Lekarze

2012 - 2014
6,7 29 tys. ocen
6,7 10 1 29249
4,5 2 krytyków
Lekarze
powrót do forum serialu Lekarze

- Zbigniew Zamachowski - mechanik naprawiający zepsutą windę
- Kasia Glinka - pielęgniarka roznosząca kaczki i baseny
- Borys Szyc - pojawi się w pierwszym odcinku 2 serii jako pacjent będący w śpiączce od kilku miesięcy. A w ostatnim odcinku się wybudzi
- Tomasz Karolak - kierowca karetki

ocenił(a) serial na 4
Vanessa100

Jeszcze Magdalena Boczarska - jej rola trzymana jest w tajemnicy, ale zostanie w trzecim sezonie..

użytkownik usunięty
Effie23

Podobno ma jeszcze wystąpić Aleksandra Justa.

Zobaczymy też Piotra Adamczyka w roli fachowca przepychającego sedes w łazience Alicji i Sylwii.

Najciekawszą i najtrudniejszą rolę dostał Borys Szyc, który przez cały 2 sezon będzie leżał w śpiączce.

Nie lada atrakcją będzie Karolak za kierownicą karetki. Mam nadzieję, że w 3 serii jego postać zostanie rozbudowana - weźmie dodatkowy etat w taksówce.

użytkownik usunięty
Vanessa100

Ale ja to akurat pisałem na poważnie...

Przecież ja też

użytkownik usunięty
Vanessa100

Ok, niech ci będzie. -.-

Vanessa100

Justa - była żona Zamachowskiego i Zamachowski w jednym serialu? Po tych ostatnich rozwodowych przejściach?
Ciekawe jak poradzili sobie ze współpracą na planie. To chyba ona będzie tą kobietą zatrzaśniętą w zepsutej windzie

użytkownik usunięty
Vanessa100

ZAMACHOWSKIEGO NIE BĘDZIE W LEKARZACH!!!!! ADAMCZYKA, KAROLAKA ANI SZYCA TEŻ NIE!!!!!

ocenił(a) serial na 4

właśnie wydawało mi się, że to takie naciągane...

ocenił(a) serial na 2

Trudno. Ważne, że będzie Kasia Glinka. Jestem ciekaw jak sobie poradzi z dystrybucją kaczek.

użytkownik usunięty
banchoo

Kasi też nie będzie... -.-

banchoo

W 2. sezonie Maks i Jivan pójdą grać w piłkę nożną na autostradzie, bo tam są bramki

ocenił(a) serial na 3
Vanessa100

Jeśli ten serial pokazuje prawdziwe zachowanie personelu to taki przystojny pacjent w śpiączce zostanie "obejrzany od stóp do głów" przez wszystkie pielęgniarki, a producenci to pokażą bez lukrowania.

Polecam film "Trzy minuty. 21:37" ( http://www.filmweb.pl/film/Trzy+minuty.+21%3A37-2010-479730 )
Pokazane jest tam codzienne zachowanie pielęgniarek przy takich pacjentach.

No ale TVN pokazuje fikcję, jakiej nie ma. Takich prawników, lekarzy, pielęgniarek, restauratorów, modelek jak w TVN to nie znajdziemy nigdzie ;)

chatiflatt

"przystojny pacjent w śpiączce" Od kiedy Borys Szyc jest przystojny?

ocenił(a) serial na 7
Vanessa100

powiem ci ze dobre :D mogloby tak byc :):) hahaha

ocenił(a) serial na 7
Vanessa100

Dobre! :D

ocenił(a) serial na 6
Effie23

Boczarska zagra SPOILER SPOILER SPOILER Olgę, lekarkę, którą Maks pozna podczas pobytu w Somalii. SPOILER SPOILER SPOILER
Oprócz niej pojawi się także Kamil Kula jako SPOILER SPOILER SPOILER Jacek, nowa miłość Beaty. SPOILER SPOILER SPOILER

AvantQueTuDis

A masz jakieś informacje o Karolaku i Szycu?

ocenił(a) serial na 3
Vanessa100

Nie mam słów. Effie23 i alex_alex000 Ci uwierzyły. Uwierzyły w Karolaka kierowcę, Zamachowskiego naprawiającego windę i Szyca w śpiączce.

