PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=378865}

Kumple

Skins
2007 - 2013
7,8 89 tys. ocen
7,8 10 1 89311
7,2 13 krytyków
Kumple
powrót do forum serialu Kumple

skins amerykanskie

ocenił(a) serial na 10

wiedzieliscie ze to ta sama fabula tylko z innymi bohaterami ?
hmm troche tak bez sensu ale no coz
co o tym sadzicie?
na ii sa juz 3 odcinki

ocenił(a) serial na 10
luka00

jak dla mnie totalny niewypał i profanacja dobrej, brytyjskiej wersji. Źle zarysowane postaci, nijacy aktorzy, nie da się też oglądać tego bez ciągłego porównywania wątków itp itd ja osobiście wolę stare skins i nawet przetrawię 3generację, czyli season5, lepiej się to ogląda niż amerykańskie wypociny.

ocenił(a) serial na 10
luka00

skins amerykańskie ?!!! One są tak amerykańskie jak soczki ze znakiem made in china :P
Totalna porażka jeśli chodzi o amerykańską wersję , Brytyjska oryginalna wymiata !!! koniec kropka .

ocenił(a) serial na 7
luka00

Taaa, amerykańce wszystko by chyba chcieli zremakeować. Niestety- zyski są, efektów brak.
Możliwe, że zdecydowana większość widzów US Skins nawet nie zdaje sobie sprawy z istnienia wersji UK. Przerobione, odgrzane w mikrofalówce i podane na tacy.

ocenił(a) serial na 8
PawuLon91

Wciąż nie mogę się zdobyć na to, żeby to obejrzeć.Nie oglądałam jeszcze żadnego remake`u, który dorównałby oryginałowi.Nienawidze remake`ów, nie widzę sensu w przerabianiu seriali, może ewentualnie starych po latach na nowsze wersje, ale na pewno nie tak.Szczególnie, że Skins UK to serial genialny i nie ma szans, żeby Amerykanie ze swoją cenzurą zrobili to lepiej, więc po co.Niech sobie wykupią brytyjską wersję i puszczą w tv, zamiast robić jakieś marne przeróbki.
Seriale brytyjskie są odważniejsze i mają swój klimat, który jest nie do pobicia.

ocenił(a) serial na 9
_malena_

Ludziom zza wielkiej wody udał się przynajmniej jeden remake serialu z Wysp. Mowa tu o Shameless US, które wg mnie jest wyje***e w kosmos xD

luka00

Troche mnie zatkało, te same dialogi tylko troche ocenzurowane. Żalosne. Wytrwałem do połowy pierwszego epa i wyłączyłem.

ocenił(a) serial na 9
bulbaa

bulbaa - ja tak samo.

luka00

Sądzę iż to niezwykle gówno. Potęgą Skinsów jest to, że to serial niezwykle prawdziwy. Więc jakiekolwiek poddawanie tego serialu podróbce, czy nowym wydaniom mija się z celem. Amerykanie zawsze starają się być we wszystkim lepsi, tym razem pudło.

Uzalezniona

W ogóle nie mam pojęcia jaki jest sens robienia tej wersji. I też nie mogę się zdobyć na obejrzenie.

ocenił(a) serial na 8
czeskikot

pierwszy odcinek to było to samo praktycznie, ale drugi był całkiem ciekawy (: serio zainteresowałam się bo była w miarę nowa postać - Tea (pewnie odpowiednik Maxxiego) ale trzeci był do bani, wgl Chris jakiś spaprany, i na czwartym prawie zasnęłam ^^ więc nie polecam skinsów US i sama też definitywnie z nimi kończę ;pp

użytkownik usunięty
inbloom

Nie zgadzam się. Na razie obejrzałam wszystkie odc Skins US i pierwszy UK. Remake podoba mi się dużo bardziej. Jakoś dobrnę do końca 1 sezonu, żeby móc obiektywnie ocenić. Jednak jak na razie-UK to jakaś masakra jak dla mnie.

ocenił(a) serial na 10

Droga Aleksandro mogłabyś mi powiedzieć co jest na ++ w wersji US względem produkcji UK ?

użytkownik usunięty
aPosing

Jak na razie: dużo bardziej podobają mi się bohaterowie. Są bardziej naturalni i ... wyraziści, szczególnie Tea (vs. Maxxie) i Michelle (ale nie Caddie, Cassie jest dużo lepsza).

Po prostu wersja US jakoś bardziej do mnie przemawia, ale jest za wcześnie, żebym się mogła jednoznacznie i obiektywnie wyrazić na ten temat. Obejrzę do końca 1. sezon UK to pogadamy, ok? ;)

użytkownik usunięty
aPosing

Skończyłam 1. sezon. I muszę powiedzieć, że:
1. Postacie z wersji US są ciekawsze, ale...
2. Odcinki wersji UK są ciekawsze (szczególnie wycieczka do Rosji vs. Kanady).
Nie mogę stwierdzić, która jest lepsza. Uwielbiam obie.

Aleksandro sugerujesz że bohaterowie US byli lepsi od ich pierwowzorów z UK?

użytkownik usunięty
NatsuD

Zaczynam właśnie drugą serię i widzę, że bohaterowie się rozwijają. Jednak ciągle nie mogę się przyzwyczaić, że Michelle nie jest rudą zdzirą.
PS. Czemu wszyscy zwracają się do mnie per. Aleksandro? ;)

ocenił(a) serial na 8
luka00

Szczerze mówiąc bardziej podoba mi się wersja Amerykańska, może dlatego, że najpierw ją obejrzałam. Postacie Skins US wydają mi się bardziej ciekawe i nawet miłe dla oka, aniżeli Skins UK, ale to chyba rzecz gustu nic więcej...