W wieku, w którym jest się na tyle dojrzałym, żeby zrozumieć ten serial, powinno się umieć dostrzec, co jest w nim wzorem, a co przestrogą. Jeśli ktoś nie używa mózgu, to może rzeczywiście zacznie przez Skins ćpać i sypiać z kim popadnie. Ale to nie jest przesłanie serialu. Serial jest o nastolatkach, które wchodzą w dorosłe życie, o ich dorosłych i nastoletnich problemach, nie o tym, że ćpają, chleją i się grzmocą ;)
zgadzam się całkowicie. nie jest trudno odróżnić jak powinno, a jak nie powinno się postępować. ten serial porusza wiele poważnych problemów. "chleją i grzmocą się" w american pie na przykład i jakoś zbyt poważnych konsekwencji tego wszystkiego nie widać. co innego w Skins
A nawet jeśli ćpają i się grzmocą to co z tego?każdy przeciętny nastolatek mający dostęp do internetu może w sieci znaleźć takie filmy,że Skinsi wymiękają.
Po obejrzeniu wszystkich sezonów dostrzegłam większy sens tego serialu. Twierdzę, że jest to serial dla dorosłych.
Osobiście własnie spodziewałam się, że będzie pełno seksu i imprez i na szczęście właśnie nie było, aż się zdziwiłam. W tym serialu chodzi o problemy emocjonalne. Jest na prawdę bardzo dramatyczny. Dużo bardziej wolę ten serial niz np. Gossip Girl który jest przy Skins mega pustym serialem, w którym pełno tylko ckliwych wyznań, które zrobiły się juz nudne.
ąMnie na prawdę urzeka właśnie dramat który rozgrywa się w Skins, a także podnoszenie się po porażce; sa oczywiście wątki komediowe, ale jest to bardziej smutny serial niż zabawny. Podobnie jak Shameless - tragedia w przebraniu komedii.