Co te tvn-owskie seriale robią ludziom z mózgu?

ocenił(a) serial na 2
adonae

Uważasz, że Zamachowski nie byłby w stanie wiarygodnie "naprawiać windy"?

banchoo

Na pewno Zamachowski naprawi tą windę bardzo wiarygodnie i profesjonalnie.
A na koniec upuści skrzynkę z narzędziami na nogi Alicji.

ocenił(a) serial na 3
banchoo

Oczywiście byłby w stanie, ale nie w "Lekarzach". W "Lekarzach" nic nie jest wiarygodne. "Lekarzy" nie uratowałby nawet Pszoniak, Olbrychski i Seweryn razem wzięci. Nawet oni wypadliby jak drewniane kołki wygłaszając kwestię typu "ja...ja...stra...straciłem... córkę... w wy... wy... wy... wypadku... 30 lat... lat ttt.. lat ttt... lat tttemu.... *szloch w rękaw Alicji*".

ocenił(a) serial na 2
adonae

Jesteś zbyt surowa. Jestem przekonany, że rola "montera windy" niosłaby za sobą głęboki przekaz egzystencjalny stanowiący alegorię do sytuacji pacjenta i roli lekarza. Zepsuta winda stanowiłaby metaforę życia i zniszczonego przez chorobę zdrowia ludzkiego, natomiast Zamachowski niczym najwytrawniejszy chirurg przeprowadziłby operację na "otwartym mechanizmie" tegoż urządzenia. Można by przy tym zastosować motywy zaczerpnięte z najlepszych produkcji kina akcji - gdy winda zatrzymuje się między strychem a 30 piętrem z zatrzaśniętymi w środku: facetem w śpiączce (Borys Szyc), pielęgniarką podającą kaczkę facetowi w śpiączce (Katarzyna Glinka), pacjentem z zespołem Tourette'a (Bartłomiej Topa) i sarmackim szlachcicem z szablą w dłoni (rzecz jasna Daniel Olbrychski). Oczywiście sytuacja w windzie jest trudna, gdyż sarmata cierpi na schizofrenię paranoidalną, a przy tym jest uzbrojony, natomiast facet w śpiączce dostaje rozwolnienia, co przyprawia o atak torsji pacjenta z Tourettem, przy czym pielęgniarka ma tylko jedną kaczkę i jeden basen. Krótko mówiąc: atmosfera się zagęszcza. W tym czasie Danuta Stenka mogłaby odebrać anonimowy telefon o ładunku wybuchowym zamontowanym w windzie, co jeszcze bardziej skomplikowałoby sytuację Zamachowskiego. Teraz życie pacjentów i byt (niespłaconego jeszcze) szpitala leżałby w jego rękach. Wbrew pozorom scenariusz z windą ma olbrzymi potencjał zarówno dramatyczny, sensacyjny jak i komediowy.

banchoo

Haha Jestem pod wrażeniem ;)

ocenił(a) serial na 3
banchoo

Po głębszym namyśle przyznaję Ci rację. To byłaby niewątpliwie jego życiowa rola.

ocenił(a) serial na 5
Vanessa100

W czwartym sezonie pojadą na misję do Afganistanu i tam Maks pozna Konasza!!! To się będzie działo!

marco8

W pierwszym odcinku 2. sezonu karetka zabiera o godzinie 17.00 cięzko chorego pacjenta.
Do szpitala przywieźli go około 23.00, bo kierowca karetki (Tomasz Karolak) zgubił drogę. Ale najważniejsze, że w ogóle dojechali.

Vanessa100

:) ale wymyślacie historie :) ubawiłam się, jedno jest pewne: w drugiej serii zagra Boczarska Magda (kogo zagra nie wiem)i Michał Czernecki jako żużlowiec koleś będzie się kręcił koło Alicji :)

fryga1000_filmweb

Kolejny adorator Alicji na horyzoncie.
Czy Alicja i Maks w końcu będą razem? Ich relacja wreszcie nabierze rozpędu?

Niech oboje zatrzasną się w windzie i efektem bedzie ciąża Alicji. Najlepiej bliźniacza :D

Vanessa100

będą razem już na początku drugiej serii, potem się popieprzy jak zwykle ale na końcu drugiej serii na 99% procent ich ślub będzie :D ale to by było dobre jakby się zacieła winda z nimi :)

ocenił(a) serial na 7
Vanessa100

Pomysł z windą przedni! :D