PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=318187}

Kyle XY

2006 - 2009
7,1 13 tys. ocen
7,1 10 1 13107
6,7 6 krytyków
Kyle XY
powrót do forum serialu Kyle XY

jakie są wasze wrażenia po finale trzeciej serii? ja muszę przyznac, że czego jak czego ale takiego zakończenia się nie spodziewałam. nie będę tu psuc niespodzianki tym co jeszcze nie widzieli, i nie wspomnę jak to się skończyło, ale myślałam, że wszystko zostanie wyjaśnione a tu... niespodzianka :) może to i lepiej zostawic widzowi wolną rękę, pozwolic mu na to by to jego fantazja stworzyła dalszy scenariusz tej historii niż wszystko wytłumaczyc "jak chłop krowie na rowie" nie pozostawiając jego wyyobraźni na to by sama dobrała wymarzony finał. w ten sposób każdy będzie usatysfakcjonowany z zakończenia, inaczej zawsze byłoby jakieś "ale". Że to powinno skończyc tak a nie tak. Poza tym w ten oto sposób zawsze pozostaje furtka dla twórców by powrócic w kolejnej serii ;)

ocenił(a) serial na 9
Katherinegol

Ten odcinek nie tylko nic nie wyjaśnił, ale jeszcze dodał sporo niewiadomych. Wygląda na to, że kiedy był kręcony twórcy jeszcze nie wiedzieli, że to będzie ostatni odcinek serialu, bo aż prosi się o kontynuację.

ddarrekk

Zgadzam się w 100% ten odcinek nic nie wyjasnił a poza tym otworzył nowe i stare wątki które mogłyby się nadal rozwijać ...ale to już prawdopodobnie koniec Kyle xy. Tak więc, do zobaczenia.

ocenił(a) serial na 10
ddarrekk

Bo tak było, decyzję o zakończeniu serialu podjętu tuż po nakręceniu ostatniego odcinka - czyli wszystko pozamiatane...

Katherinegol

A ja się z Tobą niestety nie zgodzę. Nie lubię, kiedy seriale kończą się definitywnie w ten sposób. Skoro twórcy dowiedzieli się o tym, że nie będzie 4 sezonu, powinni przynajmniej nieco zmienić zakończenie, albo dokręcić odcinek 11, który by cokolwiek wyjaśnił i na tym dopiero zakończyć.

ocenił(a) serial na 9
Katherinegol

wiem, że to nie był zamierzony koniec serii, że gdy kręcili ten odcinek nie wiedzieli, że to będzie już ostatni, ale i tak twierdzę, że dobrze się zakończył, bo czy nie lepiej zostawic tajemnicę niewyjaśnioną niż ciągnąc serial przez 15 serii, które niestety w pewnym momencie przestają tracic swój urok i z serii na serię są coraz słabsze?
co nie znaczy, że nie będę tęsknic za kylem :( bo będę i to bardzo, tak się do niego przywiązałam, ale lepiej skończyc tak niż zniszczyc w przyszłości magię serialu kiepskim i naciąganym scenariuszem...

ocenił(a) serial na 10
Katherinegol

Jak bede chcial stworzyc sobie wlasny scenariusz, to napisze osobna ksiazke czy tam co...
Ogladalem Kyle XY od poczatku i jesli ten serial ma sie skonczyc tak jak sie skonczyl, to sram na ABC Family...

ocenił(a) serial na 10
freakman

bez kitu. Jeszcze więcej niewiadomych. Serial świetny, wiele wątków, ukryte przesłania.
Jednak finałowy odcinek mógłby być inny. I sądzę jednak, że powstanie 4 seria. Bo np ja z każdym odcinkiem coraz bardziej się wkręcałem. I każdą postać z serialu za coś lubię (najmniej Jessi i Lori xD). Jednak kończąc tak aż się prosi by kontynuować. Sądzę, że doczekamy się 4 serii (przynajmniej ja w to wierzę))

ocenił(a) serial na 10
Kuririn

[SPOILER!] niech nie czyta ten co nie oglądał ostatniego odcinka ;))

ech nie ma edycji.
I swoją drogą zakończyło się to nieco głupio. Powstaną kopie Kyle'a, Andy wyjechała, Stephen, Nicole, Lori i Josh zniknęli, Kyle nie jest ani z Amandą ani z Jessi, nie wiadomo jak pójdzie Declanowi z tą laską z Latnok (Jackie?) czy może jednak zejdą się z Lori... co z Lori i Markiem także nie wiadomo. Czy Cassidy serio jest bratem Kyle'a? wg mnie zbyt wiele tu nieścisłości bo czytając samo to narzuca się, że to jest jakieś tragiczne zakończenie... Wg mnie musi powstać kolejna seria. I swoją drogą 43 odcinki na sezony - to jednak mało. Tym bardziej, że serial się rozkręcał...

Kuririn

jak mozesz nie lubic jessi ??? :) heh... musi byc 4 sezon bo 3 skonczyl sie bardziej tajemniczo niz 2 .. idealnie wszystko wypisałeś... tam byla tylko jedna niewiadoma - czyli znikniecie Amandy po balu a Latnok jak był tajemniczy tak jest nadal.... wydaje mi sie bohaterką sezonu stanie się pani GRACE... bo dopiero w odcinku 03x10 sie dowiedzielismy o istnieniu tej pani.... wprowadzic nowa postac w ostatnim odcinku serialu i do tego tak ważną? mysle ze to nie jest bezcelowe...

