PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=36700}

Lew, czarownica i stara szafa

The Lion, the Witch, & the Wardrobe
1988
7,4 3,9 tys. ocen
7,4 10 1 3871
Lew, czarownica i stara szafa
powrót do forum serialu Lew, czarownica i stara szafa

Czary

użytkownik usunięty

To było moje pierwsze zetknięcie z Lewisem. miałam może 9 lat gdy obejrzałam ten film. Musiałam przeczytać wszystko z tej serii. Tak doskonale się to czyta/oglada. Tyle w niej magii...Nadal to lubię

jak to dobrze że nie jestem jedyną "starą" ;) wielbicielką tej powieści (filmu nie widziałam, albo tego nie pamiętam)

Ja kocham tą opowieśc!!!A wiecie ze inspiracja dla Lewisa była Biblia ,np.Aslan to typ Chrystusa, umarł a zmartwychwstając pokonał czarownicę i jej czary!!!Wspaniala ksiazka ciesze sie ze film powstaje,tego typu opowiesci brakuje we wspolczesnym swiecie...Potter pokonany:D

dear5

tylko, ze ja nie znosilem Aslan'a po tym odrodzeniu... ;)

ocenił(a) serial na 1

Ja też bardzo lubię tę powieść. Ale w porównaniu do Harrego to jest troszkę dziecina...

ocenił(a) serial na 10

Mam sentyment do tego serialu TV. Miałem z 5,6 lat gdy to oglądałem. Pamiętam jeden odcinek, jak Aslanowi wbił się zatruty kolec w łapę i on umarł. Oczywiście mogłem coś przeinaczyć, bo dawno to widziałem. Jak się było dzieckiem wszystko było takie magiczne.

ocenił(a) serial na 10

Miałam 8 lub 9 lat, dostałam Narnię na VHS gdy zachorowałam; oglądałam przygody czwórki rodzeństwa juz zawsze kiedy spędzałam chora dzień w łóżku; do dzis mam ogromny sentyment gdy słyszę początkową melodię - w końcu moje dzieciństwo...