Na forum A:TLA pojawił się już taki temat, ale, jako że mało osób tam zagląda, to trzeba
zapytać też tu.
Co byście powiedzieli na zorganizowanie zlotu dla fanów Aanga, Korry i spółki?
Powiedz tylko gdzie, kiedy i o której ;) A tak na serio to całkiem niezły pomysł, ale nie wiem czy by wypalił. Mimo wszystko jest za mało fanów, żeby robić takie coś... Niestety :(
Fajnie by było, ale wątpię, by wszyscy mogli wziąć w nim udział, no i nie jest nas zbyt dużo. :/
Fanów zawsze się znajdzie, a do zlotu można przecież kazać obejrzeć wszystkim znajomym. Sama zaraziłam Korrą i Aangiem czwórkę znajomych, więc się da :). Poza tym jest też parę forów Aanga i gdyby tylko dać im znać, jestem pewna, że ktoś by przyjechał. W sumie największym problemem było by ustalenie miejsca, ale coś się wymyśli.
Kogoś się zawsze znajdzie, możnaby popytać ludzi na forach czy opłaca się organizować, czy ktoś przyjedzie.
Poza tym, jesienią Korra pojawi się na polskim Nicku, więc fora się zapewne ożywią
Nie wiesz tego, ale możesz mieć rację. Zobaczymy jeszcze, ale i tak daje marne szanse na powodzenie takiego pomysłu.
Zawsze warto mieć nadzieję, poza tym, jedno forum jeszcze ciągnie, jeszcze są wiadomości z tego roku z czerwca, więc nie jest źle. Poczekamy do jesieni, zobaczymy jakie będą reakcję na Korrę i wtedy się zastanowimy.
Może poczekajmy aż ruszymy z tą stroną o Korrze i Avatarze? Może wtedy pojawi się jakieś zainteresowanie (i mówię tu o zainteresowaniu trochę starszych ludzi, a nie dzieci w wieku 10 lat :P).
Oj tak, nie wytrzymałabym takiej fali dzieciaków. No właśnie też chcę poczekać aż coś ruszy, aż o Korrze zrobi się głośniej i wtedy będzie można zacząć działać. I wykombinować gdzie... Bo po zebraniu fanów, to będzie problem. No ale to jeszcze trochę czasu, więc nie ma co się martwić, cieszmy się obrazkiem dorosłego Zuko <3 (no i oczywiście reszty).
Zgadzam się z wami. Poczekajmy na polską premierę Korry i długo wyczekanego portalu o Avatarze. Po tym wszystkim zobaczymy ile będzie tam osób i wtedy może coś takiego przejdzie, bo teraz to nie ma sensu.
a ty ile masz lat?tak tylko z ciekawości .a co do tego pomysłu to najtrudniejsze będzie znalezienie miejsca i wiadomo trochę to musi kosztować.
No właśnie, swój wiek też przydałoby się najpierw podać :P
Już w jakimś innym temacie mówiłam, że mam 20 lat.
Mam 22, jestem za zlotem :) Oczywiście największym problemem będzie ustalenie miejsca każdy będzie chciał tam gdzie ma bliżej ;p Dziś mi się wyświetlił na fb obrazek ekipy z Zuko starszym, od razu mi się humor dzisiejszy poprawił :))
Ja i cztery osoby, które by ze mną szły mamy po 15. Miejsce byłoby największym problemem, ale najlepiej byłoby gdzieś w centralnej Polsce, żeby nie trzeba było niektórym jeździć na drugi koniec kraju...
Mam starszego Zuko na tapecie ^^
Jak wszyscy podają swój wiek to ja też się pochwalę ;) Jestem o rok młodszy od Luelle czyli mam 19 lat. I masz rację Ellea, aby zrobić taki event gdzieś w centralnej Polsce.
No i jeszcze trzeba by było dopilnować, żeby w mieście w którym będzie zlot, mieszkało parę osób, które mogłyby to przygotować...
Jak pisałem wcześniej taki event to jest dość duże przedsięwzięcie, które wymaga wcześniejszego planowania, odpowiedniego zaplecza i wielu innych rzeczy. Takie rzeczy nie robi się z dnia na dzień. Nawet nie wiemy ile osób by przyjechało na taki zlot. Najpierw trzeba byłoby zebrać odpowiednie dane, aby dowiedzieć się czy takie cuś miałoby w ogóle jakieś zainteresowanie. Bo z tych osób które tutaj są to nawet nie ma co myśleć o zlocie. Musi być odpowiednio dużo osób, aby miało to jakiś sens. Na razie nie ma co o tym myśleć.
Wiem :) Czekamy na wyjście Korry na Nicku i na moment kiedy ruszy strona, a potem można nad tym myśleć.
Dokładnie tak jak piszesz ;) Czekamy na te 2 wydarzenia i jeszcze poczekamy trochę, aby sytuacja się ustabilizowała (chodzi mi o Bum związany z Korrą w pl) i wtedy można poważnie to tego podchodzić :)
Ale i tak już mam gotową listę rzeczy, które można by zrobić na zlocie :P Ech... Za dużo entuzjazmu... :)
Ludzie! Nie ma co teraz myśleć nad tym, bo by to nie wypaliło. Czy to tak ciężko zrozumieć? Poczekajmy parę miesięcy i wtedy będzie można na czymś takim myśleć. Sorry, że tak się unoszę, ale tyle razy było już pisane, że czekamy przynajmniej na 2 wydarzenia. Po tym wszystkim zobaczymy i ewentualne wtedy będzie można mówić o konkretach. Mówienie o tym teraz jest bez celowe.
