Lekarze na start
powrót do forum 1 sezonu

Nigdy w życiu nie widziałam serialu bardziej odklejonego od medycznej rzeczywistości niż ten. Sam przebieg stażu (który nawet nie stara naśladować rzeczywistości) jest jeszcze zrozumiały (trzeba budować napięcie i tworzyć akcje!), widać wzorowanie się na amerykańskich realiach. Natomiast błędy medyczne w podstawowych kwestiach są rażące, głupota goni głupotę co czyni oglądanie tego serialu wręcz niemożliwym. Nie rozumiem skąd bierze się tak wysoka ocena tego serialu.

ocenił(a) serial na 5
Weronika0601

Obstawiam że stąd, że wśród polskich produkcji ostatnich lat wyróżnia się jednak na plus - dawno nie mieliśmy serialu medycznego.

Chociaż moim zdaniem również ocena zawyżona, wytknęłabym jeszcze mocno drewniane aktorstwo - zarówno głównych postaci (chociaż ci się z czasem w miarę wyrobili), jak i gościnnych - często się zdarzało, że recytowali swoje kwestie jak z kartki, coś okropnego.
No i postać dyrektora - ja rozumiem, że miał wprowadzać wątek rozrywkowy, ale jego kompletny brak profesjonalizmu nawet mnie, absolutnego laika w kwestiach środowiska medycznego, bolały zęby od jego zachowań i tekstów.

Sol89

Oglądam po pracy, relaksuję się i wierzę, że lekarze mają właśnie tyle empatii oraz serca dla swoich pacjentów. Przyjemnie się oglada chętnie obejrzałabym więcej. Widać I słychać, że grają aktorzy.

ocenił(a) serial na 8
Sol89

ludzie dajcie trochę na luz , serial z przymruzeniem oka nie umiecie dostrzec nutki komedii tylko odrazu krytykowac , głowne watki obyczajowe kieruja serialem a mały humor chwilami dodaje lekkości i przyjemnie sie ogląda

ocenił(a) serial na 5
marlenaceglarz

Jest różnica pomiędzy humorem a kompletnym brakiem realizmu i traktowaniem widza jak idioty.

ocenił(a) serial na 10
Weronika0601

mnie sie tam podobał 

ocenił(a) serial na 8
Weronika0601

Pewnie stąd, że ludzie którzy nie wykonują zawodu medycznego nie mają pojęcia jak wygląda rzeczywistość. Mi się podobał :) sama natomiast jestem prawnikiem i nie jestem w stanie oglądać prawniczych seriali bo właśnie irytują mnie wszystkie błędy i mijanie się z prawdą.

cocainessence

Film lub serial zawsze jest zrobiony na podstawie wydarzen lub literatury, d

ocenił(a) serial na 8
Weronika0601

ludzie dajcie trochę na luz , serial z przymruzeniem oka nie umiecie dostrzec nutki komedii tylko odrazu krytykowac , głowne watki obyczajowe kieruja serialem a mały humor chwilami dodaje lekkości i przyjemnie sie ogląda