PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=635863}

Lekarze

2012 - 2014
6,7 29 tys. ocen
6,7 10 1 29215
4,5 4 krytyków
Lekarze
powrót do forum serialu Lekarze

Czy tylko mnie irytuje ta kobieta?

akinimodmeb

nie, nie tylko Ciebie... jakkolwiek głupio by to zabrzmiało - wkurza mnie już sam wygląd :/

Cudzoziemka87

dokładnie:D w ogole fabuła taka nijaka, ciągle porównuję do Chirurgow, chociaż dopiero jeden odcinek był. No ale nie zamierzam oglądać więcej

Cudzoziemka87

Haha, mam tak samo :) Nie przeszkadza mi jeśli aktor / aktorka jest wątpliwej urody, bo ludzie są przecież różni, nie ma na świecie samych pięknych. Zaczyna mnie to jednak irytować, kiedy wygląd wpływa na aktorstwo. A kiedy widzę tą Panią która ma przez 80% czasu tą samą minę z karykaturalnie wyglądającymi, małymi oczkami to po prostu nie mogę się skupić.

Flantrenite

Najlepsze jest to w tym serialu, że wszyscy tam podziwiają jej urodę, a przecież ona jest strasznie brzydka, a wręcz paskudna . Ja nikogo nigdy nie oceniam po wyglądzie itp ale po jaką cholerę ciągle podziwiać jej urodę jak wszyscy widzą jak jest naprawdę (źle dobrana aktorka)

sematary

jest dokładnie tak, jak mówisz - też na to zwróciłam uwagę, wszyscy co chwila zachwycali się jaka to ona nie jest piękna, chociaż WIDAĆ, że nie jest :) pomijając fakt, że każdy ma inny gust, ona po prostu nie robi dobrego wrażenia, wydaje się niesympatyczna, uśmiecha się jakoś krzywo, jakby ze wszystkich kpiła, plus te zarozumiałe jej gadki o zdrowym odżywianiu i bieganiu... mam wrażenie, że twórcy wysyłają nam sprzeczne sygnały: podkreśla się jaka jest piękna, a my widzimy za chudą nijaką kobitkę ze smętnie zwisającymi włosami i brzydkim prochowcu (ok, będę szczera - twarz też nie powala urodą), podobnie jak fakt, że w zamyśle ma to być postać o wielkim sercu, dbająca o dobro pacjenta, poświęcająca wszystko, by ratować życie innych etc., a tymczasem serwują nam kogoś, komu nawet szczery, ciepły uśmiech przychodzi z trudem :) no nie wiem, może to tylko złe pierwsze wrażenie, mam zamiar obejrzeć następny odcinek i zobaczyć co będzie dalej, może się pozytywnie zaskoczę, w końcu po jednym epizodzie można odnieść mylne wrażenie (chociaż niestety nie umiem wyzbyć się przekonania, że większość polskich aktorek nadawałaby się do tej roli bardziej niż Różdżka)

Cudzoziemka87

fajnie kobitka wygląda, co wy chcecie... czasami przypomina 13 z Housa ;) co jest jako plus oczywiście

wito_filmweb

oj, straszna obraza dla 13 ! wstydz sie!

ocenił(a) serial na 1
akinimodmeb

Ja wręcz nie mogę na nią patrzeć. No nic nie poradzę, ze mnie wkurza już z samego wyglądu. Czasem tak jest. po prostu. I tak jak napisała Cudzoziemka87 wmawiają nam jaka to ona piękna nie jest. Jak twórcy chcieli żeby oczarowywała wszystkich i żeby każdy facet się w niej zakochiwał zanim jeszcze się odezwie to mogli wybrać kogoś atrakcyjniejszego albo kogoś o miłej, ciepłej aparycji kto z daleka budzi sympatię a nie kobietę, która wiecznie wygląda jak zbity, mokry pies.

ocenił(a) serial na 6
akinimodmeb

A polaczkom to zawsze trudno dogodzić. Ja nie wiem, ale my to mamy chyba w genach takie marudzenie i ciągłe narzekanie. Od pokoleń przecież nasz naród nic innego nie robił tylko jęczał i kłócił się. Stąd najpewniej te wszystkie zabory, wojny i obecny status Polski.
Na jakie forum by się nie weszło to nie ma nic pozytywnego. Ciągłe narzekanie. Ocenianie osób i filmu po jednym odcinku serialu?? Przecież to jakaś kpina jest. To taka sama bzdura jak oceniać po pierwszym odcinku seriale takie jak np: Rodzina Soprano, Kompania Braci czy też Czterej Pancerni i Pies. Ich pierwsze odcinki nie błyszczały, a potem stały się jednymi z najlepszych.

