Dajcie sobie wy już święty spokój . Większość z osób które oglądają ten serial jeździ równo po rodzince Boskich. Jaki ten serial głupi, prostacki, dla ludzi mało inteligentnych, itp.
Nie rozumiem tego że myślicie że To przez rodzinkę.pl LNW schodzi z anteny. ..
Widocznie więcej osób woli oglądać serial który jest śmieszny, do tego z Kożuchowską i Karolakiem niż serial który jest nie jest aż tak śmieszny,ale "ponoć" uczy choć nie wiadomo czego. Lubie oba seriale, ale zdecydowanie wolę rodzinkę, choćby przez pryzmat tego że jest śmieszna,a Licencja hmm, ma uczyć tylko czego...?
Wrzucie na luuz!
Pozdrawiam.
Licencja wcale nie ma uczyć! (pewnie sądzisz tak po tytule) Właściwie to nie każdy potrafi zrozumieć niektórych podtekstów, które są dość śmieszne. A w rodzince.pl sposób przedstawiania humoru jest jakby zbyt prosty, taki typowy co nie wprowadza nic nowego do polskich seriali komediowych. Ale każdy oczywiście ma prawo do wyrażenia swojej opinii.
P.S
Karolak jest obleśny.
Wiesz , argument że ma uczyć znalazłem tutaj, wiele osób pisze ze on uczy...więc napisałem. Zresztą trzecia seria LNW jest dość słaba, po co robić co na siłe...
Nieeee, serial absolutnie nie ma uczyć! :) I jest bardzo śmieszny, przez to, że ukazuje typowe sytuacje z naszego życia codziennego, poza tym postacie są naprawdę barwne, ale w naturalny sposób, a nie jak w Rodzince.pl. Uwielbiam 'Licencję...', ale pod jednym względem zgadzam się z Tobą - po 3. serii widać, że twórcom brakuje pomysłów, i 4. seria mogłaby się okazać kompletnym niewypałem, więc dobrze, że już kończą.
Serial rodzinka.pl nie jest śmieszny tylko głupia. Płytki humor dla myślących "spod siekiery" i tyle. A Kożuchowska i Karolak to minusy tego serialu. Kompletnie nie pasują do siebie, do ról i ogólnie są drażniąco- wkurzający. Licencja prezentuje wysublimowany humor, muzykę, świetną obsadę (nie tylko aktorzy pierwszoplanowi). Dziadkowie są rewelacyjni- Łazuka, Dymna, Czerwińska, Globisz. Żal, naprawdę żal, że to koniec.
Cóż widocznie za mało osób oglądało Licencje. Ale nie ma się co dziwić.Polskie społeczeństwo woli seriale które są proste, nie trzeba za dużo się skupiać itp, rodzinka nie jest płytka jest po prostu zabawna i tyle, to że humor jest podany na "tacy", to nie znaczy że jest płytka. Fakt faktem, czasami dialogi są wprost żenujące, ale o to chyba chodzi...bo co głupsze to lepsze(niestety). Jeśli chcecie coś z wysublimowanym humorem, świetną muzyką i świetną obsadę odsyłam do zagranicznych seriali, bo Licencja czegoś takiego nie posiada...
Licencja jest bardzo fajna...i to chyba wszystko.
Ależ wprost przeciwnie. Posiada. mam wrażenie, że chyba jednym okiem oglądałeś (łaś) serial stąd Twoja opinia. O ile twórcy polskich seriali i komedii nie grzeszą dobrymi pomysłami, to ten serial udał się pysznie i prezentuje wszystkie zalety, o których pisałam powyżej.
Komplementować Rodzinkę na forum Licencji... to jak przyjść na mecz Legii w szaliku Wisły. Odważny może jesteś, ale poczucie humoru masz wypaczone skoro Boscy Cię śmieszą.
hanula1309
Napisałem to tutaj ponieważ wiele osób obejrzało może z jedne odc. rodzinki a wypowiadają się . Oczywiście tylko dla tego że Licencja się skończyła. Założę się że gdyby były plany na kolejny sezon to miałby wyższa średnią, a co najważniejsze nie zaśmiecone forum. I nie chce się tu kłócić , czy udowadniać swoich racji tylko pokazać że to takie bezpodstawne ocenianie(nie chodzi o wszystkich).
A swoją droga to jeśli chce się pośmiać to obejrzę byle co, nawet filmik z youtube ,więc daruj sobie;)
Kiedy ja lubię się kłócić. Jara mnie to niesamowicie. Do Licencji... mam sentyment (teraz w tv już tylko Ranczo oglądam). Przyznaję, że obejrzałam 1 odc. Rodzinki i jakoś nie zaskoczył. Chociaż może jak ją tak reklamujesz, jeszcze do niej wrócę. Racja jest jak du..., każdy ma własną. Co nie zmienia faktu, że moja racja jest ważniejsza i Licencja... rządzi;-)
Ja zmusiłem się do oglądnięcia większości odcinków z pokazanych przez TVP2. Zmusiłem się - bo to jest dobre słowo. Humor niskich lotów, a poza tym nuda, bo i tego humoru brak... Na dodatek obsada - od rodziców do dzieci - to nie to samo, co obsada w Licencji... Takich osobników, osobliwości i osobowości w Rodzince nie znajdziesz i tego problemu nie przeskoczysz.
Kto chce niech sobie Rodzinkę ogląda.Ja nie lubię takiego zlepku gagów.Licencja to był jeden z lepszych seriali jakie powstały na TVP.Jak w każdym serialu były lepsze i gorsze odcinki ale trzymał poziom przez 3 serie.Mi się te różne dziwne rzeczy podobały.Ale humoru i inteligencji nikt mu odmówić nie może.No i oczywiście odwagi,dziwie się,że TVP go puściło...w końcu Leszczyńscy nie byli katolicką rodziną,Weronika próbowała różnych dziwnych rzeczy.Serial nowoczesny i tchnął świeżością i młodością w nudną ramówkę.Aktorzy grali naturalnie,czasami wyglądało,jak by zostawiano jakieś teksty i zachowania które nie były w scenariuszu ;)Genialny.Brawo dla twórców.Znając naszą telewizje,to bardzo prawdopodobne,że przez tą odwagę w końcu go ściągają.Szkoda.
sam sobie odpowiedziałeś - polskie społeczeństwo woli seriale, które sa proste jak cep i głupie, dla niezbyt myślących - i taka jest Rodzinka.pl. Tak jak napisałeś dialogi są żenujące - sam przyznajesz, że co głupsze to lepsze - ja wolę niestety inny rodzaj humoru i inny poziom. Dziwię się, że po tym co napisałeś jeszcze bronisz rodzinkę. Tak jakbyś sam sobie ubliżał ;-)
Licencja właśnie posiadała wysublimowany humor - bez podawania na tacy.
Tak z ciekawości - do których zagranicznych seriali z wysublimowanym humorem odsyłasz?
Sam sobie ubliżał?;-)
Ale to tylko komedia,to właśnie mnie śmieszy w tym serialu! Te dialogi,sceny które są proste,język ;)
Nie lubię komedi i ich nigdy nie oglądam,ale ten serial jest świetny. Lubię natomiast dramaty. W każdym gatunku szukam czegoś innego...
Do których seriali? hmm, będzie ciężko z tego względu że nie często oglądam tego typu seriale .
Kochane kłopoty ? To jedna z propozycji(oglądałem dawno temu), które obecnie przychodzą mi na myśl;-)