Naprawdę nie ma żadnych szans na to, że serial będzie kontynuowany? W ostatnim odcinku 2. sezonu twórcy zostawiają sobie furtkę więc myślę (mam nadzieje), że nie wszystko stracone :)
A mało to kasowanych seriali ma otwarte zakończenie? Podobno twórcy mieli plany na cały trzeci sezon ale no cóż CN wie lepiej. ;p
Bo ta seria była położona od początku pod katem marketingu. Nadawana w złych godzinach, w czasie prime timeu dla dzieciarni - podczas gdy serial był kierowany bardziej pod starszy target [czyli nastoletni widzowie 15-16+ i takie stare pryki jak np ja które na komiksach się wychowały i znajdują w animowanych seriach od WB wiele odnośników i smaczków dla siebie]
Dodatkowo - imho ta seria była zbyt... ambitna.
Tak jak kiedyś genialny Batman TAS, równie wysoko trzymające poziom Beyond a potem Justice League tak i ta seria prezentuje spory merytoryczny poziom. Dosyć "dojrzały" content [jak na animację dla młodych i starych].
Sam chciał bym 3ciego sezonu, bo seria przypadła mi do gustu jak mało co od czasu nieśmiertelnego Batmana.
Serial naprawdę bardzo dobry wyłączając kilka gorszych odcinków. Czy aż tak ambitny to nie wiem ale na pewno dużo nawiązań i postaci. Do tego drugi sezon ogląda się jak komiksową serie gdzie mam praktycznie wszystkie odcinki połączone w jedną fabułę. Niestety sprzedaż zabawek i gadżetów nie była zadowalająca. Green Lanterna też szkoda. ;p Dostaniemy w zamian Titans Go! i nowego Batka. Tytani to krótkometrażówki więc CN sobie jaja robi a nowy Batek budzi obawy.
Tak właściwie, to naciski ze strony fanów wywarły pewien efekt na twórcach -> http://www.comicbookmovie.com/fansites/GraphicCity/news/?a=76474
Moim zdaniem seria była świetna - intryga, humor, akcja - wszystko na poziomie. Zgrzytał czasami scenariusz, to racja i potwornie bolały obsuwy czasowe, ale i tak uważam serię za bardzo udaną.