PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=378865}

Kumple

Skins
2007 - 2013
7,8 89 tys. ocen
7,8 10 1 89206
7,2 13 krytyków
Kumple
powrót do forum serialu Kumple

jest beznadziejnie beznadziejny! Tęsknię za starymi Kumplami i chyba sobie oglądnę od początku pierwsze sezony. A te rude bliźniaczki powinni uśmiercić bo grają do dupy. Lubię tylko Efyy i "JJ". Reszcie mówię stanowcze NIE!

ocenił(a) serial na 9
sylwia004

tez czuje nieesmak.
z starymi bohaterami czulam wiez, poprostu ich lubiłam.
w starym,dobrym stylu pozostaje tylko Effy.

ocenił(a) serial na 8
persepolis9

Ja dziś zaczęłam oglądać 3 sezon, jestem w 3 odcinku, ale także czuję niesmak. Z tamtymi bohaterami, tak jak wy, czułam więź i mogłam ten serial oglądać całymi dniami, a teraz tęsknie za Maxem, Sidem, Tonym, Michall, Jal i Cassie... W 1 i 2 sezonie było to coś co przyciągało uwagę. No i oni wszyscy byli przyjaciółmi. A w 3 sezonie, bohaterowie się dopiero poznają. Masakra. Fajnie by było, gdyby nakręcili jeszcze sezon ze "starymi" Skinsami. tymi prawdziwymi:)

ocenił(a) serial na 8
Altaiq

Obejrzałam już 3 i 4 serie, na początku druga generacja kompletnie mi się nie podobała, z czasem nawet daje się polubić nowych bohaterów, bardziej rozwijają niektóre postaci (Katie,Cook-nie cierpiałam ich na początku, w 4 serii to dwie moje ulubione postaci).Ale 1 i 2 seria jest bez porównania lepsza, ciekawsze postaci które można naprawde polubić i się utożsamić i bardziej realna historia.Póżniej zdarza się im trochę przesadzać.No i najważniejsze-pierwsza ekipa to zgrana paczka przyjaciół, druga-tylko znajomi,którzy są mało zgrani ze sobą.
Ale warto oglądać dalej.4 seria jest moim zdaniem troche lepsza od 3 (chyba najgorsza ze wszystkich).
Pomysł ze zmianami ekipy co 2 serie jest nawet niezły, dzięki temu serial nie jest nudny, ale chyba już nie uda im się dorównać genialnemu poziomowi pierwszych dwóch serii.
A co do Effy-uwielbiałam ją na początku,za tajemniczość,milczenie,podwójne życie i genialną relacja z bratem.Póżniej strasznie zepsuli tą postać

ocenił(a) serial na 7
_malena_

Effy bez Tony'iego to trochę już nie ta sama Effy. Nie ma już tych uśmieszków, całej tej jej 'otoczki'. Ale chyba chcieli by trochę wydoroślała. W 3. sezonie jeszcze coś tam z tej starej jest ale w 4. (zwłaszcza pod sam koniec) serii stała sie strasznie bezpłciowa. Nuda.

sylwia004

Ja 3 sezonem też byłam rozczarowana, zwłaszcza na początku. No ale potem
zaczęło mi się coraz bardziej podobać. No a 4 sezon jest o niebo lepszy od
3 wg mnie ;)

Nessy

Ja nie mogłam przetrawić 1 sezonu.. obejrzałam kilka odcinków i przerzuciłam się do oglądania 3.. i o wiele bardziej mi sie podobal!

ocenił(a) serial na 10
inasequible

Ja tam lubiłam obie generacje.
Drugą może nawet odrobinę bardziej ;)
Ciężko jest porównywać sezon 1/2 z 3/4, bo zostały zrobione na innej podstawie.
Ja uważam 'Skins' za wspaniały serial i z niecierpliwością czekam na 5 sezon!
Mam nadzieję, że się nie zawiodę :D

cinderella818

Oj, a będzie tego czekania, będzie...