PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=187261}

Leniuchowo

LazyTown
2004 - 2014
4,6 2,0 tys. ocen
4,6 10 1 1970
Leniuchowo
powrót do forum serialu Leniuchowo

Przytrafiło mi się obejrzeć kilka odcinków z kuzynką.I doszłam do wniosku że tak naprawde nie jest edukacyjny.Wpaja małym dzieciom jakieś bzdury,bzdety...głupoty jednym słowem.To propagowanie zdrowego trybu życia jest robione w jakiś ekstremistyczny sposób.Niektóre sytuacje,które tak naprawde nie są negatywne,są poprostu piętnowane.W tym programie odpoczynek po dniu ciężkiej pracy jest "niestosowny",a zjedzenie ciastka czy loda,raz na ten przysłowiowy "Ruski rok" jest czymś w rodzaju zbrodni.Rodzice niepowinni pozwalać swoim pociechom oglądać tego czegoś.Ponieważ to odmóżdża.A zamiast pozytywnych,wpaja negatywne wzorce.

ocenił(a) serial na 1
kamerun5

Racja niektóre sytuacje są zbyt narzucające.

ocenił(a) serial na 1
michela81

Zgadzam sie
jakiś Sportakus biega i robi ,,salta" żal

ocenił(a) serial na 1
Nina_Undomiel

A później dziecko będzie starało się powtórzyć wyczyny swojego idola i skręci kark.

kamerun5

trochę racja. Sportakus nie chce wakacji np. Po czymś takim dzieci pomyslą, że wakacje sa złe, a to przeciez najwieksze błogosławieństwo w roku! Wakacji każdy potrzebuje.

kamerun5

Zgadzam sie.Potem dziecko wyrośnie na jakiegoś nadpubudliwego,poznbawionego gutsu(różowe włosy blee<rzygi>) dziwaka-kujona bo wbije sobie przez ten chłam do głowy,że wkacje to"zbrodnia",często bedzie miało urazy fizyczne,złamane kości etc tylko dlatego,że powtarzało wyczyny Sportakusa{?}.Żałosne...