PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=557000}
6,5 7,7 tys. ocen
6,5 10 1 7665
Licencja na wychowanie
powrót do forum serialu Licencja na wychowanie

Niestety...

ocenił(a) serial na 8

Potwierdziły się plotki, jakoby 3 seria miała być tą ostatnią. Na stronie Licencji na
Facebooku można przeczytać oficjalny komunikat na ten temat:
"Program 2 kończy emisję serialu Licencja na wychowanie. Ostatni premierowy odcinek
zostanie wyemitowany 14 kwietnia. Mimo sympatii widzów wyniki oglądalności serialu w
paśmie poniedziałek-czwartek 19.00 nie spełniły oczekiwań, tym bardziej, że był to już trzeci sezon serialu."
Wypada tylko żałować, że to już koniec przygód z przesympatycznymi rodzinkami bo widać,
że pomysłów nadal nie brakuje....

ocenił(a) serial na 7
Leiard

Taaa, jasne! Puścili serial o 19.00 kiedy dzieciaki oglądają bajkę na jedynce więc czego się spodziewali? Dzieciom nikt nie odmówi i nie przełączy na film. Za to jakąś nudną "Rodzinkę.pl" dali w godzinach największej oglądalności. Dość już sieczki dla ćwierćinteligentów z tymi samymi aktorami. Otwieram lodówkę i co widzę? Kożuchowska za sałatą. A Karolak owszem w "Rezerwacie" był świetny, ale do roli ciapciowatego tatusia się nie nadaje. "Licencja na wychowanie" gwarantuje świetny wyrafinowany humor, dialogi powalające, dobrą grę aktorów, rewelacyjną muzykę... Ale cóż, u nas sprawdzają się jak widać seriale dla ćwierćinteligentów i z racji dużej oglądalności takie będą taśmowo produkować. I potem się dziwią, że społeczeństwo głupie...

filmowa_tasma

dokładnie muszę sie z Tobą zgodzić....niestety.

filmowa_tasma

Zgadzam się z Tobą.

ocenił(a) serial na 10
filmowa_tasma

Masz rację. Mogliby tak na próbę zamienić miejscami te 2 seriale. 'Licencje' dać na 19:30, a 'Rodzinkę' na 19:00 i zobaczyliby kto ma większą oglądalność.

filmowa_tasma

godzina 19 to czas antenowy dobranocki i serwisów informacyjnych. Serial niestety zdarzało mi się oglądać niezbyt często, ze względu na mało wygodną dla mnie porę, ale jest bardzo fajny. Szkoda.

Leiard

Pozostaje teraz ponownie obejrzeć od 1 odc.

Leiard

WIELKA SZKODA! Ten serial, to perełka, wśród "nijactwa" jakie oferuje tvp...
filmowa_taśma ~ świetnie ujęte walory "Licencji..." i kierunek w jakim, niestety, zmierza telewizja.

ocenił(a) serial na 8
Leiard

Szkoda ze nie bedzie juz tego serialu bo nie wiele jest tak dobrych produkci w polskiej telewizji.
Licencja jest świetnie skrojonym serialem ze bardzo dobrym scenariuszem, jest naturalnie zabawna (bez dowcipów na siłę tak jak w Rodzinka.pl).
W odcinkach jest wiele ciekawych i niekonwencjonalnych pomysłów, jak chociażby Wiktoria w kagańcu i pokazująca srodkowy palec na koniec odcinka 97 - po prostu rewelacja.
Dialogi czasem tak zwalaja mnie z nog ze turlam sie po podlodze ze smiechu ;)

ocenił(a) serial na 10
domereh

widocznie serial, w którym nikt nie sili się, by pokazać niewiadomo jak wybujałe problemy egzystencjalne względnie w którym nie ma dużo intryg i seksu nie ma racji bytu...

Szkoda, że mój ulubiony serial wypada z obiegu...

ocenił(a) serial na 9
Leiard

wielka szkoda, dawno nie ogladalem tak dobrego polskiego serialu.. tandetne i ogłupiające tasiemce typu "m jak milosc" itp. rządzą w dzisiejszych czasach.. niestety

ocenił(a) serial na 10
acuve

No, pewnie.
przecież lepiej obejrzeć kolejną szmirę o brzydulach przeistaczających się w piękne kobiety, lekarzach trwających przy swoich pacjentach na dobre i na złe lub o klanie ludzi, w którym rządzi Maciuś z Rysiem....

moooda1

http://www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=7002

Podpiszcie tą petycje . ;)

ocenił(a) serial na 8
Leiard

Ja piszę prośby do tv
vp żeby nie zdejmowali dołączcie się to może będzie tak jak z kiepskimi, ze po jakimś czasie wróci

Leiard

Jesssssssssssssst!!!
Nareszcie:)

EM_DE_KE_AS

Szkoda. Skończył się jeden z najlepszych Polskich seriali komediowych.
Ale za to jak sparodiowali tasiemce jak M jak Miłość, Barwy szczęścia i Ranczo. Wyśmienite.

ocenił(a) serial na 6
patryks83

To naprawdę smutne że tak niebanalna produkcja została zdjęta.Za to szmiry produkowane na potęge mają się dobrze:(

Leiard

Bez bicia... nie szukałem żadnych informacji o rzekomym zaprzestaniu emisji ze strachu. Ale... zerkam na filmweb, potem idę dalej tym tropem i frustracja narasta. Bo kiedy wreszcie pojawia się serial wyjątkowy fabularnie, ciepły klimatycznie i o niezwykle interesujących, niebanalnych bohaterach.... zdejmują go z anteny. No ku*wa ma*, ja pierd***! Dlaczego każdy przejaw ambitnej produkcji, pomysłu i czegoś nowatorskiego zostaje zastąpiony jakimś ścierwem pokroju "Rodzinki"? Dlaczego osoby pragnące kina/programów tematycznych/teleturniejów na poziomie, są coraz bardziej ograniczane i olewane, są katowane produkcjami typu Mam Talent czy innym takim You can('t ) dancem. Parę lat temu straciliśmy Wielką Grę, wcześniej Miliard w rozumie (pamiętacie? na pewno tak :)), został nam "1 z 10". W przypadku seriali nic nam nie pozostało. Poza co najwyżej średniawymi produkcjami typu "Ekipa", "Tajemnica twierdzy szyfrów", i naszą licencją, nic więcej nie kojarzę...

ocenił(a) serial na 8
Lukasch89

Coś w tym jest... Były też dość dawno temu "Miodowe lata"(często powtarzane w wakacje i nie tylko) które chyba każdy zna, ale gdy słyszy się tak smutne wieści nt. zakończenia tak świetnego serialu jak "Licencja na Wychowanie" to na usta cisną się same przekleństwa, oczywiście w stronę TVP. Ale cóż - nam- pozostało jak tylko narzekanie na marny los tego typu produkcji i podpisywanie jakichś petycji, których jednak powodzenie jest mocno wątpliwe...