Nie denerwuj się :) Tak to już jest jak się czeka na kolejny sezon swojego ulubionego serialu. Chciałoby się o nim cały czas gadać, a że akurat nie ma o czym, to wymyśla się jakieś tematy zastępcze typu "zorganizujmy zlot fanów" :>
Ach... Chyba macie racje. Czekanie na 2 sezon korry trochę mi się udzieliło. Ale gdzieś musiałem się wyładować i padło na ten temat akurat. Chyba wrócę do tłumaczenia TLA, żeby się uspokoić, bo samo się nie przetłumaczy ;)
Odcinki 1-6 Księgi 1 są wrzucone na tymczasowy serwer gdzie możecie sobie obejrzeć i przy okazji ocenić mój trud jakim są napisy. Tak więc zachęcam wszystkich do oglądania ;)
Szczerze mówiąc, przydało by się forum, takie porządne z działami itd. I tam też można by było skonsultować zlot, kto skąd jest i gdzie najlepiej się spotkać, do tego to doskonałe miejsce było by dla osób które nic na ten temat nie wiedzą a być może i historia anga i korry by ich zaciekawiła, czekam na jakieś propozycję, jak coś mogę trochę pomóc w budowie forum :)
Forum prawdopodobnie będzie na tym portalu robionym przez Aliena, więc teraz to wystarczy tylko czekać ;P
No to widzę, że jesteście słabo poinformowani. Portal (nie tylko forum) na pewno powstanie. Ba, nawet prace są w bardzo zaawansowanym stadium tylko, że teraz wszystko stoi. Wiadomo wakacje ;) To prawdopodobnie będzie coś na podobieństwo portalu ASN.net, więc jeśli to widzieliście, to wiecie jak to wyglądać będzie. Będą tam newsy o wydarzeniach dot. świata Avatara, rozbudowane forum z różnymi działami czy nawet shoutbox, żeby sobie tak pogadać. Jest na co czekać tylko trzeba być cierpliwym. Zapewne zaraz po wakacjach (a może i wcześniej) zostanie uruchomiony ten portal dla chętnych.
Dzięki za informacje :) Zapowiada się nieźle i teraz jeszcze bardziej nie mogę się doczekać...
Cholera, nie widziałem, że jest aż takie wyczekiwanie na ten portal. Teraz jestem na niezasłużonych (;)) wakacjach, więc spauzowałem, ale widzę że muszę się za to wziąć.
Właśnie, weź się za robotę, a nie wylegujesz się na plaży ;) Dobra żartuję z tym, ale przydałoby się coś już zrobić, aby przybliżyć się do uruchomienia tego portalu. A tak nawiasem to kiedy wracasz, bo trochę tych napisów już zrobiłem :)
Wracam pod koniec miesiąca. Porobiłbym coś wieczorami, ale internet to porażka, no i też wypompowany jestem. ;) Na razie myślałem rozszerzyć obecną postać strony o odcinki Aanga, się zobaczy.
Hmm... Do końca miesiąca to zrobię napisy do końca 2 księgi, przy moim obecnym tempie. W każdym razie wypoczywaj, póki możesz bo jak wrócisz to musisz się wziąć ostro do roboty, bo wszyscy czekają na ten portal i ja również ;)
powiem tak - myśleć można zawsze. jak się spotkałyśmy z Elleą na obozie i zaczęłyśmy omawiać kilka pomysłów na wydarzenia, organizację itp. to zapowiada się super. i od razu mówię, że mogę być w ekipie organizatorów, a nawet chciałabym :3
Tego jeszcze nie było... Może sama wszystko zorganizujesz skoro już masz wszystko umówione. Organizacja czegoś takiego to nie kaszka z mleczkiem, gdzie wystarczy pomysł i miejsce. Trzeba wszystko zaplanować, załatwić rekwizyty, program całej imprezy czy nawet pozwolenia na zlot w danym miejscu. A nade wszystko potrzebne są pieniądze, bo bez tego ani rusz. Do tego trzeba podejść poważnie. Można dopiero myśleć o tym po uruchomieniu portalu o avatarze i polskiej premiery TLoK. Wtedy zobaczy się zainteresowanie tematyką i jeśli będą fundusze to można zacząć myśleć o takim zlocie. Nie ma co myśleć teraz, bo to bezcelowe.
Kurczę, nie mówię, że mam wszystko umówione. Mówię tylko, że mam pomysł. To tak jakby planowanie czegoś z wyprzedzeniem było złe. Mówię - myśleć zawsze można, nie? Na razie to są tylko mgliste wyobrażenia.
Wiem, że organizacja nie jest prosta, zdaję sobie z tego sprawę. Jednak podziwiam pracę tych wszystkich ludzi, którzy organizują konwenty i sama chciałabym kiedyś spróbować w tym swoich sił.
Coś mi się wydaje, nie będziesz miała okazji się sprawdzić, bo to nie wypali. Każdy się tym ekscytuje jakby to było nie wiadomo co. Nie zdziwiłbym się, gdyby tak się stało i skończyłoby się tylko na pomyśle. I raczej tak się stanie... niestety :( Ale pożyjemy, zobaczymy, może się jednak mylę i kiedyś uda się zrobić coś takiego, bo na teraz jak i najbliższą przyszłość to nie ma najmniejszych szans na to.