PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=635863}

Lekarze

2012 - 2014
6,7 29 tys. ocen
6,7 10 1 29213
4,5 4 krytyków
Lekarze
powrót do forum serialu Lekarze

Piękny, cudowny, czysty, nowoczesny szpital. Mili, oddani swojej pracy i zawsze uśmiechnięci lekarze. No k***a, wskażcie mi jeden szpital w tym kraju, który podobnie funkcjonuje.

Ashardon

Znam dwa:
1. Leśna Góra
2. Copernicus Toruń

:D:D:D:D:D

haruka13

No to dodajmy jeszcze klinikę dr Lubicza.

haruka13

W Leśnej Górze to przynajmniej coś się dzieje, są zgony i pomyłki lekarskie, a w Lekarzach do tej pory (i pewnie zostanie tak do końca) jest sielanka i myślenie wackiem. Tylko patrzeć jak w kolejnych odcinkach będzie promowanie homeopatii i innych kretynizmów, ten serial jest jak balon przedziurawiony igłą ... z kążdą chwilą schodzi z niego powietrze, ten serial robi ludziom wodę z mózgów !!!

tomucho77

Na tym to wszystko polega.

ocenił(a) serial na 9
tomucho77

oj, Alicja przecież pomyliła się przy stole operacyjnym...

laleczka874

Chodzi mi o pomyłki lekarskie skutkujące zgonem pacjenta.

ocenił(a) serial na 9
tomucho77

Poczekaj aż akcja się rozkręci. Chyba nie powinien nikt umierać w pierwszych pięciu odcinkach ;D

laleczka874

Zresztą to wina ich konsultanta a nie aktorów przecież:p

ocenił(a) serial na 9
tomucho77

Był zgon. Kobiety, która rodziła... Może nie był wynikiem pomyłki lekarskiej, ale zgon był...

ocenił(a) serial na 5
Ashardon

Szpitale z takim wyglądem to bardziej prywatne.

Ashardon

Zgadzam się, jak dla mnie to propaganda Tuska, PO i Wojewódzkiego!

ocenił(a) serial na 1
seto_filmweb

Dokładnie. Tusk chce Polskę wybielać że się żyje jak w Ameryce.

Marik1234

Troche stary post, no ale ok, brnę w to dalej ^^
Dokładnie, z nieoficjalnych źródeł wiem, że serial sponsorowany jest przez dziwnie znajomo brzmiącą firmę PO sp. z o.o. , dlatego jestem chyba raczej na pewno na 100% pewny, że nasz drogi premier chce zakłamać rzeczywistość, żebyśmy oglądali Lekarzy, zamiast dyskutowali o Smoleńsku! SKANDAL!

ocenił(a) serial na 1
seto_filmweb

Lepiej abyśmy nie dyskutowali o Smoleńsku. Bo to tylko emocje zwiększa.

seto_filmweb

Ludzie Wy się słyszycie?? Co ma piernik do wiatraka?? Po co do jakiś seriali wmieszać te bagnem ociekające dyskusje o polityce??

izka21gramowa

nie wiem jak u Marik1234, ale u mnie to była ironia, sarkazm...chciałem pokazać głupotę innych...może troche przesadziłem, ale ta cała hipokryzja ludzi jest śmieszna, nie, w sumie to już żałosna ;/

seto_filmweb

Sorki, ja to zrozumiałam jak post" na serio" i stąd moja reakcja... Mnie też to wkurza i irytuje i też zareagowałam tak wybuchowo na jak to trafnie określiłeś głupotę innych;/ Masz rację jest żałosna, aż do bólu...

Ashardon

Przepraszam, a czy to jest serial dokumentalny?? Jest oderwany od rzeczywistości to prawda, ale przez to ma być atrakcyjny dla widza, przecież nie będzie taki sam jak szpitale obok nas, bo kto by to chciał oglądać?? Wystarczy, że szara rzeczywistość nas przytłacza, więc wieczorami człowiek chce odreagować i po to takie seriale są. Nie wymagajcie od niego nie wiadomo czego.

ocenił(a) serial na 5
izka21gramowa

Tak,zgadzam się z opinią izka21gramowa. Kto chciałby oglądać serial,w którym jest ukazany taki realizm jaki jest w naszych szpitalach. Wreszcie jest jakiś normalny,do obejrzenia serial,a nie ta cała reszta 'gniotów' ,które są w jesiennej ramówce typu "Przyjaciółki"...

użytkownik usunięty
izka21gramowa

Bardzo dobra wypowiedź. popieram

ocenił(a) serial na 4
Ashardon

W pierwszym odcinku był pokazany szpital w którym pracowała Alicja w Warszawie i on nie wygląda zachwycająco, szczerze mówiąc nie mogłam się skupić na tym co oni mówią, tylko patrzyłam na obdarte ściany, więc wolę już american dream hospital na który będzie się przynajmniej przyjemnie patrzeć.