Dlaczego np. w tym serialu nie podziwiać pozytywnych aspektów filmu?? Jak dobra gra aktorska, piękne krajobrazy itp, itd?? Po co zakładać tego typu wątki i trolować na forum?? Nie ma takiej sytuacji, żeby jeden chwalił drugiego. Co to się porobiło w tym kraju.

smolak

właśnie z tą grą aktorską to kiepsko bardzo :)

ocenił(a) serial na 6
akinimodmeb

Myślę, że Perchuć bardzo dobrze się sprawdza. A i p. Jacek Koman też nieźle sobie radzi.

smolak

ale nikt tu nie ocenia całego serialu po jednym odcinku, dzielimy się tylko pierwszym (subiektywnym) wrażeniem, nie wiem jaki w tym widzisz problem, ja bardzo chciałabym, żeby ten serial się rozkręcił i mu kibicuję, ale to nie znaczy, że sobie nie możemy pogadać o jego wadach

ocenił(a) serial na 6
Cudzoziemka87

No tak tylko, że w zasadzie na żadnym forum nie odbywa się konstruktywna dyskusja tylko "trolowanie". Bo co wnosi do dyskusji tekst "Czy tylko mnie irytuje ta kobieta?" Ja rozumiem, że każdy ma swoje zdanie i wyraża swoją opinie, ale moim zdaniem takie posty są bez sensu. Tak samo jak wątki typu " pierwszy odcinek był do bani, nie będą oglądać dalej".
Jedni widzą szklankę do połowy pełna a inni do połowy pustą. Dlaczego nie możemy pogadać o pozytywach, tylko "My" zawsze widzimy wszystko co jest złe i co nam się nie podoba?? Czy ten sposób dyskusji nie byłby lepszy?

smolak

raz się chwali, raz narzeka, zależy od kontekstu :) jeśli ktoś założy temat o mocnych stronach tego serialu, też chętnie będę się tam udzielać ^^

smolak

Twoje pierwsze zdanie w poście jest co najmniej dziwne. Po pierwsze, krytyka jest potrzebna, ponieważ oznacza, że nad daną rzeczą się zastanawialiśmy, dokonaliśmy analizy i wyciągamy wnioski. Po drugie, powiedz mi jak nie narzekać w tym kraju. Wg rządu owszem, żyje nam się super, ale niezależnie od tego jak ładniusie stadiony pobudujemy, jak wiele fajnych budyneczków powstanie w Warszawie to nie zmieni to faktu, że jesteśmy biednym i zacofanym krajem i zamiast to sobie uświadomić, próbujemy na siłę szukać pozytywów i wspominać przebrzmiałe autorytety czy wydarzenia sprzed lat. Po trzecie, pisanie, że malkontenctwo jest przyczyną wojen i zaborów... Albo jesteś bardzo odważny, albo bardzo głupi. Jeśli już mamy winić jakąś cechę, to myślę, że prędzej cwaniactwo i zbytnie "kozaczenie" + przekonanie o własnej wyjątkowości, albo przeciwnie - chęć wejścia w dupsko każdemu dla bliżej nieznanych korzyści.

Wejdź na fora zagraniczne, na takie imdb choćby. Tam też jest od groma niepochlebnych tematów, a to dlatego, że takie tematy wywołują największe dyskusje. Tematy pochwalne to zazwyczaj wzajemne cmokanie się w pupcie, które nikogo nie interesuje. Chcesz pisać o pozytywach - załóż sobie taki wątek. Nie odbieraj jednak innym prawa do krytykowania serialu, ani nie mów jakie posty mają sens a jakie nie. Zresztą, jakie przyjmujesz kryterium sensowności posta? Bo mam wrażenie, że dla Ciebie sensownym postem jest tylko taki, który chwali serial.

Ocenianie osób - zgodziłabym się, gdyby to były całkowicie nowe twarze, ale w tym serialu przewijają się buźki znane każdemu widzowi od lat. I co gorsza, żadna z tych buziek nie gra nic innego niż to, do czego zdążyła nas przyzwyczaić.

Ja zaś nie jestem zwolenniczką szukania pozytywów na siłę. Aktorzy nie porywają, fabuła prosta i przewidywalna (to już kolejny schemat o silnej kobiecie, która musi sobie radzić i odzyskać wiarę w facetów i życie, oczywiście dopiero po 3 sezonach). Pokazanie krajobrazów - bardzo średnie, bo było to zrobione w stylu jakiejś reklamy promującej miasto (dynamiczne ujęcia z góry i co chwila zmiana obrazu), a to nie pasuje do serialu. Zresztą, jak widziałam, że samochód Pani Doktor gna po wolnym pasie na toruńskim moście, a po drugiej stronie jest gigantyczny korek, to nie sposób nie parsknąć śmiechem. Niestety, odcinek to więcej minusów niż plusów. Gdyby TVN zrobił coś oryginalniejszego i lepiej zrealizowanego to jestem przekonana, że serial byłby cieplej przyjęty.

ocenił(a) serial na 4
akinimodmeb

Kobieta-dziąsło. Dobrze wygląda jedynie w masce chirurgicznej, bo oczy ma całkiem ładne. Mimo to, jeżeli chodzi o porównania do GA postać jest niemrawa, bezbarwna i nudna niczym Izzy, a urodą konkurować może jedynie z Cristiną.

