PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=590629}

Legenda Korry

The Legend of Korra
2012 - 2014
7,7 13 tys. ocen
7,7 10 1 12916
9,0 4 krytyków
Legenda Korry
powrót do forum serialu Legenda Korry

Pojawiła się już zapowiedź kolejnego odcinka. Do obejrzenia tutaj: http://korralations.tumblr.com/post/23076142315/the-aftermath-episode-1x07-previ ew-clip-a-fallen
Tahno wygląda strasznie. Normalnie go nie lubiłam, ale teraz zrobiło mi się go szkoda. Ciekawi mnie czy odegra jeszcze jakąś rolę w serii...

Hikari3

Ach, zapomniałam jeszcze napisać, że Tahno wygląda o niebo lepiej z takimi "oklapłymi" włosami XD

Hikari3

Ojeeej, ale mi go szkoda :( Nawet loczek mu oklapł i znikł eyeliner :( Co dziwne, wygląda tak o niebo lepiej. Ehhh.... mam nadzieję, ze Korra znajdzie sposób by przywrócić im moce. Dalej żyję nadzieją, że to tylko jakaś bardzo zaawansowana technika blokowania chi.

ocenił(a) serial na 10
Luelle

http://www.youtube.com/watch?v=O1Beqq3_9yw&feature=g-u-u

http://www.youtube.com/watch?v=O1Beqq3_9yw&feature=g-u-u

kendzi76pl

Po co drugi raz wrzucasz ten sam klip? :P

ocenił(a) serial na 10
Luelle

niechcacy ale tahno jaki zjechany na twarzy tak samo wygladai porusza sie jak ozai

ocenił(a) serial na 10
kendzi76pl

to 2 link :)))
http://www.youtube.com/watch?v=Db6Elt68UXQ&feature=g-u-u

kendzi76pl

Nie o to mi chodzi. Hikari już wcześniej wrzuciła ten klip, więc po co drugi raz go wstawiasz? :P

ocenił(a) serial na 9
Luelle

Tahno wygląda okropnie. D: Nie no, lepiej, niż zwykle, bo w końcu coś z włosami zrobił i zmył ten makijaż, ale i tak nie wygląda najlepiej...biedak.

Destiny98

2 opisy odcinka:
- "Korra begins to suspect that an ally is working for the Equalists.”
- “Korra worries that a friend is secretly aligned with the Equalists.”

Może chodzi o Tarrloka? Asami byłaby zbyt oczywista...

ocenił(a) serial na 9
Luelle

Wszyscy są podejrzani...No i dlatego zajmuję się listą takich osób. ^^
1. Tarrlok.
2. Asami.

ocenił(a) serial na 9
Destiny98

Oni chcą, żebyśmy podejrzewali tych najmniej spodziewanych, by później wydać tych, co najbardziej pasują do roli podwładnych Amona. :P Wiem z własnego doświadczenia...

Destiny98

Asami jako szpieg czy cholera wie kto to szybki sposób na zakończenie związku z Mako czyli zajęcie sie korrą. Jednak to za bardzo prawdopodobny scenariusz.

ocenił(a) serial na 9
MadnessofAlice

Scenarzyści są zdolni do WSZYSTKIEGO...nie wolno im ufać.

ocenił(a) serial na 10
Luelle

a nie wiem nie zauwazylem x))

ocenił(a) serial na 7
Hikari3

Klip trochę niespodziewany z mojej strony. Tahno wygląda strasznie i nie sądziłem, że może się tak bardzo pogrążyć w depresji z powodu odebrania mu jego mocy. Ale przynajmniej Korra trochę mu współczuje z tego powodu.

A tak nawisem, to szybko wypuścili klip do następnego odcinka. Zwykle takie rzeczy pojawiają się ostatniego dnia przed premierą, a tu taki suprise zrobili :D

Straiker07

E tam, klipy zazwyczaj pojawiają się właśnie we wtorki :) Tak było w przypadku poprzednich odcinków :)

Ja tam się nie dziwię Tahno, też bym wpadła w depresję albo w chęć zemsty (i własnoręcznie zabiłabym Amona :P). W tym uniwersum bending to część osobowości człowieka i jego utrata równa się pewnie np utracie kończyny. Mam nadzieję, że Korra swoim avatarowaniem odkryje możliwość przywrócenia mocy...

ocenił(a) serial na 7
Luelle

W sumie to dostał za swoje z tymi oszustwami razem ze swoją drużyną podczas ich meczy.
A co do możliwości przywrócenia mocy to lepiej by było, żeby Korra nie musiała szukać tego sposobu, jeśli wiesz co mam na myśli ;) Ale jestem też niemal pewien, że można odzyskać w jakiś sposób utraconą moc i Korra pozna prawdziwy sekret odbierania bendingu, który stosuje Amon.

Straiker07

Wg mnie nikt nie zasługuje na taki los. Utrata bendingu to coś najgorszego...

