PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=769408}

Legion

2017 - 2019
7,8 25 tys. ocen
7,8 10 1 24656
8,0 23 krytyków
Legion
powrót do forum serialu Legion

Zacznę od tego, że się zawiodłem. Jak chyba większość oglądających.
Zawiodłem się, bo po pierwszym odcinku, żaden kolejny nie był nawet w 75 % dobry jak 1. Ten serial miał być jak Matrix. Odpalasz a obraz cię pochłania. A tak nie zawsze było.
Zacznę od tego, że nie chcę, aby ten serial szedł w stronę superbohaterów. Większość seriali i filmów tego typu nie oglądam. W 6 odcinku mamy bardzo jasno nakreśloną sytuację: pacjenci szpitala wytwarzają sobie alternatywną rzeczywistość i zamieniają ją na tę prawdziwą. Tak jak w filmie Sucker Punch. Tak najłatwiej opisać wydarzenia w serialu. Ale czy na pewno? Skoro to pacjenci szpitala psychiatrycznego nie są w stanie racjonalnie myśleć, tylko czy wszyscy popadli w ten sam stan obłąkania; przecież każdy pacjent cierpi na różne stany, a schizofrenia to tylko ogólnikowa nazwa. Jednak teoria, że jest to tajna organizacja, walcząca z systemem (hmmm. Matrix?) jakoś mi się nie widzi. Zobaczymy jak to będzie w drugim sezonie (dopiero w 2018 r.), na pewno będę oglądać. Ciekawe gdzie dron "ukradł" Davida :)

Ten serial to popis dla techników: scenografów, dźwiękowców, montażystów. Pewnie aktorzy też się nieźle bawią, szczególnie David i Lenny.