Kerle

Dokładnie, niby narzekam, ze ten szpital nie jest realny i trochę mi to przeszkadza, że jest taki idealny, ale jak były sceny w tym Warszawskim szpitalu to z kolei przeszkadzało mi to, że taki jakis nie zadbany:). Ogólnie serial średnio mi się podoba 6/10. 5 odcinek moze byc ciekawy, bo ma być wypadek autobusu czy coś. Nie jest żle. Oceniam przez pryzmat Chirugów, których kocham. Wiadomo nie ma co porównywać:)

ocenił(a) serial na 4
karola177

Ja tak samo, uwielbiam Chirurgów i po prostu wszystko porównuję do nich, tak jak w Na dobre i na złe gdzie to postrzelenie na koniec wydało mi sie niemalże identyczne, tak tutaj na przykład czołówka jest skopiowana. Miejmy nadzieje, że Lekarze się jakoś rozwiną, jak na razie bardzo podoba mi się jedynie postać Maxa (który zdeczka przypomina Alexa), bo nigdy nie lubiłam Różdżki jako aktorki więc ciężko będzie mi się przekonać do jej postaci..

ocenił(a) serial na 1
Kerle

GÓWNO PRAWDA!!!!!!!!!!!!!!! TO PROPAGANDA TUSK VISION NETWORK A NIE PRAWDZIWY POLSKI SZPITAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ashardon

A nie możemy podejść do tego idealnego obrazka szpitala jak do "polskiego szpitala przyszłości"?
Dla mnie to całkiem przyjemna wizja, której nie porównuję z żadnymi zagranicznymi odpowiednikami, bo Polska to Polska a nie USA ;)
Pytanie otwarte tylko kiedy taka przyszłość do nas zawita nie tylko na ekranach TV? ....

haruka13

W telewizji wszystko przejdzie. Taki szpital w realnym świecie jest...nierealny. Magia telewizji.Ogolnie serial niezły.Kilka fajnych ról:Malaszysnki,Perchuć,Bobrowski,Stenka.Zobaczymy jak to bedzie wygladac dalej.

haruka13

Dokładnie, twój pomysł bardzo dobry, szpital przyszłości w naszym kraju;) A co do Twojego pytania to wątpię, żeby to nastąpiło szybko, niestety...

izka21gramowa

Nastąpi, nastąpi... niech tylko służba zdrowia będzie odpłatna dla wszystkich... zobaczycie jaki zaraz interes się rozkręci ;)

haruka13

Może powinniśmy się po wzorować na rozwiązaniach finansowych zza granicy, może to by pomogło.

ocenił(a) serial na 10
Ashardon

TAKIE SZPITALE SĄ W POLSCE !!!!!!!!!!
tyle tylko że leczą tam urzędników państwowych i ważne osoby z tv - premier, ministrowie, posłowie, senatorowie, gwiazdeczki tv mają takie WARUNKI i takich LEKARZY ..................reszta ma to co ma

ale nie o to tutaj chodzi - to jest FIKCJA SERIALOWO-LITERACKA a nie opowieść o polskich realiach - gdyby pokazali serial w którm pokazują RZECZYWISTY szpital oglądalność sięgała by co najwyżej kilka tysiący (w żadnym wypadku miliony) ludzi tzw. hardkorowców którzy lubią horrory

kiedy wy dzieciaki wreszcie odróżnicie SERIAL od ŻYCIA ???

ocenił(a) serial na 10
TKH

p.s. dowód:
http://wiadomosci.wp.pl/kat,38126,title,Prywatne-leczenie-dla-poslow-NFZ-im-nie- wystarcza,wid,14954042,wiadomosc.html?ticaid=1f502

„W związku z pogarszającą się dostępnością usług medycznych w ramach NFZ, związki pracowników Kancelarii Sejmu i Senatu podjęły działania mające na celu zawarcie umowy z firmą oferującą tzw. Pakiety Medyczne” – czytamy w wewnętrznym komunikacie dostępnym dla posłów i senatorów.

ocenił(a) serial na 7
TKH

To przeciez serial a nie rzeczywistosc:)