Wydaje mi się, że Korra mogłaby użyć "duchowości" Avatara by wejść do umysłu człowieka, który utracił swoją moc, po czym mogłaby odszukać jego czakr i je odblokować ^^ Takie tam luźne myśli, wyobrażenia :P

ocenił(a) serial na 7
Luelle

Mogłaby, gdyby opanowała choć trochę tej 'duchowości', chociaż otwieranie czakr przez inną osobę niż tą, która jest poszkodowana jest wg. mnie trochę naciągane.Jakoś tego sobie nie wyobrażam. Chyba nie prędko zobaczymy stan Avatara i drogę jaką musi przejść aby go okiełznać :(

Straiker07

Eh, trzeba będzie poczekać :( Myślę, że jak Korra załapie podstawy duchowości, to potem szybko się tego nauczy. W końcu uczyła się tego ponad 1000 razy, więc teraz też nie będzie problemu, po prostu to sobie przypomni :)

ocenił(a) serial na 10
Luelle

ponad 1000 razy? masz świadomość, że jeżeli awatarzy by istnieli, to od początku naszej ery byłoby ich nie więcej niż trzydziestka (zakładając oczywiście, że połowa nie umarła w wieku trzech lat)
przy 1000 wcieleniach pierwszy awatar urodziłby się w jaskini w epoce kamienia łupanego

asztan

To wielokrotnie było wspominane w A:TLA. Roku mówi do Jeong Jeong'a, by ten uczył Aanga ognia tak: "Opanowałem żywioły tysiąc razy w tysiącu życiach. Teraz musze to zrobić jeszcze raz."
Nie ma sensu porównywać uniwersum Avatara do prawdziwego świata. Nawet nie wiemy czy mieli oni tam kiedykolwiek epokę kamienia łupanego :P

ocenił(a) serial na 9
Luelle

a więc Król Feniks też nie zasługiwał i to Aang był oprawcą ? :P

Daroo_3

To była całkiem inna sprawa. Był wybór: zabić go albo zabrać bending. A wiadomo, że życie cenniejsze. Poza tym nie ma co porównywać Tahno do Ozaia. Ozai zniszczył życie milionom ludzi i pragnął spalić całą ziemię, a Tahno to tylko dupek :P

ocenił(a) serial na 9
Luelle

Ale napisałaś że nikt nie zasługuje na taki los, więc się przyczepiłem, bo według mnie niektórzy zasługują.

Oczywiście taki Tahno to nikt w porównaniu do Ozaia, ale w sumie kto wie co by z niego wyrosło skoro już teraz był trochę badassowy. Ani trochę go nie żałuje, chociaż szkoda mocy. Mogli mi oddać :P

ocenił(a) serial na 10
Daroo_3

dobrz ze tahno nie mam ocy nalezalo sie cwaniakowi x)

ocenił(a) serial na 10
kendzi76pl

nie bardzo wierzyłam ludziom,którzy mówili że asami i jej ojciec są podejrzani o współpracę z amonem,ale poostatnim odcinku też zaczynam mieć wątpliwości

ocenił(a) serial na 10
barmanka

kazdy ma chyba watpliwosci :D

kendzi76pl

Eh, ja w sumie nie chcę by Korra podejrzewała właśnie Asami, bo pewnie zrobią to w taki sposób, że Korra pokłóci się o to z Mako i ten będzie ją oskarżał, że ona robi to wszystko dlatego, że jest zazdrosna. A to byłoby zbyt banalne, typowe rozwiązanie... Mam nadzieję, ż Bryke mnie zaskoczy :)

Hikari3

Właśnie padłam ze śmiechu. Uwielbiam twórców LoK, to najcudowniejsi ludzie na świecie! Jeden z nich, Bill Rinaldi, który był modelem postaci Odźwiernego podczas Objawienia Amona w 3 odcinku, stworzył kolejny crackship (pairing postaci dla żartów) Dokorra (Korra+Doorman, cztli Odźwierny). Dziś wrzucił na YouTube'a filmik o tej niesamowitym romansie XD http://www.youtube.com/watch?v=KU6WBQthSkQ&feature=player_embedded Uwielbiam ich za to, że parodiują nasze poczynania XD

Luelle

Buahahaha :'D Nie wytrzymam ze śmiechu XD Jak mogłam wcześniej nie zauważyć tych dyskretnych spojrzeń i nieśmiałych uśmiechów? Przecież to miłość od pierwszego wejrzenia XD
Ci ludzie są genialni. :)

ocenił(a) serial na 10
Luelle

'oni to mają wyobraźnię,ja już dawno zapomniałam,że był taki facet a oni z niego zrobili 'uroczego kochanka':D

barmanka

Dokorra to teraz mój kanon :P Mam nadzieję, że Korra odnajdzie miłość swojego życia, Odźwiernego. Wiecie w sumie to taka zakazana miłość - Odźwierny pracuje z Amonem, który w końcu chce się pozbyć Avatara i w ogóle bendingu :P

Hikari3

http://www.mtv.com/videos/misc/770005/exclusive-the-legend-of-korra-season-1-ep- 7-the-aftermath-clip.jhtml#id=1685284 nowy klip.

