Potwierdziły się plotki, jakoby 3 seria miała być tą ostatnią. Na stronie Licencji na
Facebooku można przeczytać oficjalny komunikat na ten temat:
"Program 2 kończy emisję serialu Licencja na wychowanie. Ostatni premierowy odcinek
zostanie wyemitowany 14 kwietnia. Mimo sympatii widzów wyniki oglądalności serialu w
paśmie poniedziałek-czwartek 19.00 nie spełniły oczekiwań, tym bardziej, że był to już trzeci sezon serialu."
Wypada tylko żałować, że to już koniec przygód z przesympatycznymi rodzinkami bo widać,
że pomysłów nadal nie brakuje....
Taaa, jasne! Puścili serial o 19.00 kiedy dzieciaki oglądają bajkę na jedynce więc czego się spodziewali? Dzieciom nikt nie odmówi i nie przełączy na film. Za to jakąś nudną "Rodzinkę.pl" dali w godzinach największej oglądalności. Dość już sieczki dla ćwierćinteligentów z tymi samymi aktorami. Otwieram lodówkę i co widzę? Kożuchowska za sałatą. A Karolak owszem w "Rezerwacie" był świetny, ale do roli ciapciowatego tatusia się nie nadaje. "Licencja na wychowanie" gwarantuje świetny wyrafinowany humor, dialogi powalające, dobrą grę aktorów, rewelacyjną muzykę... Ale cóż, u nas sprawdzają się jak widać seriale dla ćwierćinteligentów i z racji dużej oglądalności takie będą taśmowo produkować. I potem się dziwią, że społeczeństwo głupie...
Masz rację. Mogliby tak na próbę zamienić miejscami te 2 seriale. 'Licencje' dać na 19:30, a 'Rodzinkę' na 19:00 i zobaczyliby kto ma większą oglądalność.
godzina 19 to czas antenowy dobranocki i serwisów informacyjnych. Serial niestety zdarzało mi się oglądać niezbyt często, ze względu na mało wygodną dla mnie porę, ale jest bardzo fajny. Szkoda.
WIELKA SZKODA! Ten serial, to perełka, wśród "nijactwa" jakie oferuje tvp...
filmowa_taśma ~ świetnie ujęte walory "Licencji..." i kierunek w jakim, niestety, zmierza telewizja.
Szkoda ze nie bedzie juz tego serialu bo nie wiele jest tak dobrych produkci w polskiej telewizji.
Licencja jest świetnie skrojonym serialem ze bardzo dobrym scenariuszem, jest naturalnie zabawna (bez dowcipów na siłę tak jak w Rodzinka.pl).
W odcinkach jest wiele ciekawych i niekonwencjonalnych pomysłów, jak chociażby Wiktoria w kagańcu i pokazująca srodkowy palec na koniec odcinka 97 - po prostu rewelacja.
Dialogi czasem tak zwalaja mnie z nog ze turlam sie po podlodze ze smiechu ;)
widocznie serial, w którym nikt nie sili się, by pokazać niewiadomo jak wybujałe problemy egzystencjalne względnie w którym nie ma dużo intryg i seksu nie ma racji bytu...
Szkoda, że mój ulubiony serial wypada z obiegu...
wielka szkoda, dawno nie ogladalem tak dobrego polskiego serialu.. tandetne i ogłupiające tasiemce typu "m jak milosc" itp. rządzą w dzisiejszych czasach.. niestety
No, pewnie.
przecież lepiej obejrzeć kolejną szmirę o brzydulach przeistaczających się w piękne kobiety, lekarzach trwających przy swoich pacjentach na dobre i na złe lub o klanie ludzi, w którym rządzi Maciuś z Rysiem....
Ja piszę prośby do tv
vp żeby nie zdejmowali dołączcie się to może będzie tak jak z kiepskimi, ze po jakimś czasie wróci
Szkoda. Skończył się jeden z najlepszych Polskich seriali komediowych.
Ale za to jak sparodiowali tasiemce jak M jak Miłość, Barwy szczęścia i Ranczo. Wyśmienite.
To naprawdę smutne że tak niebanalna produkcja została zdjęta.Za to szmiry produkowane na potęge mają się dobrze:(
Bez bicia... nie szukałem żadnych informacji o rzekomym zaprzestaniu emisji ze strachu. Ale... zerkam na filmweb, potem idę dalej tym tropem i frustracja narasta. Bo kiedy wreszcie pojawia się serial wyjątkowy fabularnie, ciepły klimatycznie i o niezwykle interesujących, niebanalnych bohaterach.... zdejmują go z anteny. No ku*wa ma*, ja pierd***! Dlaczego każdy przejaw ambitnej produkcji, pomysłu i czegoś nowatorskiego zostaje zastąpiony jakimś ścierwem pokroju "Rodzinki"? Dlaczego osoby pragnące kina/programów tematycznych/teleturniejów na poziomie, są coraz bardziej ograniczane i olewane, są katowane produkcjami typu Mam Talent czy innym takim You can('t ) dancem. Parę lat temu straciliśmy Wielką Grę, wcześniej Miliard w rozumie (pamiętacie? na pewno tak :)), został nam "1 z 10". W przypadku seriali nic nam nie pozostało. Poza co najwyżej średniawymi produkcjami typu "Ekipa", "Tajemnica twierdzy szyfrów", i naszą licencją, nic więcej nie kojarzę...
Coś w tym jest... Były też dość dawno temu "Miodowe lata"(często powtarzane w wakacje i nie tylko) które chyba każdy zna, ale gdy słyszy się tak smutne wieści nt. zakończenia tak świetnego serialu jak "Licencja na Wychowanie" to na usta cisną się same przekleństwa, oczywiście w stronę TVP. Ale cóż - nam- pozostało jak tylko narzekanie na marny los tego typu produkcji i podpisywanie jakichś petycji, których jednak powodzenie jest mocno wątpliwe...