Witam,
większość ludzi tutaj bardzo negatywnie się wypowiada na temat tego serialu, ale nigdy nie zwraca uwagi na to do kogo adresowany jest ten serial!! do 2-5 latków !!!!!
Dla tej grupy widzów serial jest bardzo "przystępny" i co więcej uważam wręcz że należy do czołówki (wobec reszty badziewia wyświetlanego w telewizji).
Zalety:
- duża ilość muzyki (dla dzieci - świetne piosenki)
- bardzo kolorowy
- brak przemocy
Serial ten sprawdza się w 100% dla małych dzieci i choć mnie jako rodzica denerwuje jego głupota i idiotyczny wygląd głównego superbohatera to trzeba spojrzeć na ten film oczami 3 latka, a dla takiego dziecka jest nielada gratką.
Dlatego dla mnie krytyka jest nie na miejscu, i sądzę że oprócz pozycji proponowanych przez program Mini-Mini trudno znaleźć coś lepszego dla najmłodszych.
Pozdrawiam
Ten program jest infantylny nawet dla dzieci. Dziewczynki wychowuje na głupie, różowe, skretyniałe idiotki, a kto wie co może zrobić z chłopcami. Lepsze są już te na TVP2, nie pamiętam jak się nazywa Lubisie czy coś koło tego.
Według mnie serial jako produkcja adresowana do małych dzieci ma wiele minusów ,między innymi to o czym wspomniał mój przedmówca:
- różowa ,pusta lolitka machająca każdą kończyną w każdą możliwą strone wykrzykując często dziwne rzeczy
- zidiociały "super bohater" zachowujący się jak bezmózgi przedszkolak (z resztą często jest wręcz przerażający)
Lecz jest jeden wielki plus ! Mianowicie na każdym kroku bohaterowie zachęcają dzieci do ruchu i zdrowego trybu życia przekonując je ,że to świetna sprawa. To rewelacyjny pomysł w czasach gdy co drugie dziecko cierpi na nadwagę i tylko siedzi przed telewizorem lub komputerem.
Jeśli twórcom udało się ruszyć małych widzów z fotela to na swój sposób osiągnęli sukces mimo iż serial nie rzuca na kolana.
Stworzyć serial, który dzieci oglądają w domu, przed telewizorem żeby nakłonić je do ruchu na świeżym powietrzu? Czy mi się się zdaje czy coś tu nie gra.
W takim razie widzisz jakiś inny sposób by dzieci zaczęły się ruszać?
Maluchy naśladują swoich idoli z bajek i filmów więc jeśli przez te pół godzinki posiedzą przed telewizorem to nic im się nie stanie ,a później może zrobią to co Ci hmm "bohaterzy??" i pójdą się trochę poruszać.
kobieto lepiej sie zajmij swoim dzieckiem a nie stawiaj go przed telewizorem. kup mu troche klockow, poczytaj mu bajki a nie od malego tv