ma 3 i 4 sezon skoro go nie oglądałaś? Jeden odcinek niczego nie pokazuje. Nic tam komediowego nie ma moim zdaniem. Ja też nie miałam zamiaru oglądać 3 i 4 sezonu po tym jak dwa pierwsze mi się spodobały, szczególnie dlatego, bo to całkiem inna ekipa. Zaczęłam oglądać i się wkręciłam, w sumie nawet bardziej mi się podoba niż 1 i 2 sezon.

użytkownik usunięty
Obbserwatorka

Czwarta seria przypomina mi trochę dwa początkowe sezony. Jest zdecydowanie mocniejsza od trzeciego. Nie powinnaś chyba oceniać, jak dotąd piętnastu odcinków, po obejrzeniu tylko jednego z nich.

ocenił(a) serial na 8

Jeśli jesteś wierną fanką 1 i 2 sezonu myślę że 3 i 4 również Ci się spodoba. :) Też na początku 3 sezonu mówiłem że to już nie to samo, ale po kilku odcinkach zmieniłem zdanie. Uważam że 2 generacja jest lepsza od 1. :) Pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 10
KebabKilla

Dobrze rozumiem, co chcecie mi powiedzieć,ale wiecie trudno przestawić się z jednej ekipy aktorów na całkiem inną. Przyjaciółka opowiadała mi o 3 i 4 sezonie bo oglądała, powiedziała, że nie można jej porównywać do poprzednich i że to całkiem co innego. Myślę, że za niedługo obejrzę te dalsze sezony i stwierdzę ponownie ,,na gorąco'' co dalej o tym sądzę.
Mam nadzieję, że rozumiecie.

PS.Obejrzałam kilka następnych i dalej mało mnie przekonują co do poprzedników.

POZDRAWIAM.

ocenił(a) serial na 10
Obbserwatorka

Witam ;) Moim zdaniem zarówno pierwsza jak i druga generacja jest naprawdę świetna. Lubię wszystkich bohaterów, ale muszę przyznać, że do tych z 3 i 4 sezonu bardziej się przywiązałam. Ale rozumiem to, że inni mogą uważać zupełnie inaczej. Pozdrawiam ;))

takeabite_

U mnie odwrotnie. Po cały trzecim i połowie czwartego nadal nie potrafię się przyzwyczaić do nowych bohaterów. Nie wiem dlaczego, ale patrząc na nich mam wrażenie jakbym oglądał gówniarzy w porównaniu do starej ekipy[ bez obrazy dla młodszych użytkowników ]

ocenił(a) serial na 10
KoKs_pl

Cieszę się, że rozumiecie o co mi chodzi. Zgadzam się z powyższym postem, uważam że bohaterowie z 1 i 2 sezonu są bardziej dojrzali i kurde, poprostu ich uwielbiam ;) Nowi Skinsi to dzieciaki z seksem w głowie i niczym pozatym, zabawa itp.

Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 10
Obbserwatorka

Ja postarałam się o podstawy do wydawania opinii i obejrzałam sezon 3 ale,niestety, dawno oglądanie czegokolwiek nie przychodziło mi z takim trudem. Ledwo przebrnęłam przez to COŚ. Niewiarygodne jest jak bardzo twórcy odeszli od tego co było w 1 i 2 serii. Główną różnicą dla mnie jest to, że dzieciaki z S1 i S2 były dojrzalsze emocjonalnie i mądrzejsze a przy tym na zewnątrz wciąż zachowywały się jak zwykłe nastolatki, imprezy-owszem, narkotyki-owszem, ale to wszystko wyglądało jakoś tak realnie, naturalnie, tak jak to się często dzieje - poznawanie czegoś nowego i ekscytacja tym. W 3 sezonie te dzieciaki są nie dość, że głupie to z taką nonszalancją wykonują różne kombinacje przyjacielskiego/bezmyślnego/wypranego z uczuć seksu, kupują narkotyki i ćpają, zachlewają się na umór itp., że jest to zupełnie nierealne. Te dzieciaki nie zachowują się jak mądre dzieciaki tylko jak głupie umęczone życiem, niezwykle doświadczone (weźmy te słowa w ironiczny cudzysłów) kukły.
Idealny przykład- przeciwstawienie scen z 1 sezonu gdy Sid w poszukiwaniu narkotyków ląduje na przedmieściu w małej "przytulnej" agencji towarzyskiej i sceny z sezonu 3 w całkiem profesjonalnym nocnym klubie do którego udają się JJ i Cook. Abstrakcja, lekkie zakłopotanie, humor kontra pewność siebie, "doświadczenie" i nuda.

marcela_g

oczywiście każdy może mieć inne zdanie, ale wydaje mi się, że może wszystko jest pokazane ze strony bardziej "dziecinnej" bo po prostu ci co robili ten serial nie chcieli, żeby druga generacja byłą taka sama jak pierwsza... no wiadomo zmieniliby się aktorzy i tam wydarzenia, ale nie może być zawsze bardzo podobnie, bo wtedy też wszyscy mówiliby, że druga generacja jest nudna i za bardzo wzorowana na pierwszej... świat cały czas się zmienia, więc na pewno młodzież nie będzie wciąż taka sama i całe to otoczenie również, więc może warto pokazać tą "zmianę"