dancewithangel

Izzie nudna? Buahahaha... była jedną z najzabawniejszych postaci... oczywiście jeśli mówimy o latach świetności... poza tym, GA ma to do siebie, że tam wszystkie postacie się uzupełniają, każda jest różnorodna i to jest fajne... poprawka, było^^

ocenił(a) serial na 4
seto_filmweb

Poprawka - Izzie w sezonach 4-6. :P

ocenił(a) serial na 5
akinimodmeb

Mnie również Różdżka denerwuje. Przez cały odc. była rozchichotana jakby coś jej obiecano ;/ Nie potrafi wcielić się w lekarza ;c

ocenił(a) serial na 3
malenstwo_9

wkurzająca baba zgadzam się

ocenił(a) serial na 7
akinimodmeb

tez jej nie znosze. Jak dla mnie jest brzydka, nieprzyjemna i mowi cholernie niewyraznie jak na aktorke. Ale serial mi sie podoba mowe do do niej sie przekonam.

przekorna

obejrzałam 2 odc. online i powiem Ci, że trochę się rozkręciło, więc jest nadzieja :)

akinimodmeb

Dziwni jesteście idealni ludzie, według mnie ona jest bardzo ładna i sympatyczna, świetnie pasuje do tej roli. Bardzo irytowała mnie jej gra w "usta usta" ale w tym jest świetna.

akinimodmeb

Nie, jak widać Różczka irytuje pewnie połowe oglądających ten serial ale przecież nie ma co się dziwić..to jest POLSKA i POLACY ;/ Jakby tę rolę grała np. Małgorzata Socha to byłoby "czy tylko mnie irytuje Socha" a jakby grała ją Anna Przybylska to byłoby "czy tylko mnie irytuje Przybylska" itd itd..
Aż czuję się wyobcowana że mnie ona nie denerwuje(jestem Polką :O ) i nie krytykuje wszystkiego do czego można się do przyczepić..

Miley_16

czy to, że ktoś ma inne zdanie niż Ty czyni go "Polakiem"? myślę, że przesadzasz, nie wszystko musi mi się podobać

Cudzoziemka87

Nie twierdzę że wszystko musi ci się podobać ale ale mam dosyć czytania tekstów typu "czy tylko mnie wkurza/irytuje/drazni ..... itd i praktycznie zawsze tyczy się do głównego aktora/aktorki i moim zdaniem najczęsciej bez powodu..jest to zjawisko które zauważyłam dawno temu że na polskich forach aż kipi od nienawiści i wiecznego niezadowolenia z ... wszystkiego? Ok możesz mieć własne zdanie ale myślę ze jak kogoś zniechęca sam wygląd jakiegoś aktora to może lepiej odpuścic sobie oglądanie produkcji przynajmniej tych gdzie nielubiany aktor gra główną rolę bo wtedy cięzko jest ocenić taki film/serial obiektywnie.

ocenił(a) serial na 6
akinimodmeb

Jestem ciekawa jak, o wielcy znawcy profesji lekarskiej, powinna zachowywać się Różdżka, żeby spełniać kryteria lekarza. Może gdyby była gburowata i opryskliwa? Bo w Polsce lecząc się państwowo raczej takich lekarzy się spotyka. A w tym filmie pokazany jest niemalże ideał medycyny. To prawda, że aktorka grająca główną rolę nie jest piękna, ale nie trzeba wyglądać jak Catherine Zeta-Jones
żeby podobać się mężczyzną. A dla tych czepialskich- w czasie rozmowy z samochodzie z dyrektor szpitala ordynator mówi, że faktycznie Różdżka to ładna dziewczyna, ale bez przesady.. Także nikt ciągle nie mówił jaka to ona jest piękna i cudowna. No ale jak ktoś się chce przyczepić, to do wszystkiego można.
Mnie ten film bardzo pozytywnie zaskoczył. Piękna sceneria, fajna "nowoczesna" muzyka (nie coś w stylu werbli albo cymbałów grozy przed tragicznym zdarzeniem), sale operacyjne i sceny przy operacjach bardzo dobrze przygotowane, a z zapowiedzi przyszłych odcinków sporo zabawnych dialogów. Generalnie uważam, że serial na wyższym poziomie niż większość rodzimych gniotów. A oceniając serial i porównując go do tych zagranicznych trzeba zawsze pamiętać, że to Polska, która zapewne ma mniejszy budżet i mniejszy dostęp do najnowszych technologii, które wykorzystywane są podczas kręcenia filmów w JuEsEj..
Jak na początek serial ma u mnie duży plus i mam nadzieję, że kolejne odcinki też będą dobre.

Kredka_na_baterie

też byłam pod wrażeniem muzyki :)

akinimodmeb

Wkurza mnie jej uśmiech i głos, a poza tym jakoś ją znoszę. ;d

akinimodmeb

nie pasuje kompletnie do tej roli.. a jest tyle innych świetnych aktorek, które by się bardziej nadawały do tej roli. i serial by tylko na tym zyskał. a tak trzeba się zastanawiać, czemu wszyscy mówią, że jest piękna. i czy faktycznie jest. no brzydka nie jest. ale nie powala na kolana jej uroda. a tu "piękna, piękna" non stop ;/