O rany, ale Mako i Bolin wyglądają koszmarnie w tych strojach kąpielowych XD Tylko Asami wygląda dobrze :P

ocenił(a) serial na 7
Luelle

Masz rację. Bracia wyglądają dość dziwnie w tych strojach. Coś mi się wydaje, że ten odcinek nie będzie tak "mocny" jak poprzedni :(

Straiker07

Wydaje mi się, ze będzie niezły :) W wywiadzie aktor podkładający głos Bolinowi powiedział: ”But, there’s going to be a monster, monster reveal. We’re going to learn a lot about the Equalists this weekend. So get ready, it’s going to be a pretty great ride.”

Czyli w tym odcinku dowiemy się sporo o Equalist'ach i osobie, która ich wspiera. Mój obecny headcanon: Equalist'om pomaga Hiroshi Sato. Natomiast Asami o tym nic nie wie i będzie tak samą zszokowana tą informacją jak reszta.

ocenił(a) serial na 7
Luelle

Skoro tak powiedział, to trzymam go za słowo i może się mylę co do odcinka (obym się mylił ;p). A jeśli chodzi o wtykę Amona to też obstawiam Hiroshi'ego. Przecież Amon musiał skądś załatwić te wszystkie pojazdy i sterowiec, a takie rzeczy robi tylko Future Industries. A moim drugim podejrzanym jest Tarrlok, bo jak na razie wszystko, to co robi w radzie idzie Equalist'om na rękę. Poza tym Tarrlok w zasadzie rządzi radą, bo jak on zmienia zdanie to wszyscy oprócz Tenzina się z nim zgadzają. Więc Tarrlok i Amon mogą również współpracować, ale jak to będzie to się dowiemy dopiero w sobotę ;)

Straiker07

Też początkowo obstawiałam Tarrloka, ale wydaje mi się, że jedyna rzecz, którą pragnie osiągnąć to największe wpływy w Radzie miasta. Dlatego mam np wrażenie, że będzie próbował zrzucić odpowiedzialność na Lin (po ostatnich wydarzeniach).

ocenił(a) serial na 7
Luelle

Na pewno będzie chciał to zrobić, żeby pokazać że to on rządzi w radzie, a nie Tenzin. Właśnie sobie czytam o spekulacjach na ten temat i ludzie mają naprawdę dziwne pomysły, kto może być wtyką Amona. Sporo osób obstawia, że to Tenzin im pomaga!!! :D Ludzie to mają pomysły ehh...

Straiker07

Tak, teorię niektórych naprawdę są dziwaczne i absurdalne... Skąd oni to biorą? :P Przecież nie ma to najmniejszego sensu! :P Dlatego ja na 1 miejscu obstawiam Hiroshi'ego :)

ocenił(a) serial na 7
Luelle

Chyba tylko po to, aby posty nabijać na forach, bo nie ma innego sensownego wyjaśnienia tych pomysłów :D

Straiker07

Albo tylko po to, by mieć więcej wejść na blogach :P

ocenił(a) serial na 7
Luelle

A wracając do spekulacji, to mogę się założyć, że nikt nie pomaga Amonowi i Equalist'om bo może być taka opcja. To by było naprawdę śmiesznie i te miny wszystkich osób. To byłoby bezcenne :)

ocenił(a) serial na 6
Straiker07

Nie, to by było nudne.

ocenił(a) serial na 7
Kwaziu

Może by było nudne, ale zaskakujące. A twórcom właśnie chodzi o to, aby zaskoczyć oglądającego czyż nie? Zobaczymy jak to będzie, bo już nie mogę usiedzieć w miejscu ;)

Straiker07

No tak, ale w takim razie co to za "monster reveal"? :) Musi to być jakaś intryga! Ehh... soboto, nadchodź! :P Bo niestety, ale 8 odcinek będzie dopiero za ponad 2 tygodnie ;(

ocenił(a) serial na 10
Straiker07

"Chyba tylko po to, aby posty nabijać na forach" a czy ty przypadkiem nie robisz tego samego?

ocenił(a) serial na 10
Luelle

stroje może i nie piękne, ale za to bolin lepiej wygląda w mokrych włosach

asztan

Twórcy LoK nieźle się z nami bawią. Na pewno słyszeliście już o memie "Comedy Amon" (jeśli nie, to poszukajcie. W skrócie, to stand-up Amona, na którym prezentuje on suchary :P). Jeden z twórców, Bill Rinaldi, zrobił teraz wersję Amona śpiewającego XD ---> http://vimeo.com/42366426

ocenił(a) serial na 10
Luelle

czego to ludzie nie wymyślą