Lekarze

2012 - 2014
6,7 29 tys. ocen
6,7 10 1 29249
4,5 2 krytyków
Lekarze
powrót do forum serialu Lekarze

Ogólnie odcinek dość nudny szczerze mówiąc. Nic wielkiego się nie działo, dopiero zakończenie wzbudziło we mnie większe emocje. Przypadki medyczne słabe - nie pokazali amputacji nogi u tego mężczyzny, wątek narkomanki i jej dziecka jakiś taki bez wyrazu (chociaż babka dobrze zagrała), a operacja tętniaka aorty była nudna.

Niestety zauważyłam, że scenarzyści psują postać Piotra. W tym odcinku zachowywał się jak jakiś psychopata. Ordynator drący japę na pacjentkę i personel? Ok, pewnie się okaże że ktoś z jego bliskich był ćpunem czy coś i dlatego tak zareagował, ale mi się to nie podobało.

Mało Jivana i za to duży minus.

Rozwiązanie zagadki dwóch miejsc na stażu. Nie rozumiem dlaczego Maks zrezygnował. Przecież to była dla niego ogromna szansa. Nie rozumiem też dlaczego wybrali Ordę i Maksa a nie Alicję - przecież to chodzący ideał, tak ją wszyscy chwalą a Daniel jeszcze ostatnimi czasy miał wpadkę na bloku. A już w ogóle nie rozumiem reakcji Alicji na wieść o tym, że Maks oddał jej miejsce. Spodziewałam się, że będzie na niego obrażana albo w najlepszym wypadku uniesie się honorem i mu wytłumaczy że nie może tego zrobić, a ona ucieszona micha i w to mi graj. Doprawdy dziwne.

I kolejną postać mi psują - mojego ulubieńca Ordę. W tym odcinku był irytujący - od początku do końca. Taka męczybuła, aż żal było na niego patrzeć.

A Beata to tam już tylko robi za tło dla Maksa i wdzięczenie się do niego. Zero dumy i godności.

Najbardziej podobało mi się zakończenie odcinka, czyli niespodzianka Maksa, skok ze spadochronem. Między nimi była ta chemia. W końcu jest między nimi dobrze i to mnie cieszy. Ile można się schodzić i rozchodzić?

Świetna scena w windzie jak ten połamany pacjent w okularkach i z kroplówką sobie wszedł :D

Podoba mi się to, że Alicja i Leon dogadują się ze sobą. W sumie to jestem nawet za tym, żeby Krzysztof pracował w Toruniu. On, Leon i Elżbieta mogą stworzyć ciekawy wątek.

Podsumowując dzisiejszy odcinek oceniam 5/10, rozczarował mnie.

ocenił(a) serial na 4
Lineczka_filmweb

A według mnie odcinek był dosyć fajny. Owszem mało medycyny, ale należy pamiętać, że to serial obyczajowy, a nie medyczny :-)
Z tego co czytałam w necie, to Piotr ma żonę, która będzie od czegoś uzależniona (sądząc po tym odcinków pewnie będzie narkomanką).
Z tym, że mało Jivana się zgodzę. To barwna postać, powinno być go więcej.
A co do stażu... To Alicja przyjechała do Torunia przede wszystkim ze względu na ten staż. Owszem, gdyby nie rozstanie z Krzysztofem, tak by się nie stało. Myślę, że jeśliby go nie dostała wróciłaby do Warszawy czy coś i Maks, żeby zatrzymać ją w Toruniu zrezygnował. Alicja dowiedziała się o tym i doceniła to. Zauważyła, że jemu naprawdę na niej zależy.
Wydaje mi się, że w tym sezonie Beata będzie pozytywną postacią ;-)
Oczywiście zakończenie odcinka na duży + .

ocenił(a) serial na 5
Lineczka_filmweb

Odcinek niezły .Maks i Ala sie zeszli ale pewnie nie na długo ale i tak na koniec sezonu spodziewam się ich Ślubu bo ze zdjęć z planu można przypuszczać ze to ich slub

ocenił(a) serial na 6
Lineczka_filmweb

Moim zdaniem odcinek całkiem fajny. Fakt mało Jivana było, ale należy pamiętać, że trudno w 40 minut upchać wszystkich bohaterów i wszystkie wątki. Nie rozumiem z kolei dlaczego Alicja miałaby się obrazić na Maska za to, że oddał jej to miejsce? Widać, że Maks dojrzał i chciał zrobić wszystko żeby ona została i Alicja to doceniła.
Ale dziwi mnie fakt, że to Ordzie, a nie Alicji przyznali miejsce na stażu. Z tego co można było zauważyć w pierwszym sezonie to Alicja jest lepszym lekarzem, ale wiadomo na potrzeby fabuły załatwili to inaczej.
Relacja Leon-Alicja fajnie się rozwija.
Odcinek ogólnie fajny, tylko Piotr wkurzający.