PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=769408}

Legion

2017 - 2019
7,8 25 tys. ocen
7,8 10 1 24655
8,0 23 krytyków
Legion
powrót do forum serialu Legion

Nie czytałam dokładnego opisu o czym jest ten serial, ale czy jest to typowy serial o superbohaterze jak Iron Fist, Punisher czy inne Marvelowskie dziadostwo?

ocenił(a) serial na 8
love2701

Absolutnie nie jest typowy. Typowego serialu komiksowego nie dałabym rady oglądać, bo to nie moja bajka (patrz: moja ocena Arrow), natomiast tym serialem jestem zachwycona właśnie za tę oryginalność ^^ Realizacja jest zupełnie inna, serial bardzo wciąga i ma sobie mnóstwo enigmatyczności. Niektórych rzeczy widz nie rozumie od razu, do tego dużo scen pełnych jest smaczków, które też nie są oczywiste. Choć okej, nie jest to też serial wymagający mega intelektu, po prostu świetna rozrywka na wysokim poziomie pod względem fabuły, klimatu, pomysłu. Główny bohater jest pacjentem szpitala psychiatrycznego, ale w wyniku pewnych zdarzeń wszystko się zmienia, nie chcę pisać co by nie zdradzać za dużo. Mnie osobiście bardzo pasuje taki typ bohaterów jacy występują w tym serialu, bardzo łatwo ich polubić, od pierwszych minut ciekawiło mnie co stanie się dalej (niektórzy narzekają, że zostali zarysowani jednowymiarowo, bez pogłębienia charakterów, ale ma się to zmienić w 2 sezonie).
Bardzo polecam dać szansę pilotowi. Myślę, że po pierwszym odcinku można stwierdzić, czy należy się do grupy osób oczarowanych tym serialem czy do opozycji :)

ocenił(a) serial na 10
love2701

Nie