PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=95732}

Latający Cyrk Monty Pythona

Monty Python's Flying Circus
1969 - 1974
8,4 59 tys. ocen
8,4 10 1 59441
9,3 29 krytyków
Latający Cyrk Monty Pythona
powrót do forum serialu Latający Cyrk Monty Pythona

http://www.youtube.com/watch?v=zqVv1QMqOwQ&search=Graham%20Chapman%20tribute [www.youtube.com/watch?v...]

Obowiązkowe dla fanów Monty Pythona

Mister_Misterio

ku*rwa, szkoda ,że go nie ma

Justyna_0288

Swięte słowa. Boże, dlaczego odbierasz życie nie właściwym? :)

ocenił(a) serial na 10
Mister_Misterio

: ( :( :( jakie to smutne, wspaniali ludzie szybko odchodzą :( chlip :(

użytkownik usunięty
Mister_Misterio

nie jest jego fanką, ale faceta skądś znam :) tak więc :
SPOCZYWAJ W POKOJU. Mam nadzieję, że teraz ma TAM wielu fanów :]

ocenił(a) serial na 10
Mister_Misterio

bo wiecie... Bogu brakowało osoby, która by go rozśmieszała... cóż... był Wielki [*] Graham, RIP

ocenił(a) serial na 10
Mister_Misterio

Szkoda gościa- nikt go nie zastąpi, tego jestem pewien.

Mister_Misterio

W temacie... (Tekst pochodzi z modrzewia)

MOWA POŻEGNALNA JOHNA CLEESE'A NA POGRZEBIE GRAHAMA CHAPMANA

Grahama Chapmana, współautora "Skeczu z papugą" już nie ma. Przestał istnieć. Opuściło go życie i spoczywa w pokoju. Kopnął w kalendarz, odwalił kitę, obrócił się w proch i wącha kwiatki od spodu. Wydał ostatnie tchnienie i udał się na spotkanie z Wszechmocnym Kierownikiem działu niebiańskiej rozrywki. Zgaduję, że każdy z nas rozmyśla nad tym, jak smutne jest to, że człowiek o takim talencie, takich zdolnościach i dobroci, takiej inteligencji, tak nieoczekiwanie wyzionął ducha w wieku zaledwie czterdziestu ośmiu lat, zanim nie osiągnął jeszcze tak wielu rzeczy, do których byłby zdolny, i zanim nie przestał być wystarczająco zabawny. Cóż... Czuję, że powinienem powiedzieć: "Bzdura! Dobrze, że uwolniliśmy się od tego luzackiego bękarta! Mam nadzieję, że się smaży". A powodem, dla którego sądzę, że powinienem tak powiedzieć, jest to, że on nigdy by mi nie wybaczył, gdybym tego nie zrobił, gdybym nie wykorzystał tej wspaniałej okazji, by was wszystkich zaszokować w jego imieniu. To wszystko dla niego, ale w porąbanym dobrym stylu. Jakbym słyszał go, gdy pisałem te słowa wczoraj w nocy, szepczącego mi do ucha: "Dobra, Cleese, możesz być bardzo dumny, że jesteś osobą, która niegdyś jako pierwsza powiedziała shit*) w brytyjskiej telewizji. Jeśli to nabożeństwo ma być faktycznie na moją cześć, chciałbym byś był osobą, która jako pierwsza podczas brytyjskiego nabożeństwa pogrzebowego powie: Fuck!*)"

Tłumaczenie: J. M. Masłowski "Caligo"

*) Te słowa pozostawiłem w wersji oryginalnej, gdyż ich znaczenia są w Polsce ogólnie znane, zaś ich wolne lub dosłowne tłumaczenie mijałoby się z celem i nie oddałoby właściwego sensu wypowiedzi Cleese'a.
/przyp. J.M.Masłowski/