(sory za chaos wypowiedzi ale mało spałem zeszłej nocy i już padam - ledwo dotrwałem do końca 03x10)

dontpanic

Jak na razie nie mają Kyle'a w planach, więc chyba się jedynie łudzimy, żę będzie kolejny sezon. A szkoda, bo serial się bardzo rozkręcił.

ocenił(a) serial na 8
DarkyAngel

odcinek 10 - jak na zakończenie sezonu rewelka !
- jak na zakończenie serialu - kompletna klapa ... 4 sezonu nie będzie ale mogli by przynajmniej dokręcić jakieś zamkniecie tej historii

Katherinegol

Kiepsko, naprawdę.

To co się stało w 10 to jest, to było OK.
ale fakt, że przez kolejne 9 oglądaliśmy powtórki, już nie.

Owszem, nie spodziewałem się tego, ale spodziewałem się że Cassidy ma coś wspólnego z Kylem.
A materiału było na max 6 odcinków.

Odcinek 10 - 6/10.

Ocena całego S3 - 5,5/10.

ocenił(a) serial na 10
Katherinegol

Odcinek 10 śmie sie nazywać ostatnim serialu? Po moim trupie!!! Co tu więcej dodawać wszyscy już wyczerpali temat. To jest niedorzeczne by tak zakończyć serial SKANDAL !!! Ja tu widzę co najmniej 2 odcinki by sensownie zakończyć sprawę lub 4sezon ale mogło by sie stać jak z PB niech 4 sezon nie powstaje ale maja być co najmniej 2 odcinki i inaczej sie powieszę!!!! APELACJA !!!!!!!!!!!! Zanim polecą głowy....

ocenił(a) serial na 10
tomaszek0017

Tak na marginesie w trakcie 10 widniał napis "Watching Final Episodes you want more => abcfamily.com" moze co z tego bedzie.....

ocenił(a) serial na 10
tomaszek0017

niech beda chociaz z 20 odcinków a nie tylko dwa to za mało zeby to wszystko zakonczyc

ocenił(a) serial na 9
perlok892

Uważam,że skoro już tak bardzo chcieli zakończyć Kyle'a to chociaż powinni wydać pełny sezon,czyli 22 odcinki i wszystko wyjaśnić,a nie tak jak teraz (3x10) dodali więcej wątków,które prawdopodobnie nie zostaną już nigdy wyjaśnione.Spodziewałam się innego zakończenia serialu.

ocenił(a) serial na 10
Drusilla_the_Bloody

moze to jeszcze nie koniec kto wie ,wszystko zalezy od nich

perlok892

Obawiam się, że już zdania nie zmienią. Gdzieś czytałem, że już ponoć decyzja o nakręceniu 3-ego sezonu była naciągana. A teraz w dodatku w wywiadzie scenarzystka Kyle'a opisała wszystkie pomysły które umieściliby w czwartym sezonie gdyby takowy powstał.

Jedyna nadzieja w tym, że jakaś inna stacja przejmie Kyle'a.

ocenił(a) serial na 10
Katherinegol

Wyczytalem iformacje dlaczego ABCFrajemily ponoc wycofala serial KyleXY, powodem jaki podali jest zdbyd duza liczba seriali jaka w tej chwili nadaja, KyleXy zostal wyparty z czołowki przez takie gnioty jak “10 Things I Hate About You” “The Secret Life of the American Teenager,” “Lincoln Heights” a ponad to maja wyprodukowac nastepny sezon "Greek" czy to nie jest smieszne:/

ocenił(a) serial na 7
tomaszek0017

... a czym się kierują?? >>$$$

mam nadzieję, że powstanie 4 sezon. 3 sezon, był dość nudny, ale i tak bardzo miło mi się go oglądało. Ostatnie 2 odcinki, było bardzo dobre i serial zaczynał się rozkręcać, a tu dzisiaj się dowiaduję, że to ma być koniec?? Po tym jak zakończył się 10 odcinek!?

ehh... ale kto wie, może inna stacja się zainteresuje projektem, chociaż wątpię, że ABC Family odsprzeda prawa. Decyzja o końcu KYLE może być też spowodowana kryzysem. Tak więc, może w przyszłym roku, gdy cokolwiek zacznie się tam u nich na zachodzie poprawiać, to może powrócą do serialu. OBY!.

ocenił(a) serial na 10
Katherinegol

Heh, bardzo podobał mi się ten sezon.;) Uważam, że był nawet tak dobry jak pierwszy. Nom, zonk straszny po tym jak to się skończyło, aż się wkurzałam, że nie ma więcej odcinków.;P Mam ogromną nadzieję, że twórcy zmienią zdanie i będą go nadal kręcić.

ocenił(a) serial na 10
Katherinegol

Jeśli serial miałby się zakończyc na 10 odcinku 3 sezonu byłoby to głupotą. Po co oglądac około 40 odcinków nie dostajac żadnego rozwiązania. Kompletnie nic nie zostało wyjaśnione, a mówiąc już o nowych wątkach, które się pojawiły.
Pozdrawiam