PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=595056}

Liga Młodych

Young Justice
2010 -
7,6 3,0 tys. ocen
7,6 10 1 3010
9,0 6 krytyków
Liga Młodych
powrót do forum serialu Liga Młodych

Jak tam wrażenia? Bo u mnie trochę mieszane uczucia.

ocenił(a) serial na 9
Groszek_13_13

Obejrzałem właśnie i też mam mieszane. Sam nie wiem, mam wrażenie, że przez te 13 odc wydarzyło się bardzo dużo, a przy okazji tez nie wydarzyło się kompletnie nic istotnego. Ten główny wątek traktowany strasznie olewająco, na dobrą sprawę jakieś 5 odcinków się wokół niego kręci, strasznie dużo tu zapychaczy i co najgorsze - obyczajowych, do tego dość słabych (niektóre były spoko - ten odcinek z firmą ochroniarską autentycznie zabawny, wizyta Lobo też super).

Ten sezon ogólnie kładą najbardziej bohaterowie - nowe postaci to jakaś żenada jest - Geo Force jest irytujący, Halo uciążliwa, a styl bycia i mowy Foragera robi się męczący po dwóch scenach (a w liceum wręcz nie do zniesienia). Jak w drugim sezonie wrzucili Blue Beetle;a i Impulsa na pierwszy plan to zadziałało, bo nie dość, że się dobrze wpakowali w ekipę i w fabułę to jeszcze byli dobrze napisani. Tu nie wyszło kompletnie, całe szczęście jest mnóstwo Nightwinga, to jakoś wynagradza (plus Artemis). Za to na Miss Martian i Superboya w ogóle nie ma pomysłu, takie trochę tło stanowią. Dochodzę teraz do wniosku, że im mniej było głównej ekipy na ekranie tym lepiej się bawiłem.

Na plus na pewno to, że serial zrobił się o wiele dojrzalszy, jak już się uwolnili spod Cartoon Network. Jest brutalniej i mroczniej, wcześniej taka scena zabicia Halo przez Lobo albo widok umierającego Victora po wybuchu - no to by nie przeszło, więc szanuję. W ogóle sceny walki są jakieś lepsze, ale może to tylko dlatego, że głównie biją się wręcz, a brak tu walk telepatycznych czy strzelania laserami z oczu. No i jest parę odcinków, które jak dla mnie swobodnie mogą się bić o podium w historii całego serialu (tak, oczywiście mówię o tym z Vandalem i tym z Beast Boyem). Mocne były i mroczne dość, perełki takie.

Nie wiem, mam wrażenie, że inaczej na to wszystko spojrzę, jak już obejrzę całość. Na drugą połowę jest nadzieja, będzie Cyborg, no i cieszę się, że YJ nie porzuca klasycznego Judas Contract - bałem się, że przy tej całej historii ratowania siostry zrobią z Tary panią bohaterkę, szczególnie przy przesłodzonej scenie ponownego spotkania rodzeństwa. Także super - im więcej Deathstroke' a tym lepiej.

W ogóle wyszedł mi ten wywód, jakbym tego sezonu nienawidził mocno XD Wcale nie, bawiłem się naprawdę dobrze (nie tak dobrze jak w sezonie dwa, ale ciężko by było dorównać) i niecierpliwie oczekuje dalszej części

ocenił(a) serial na 8
HankMoody

Gdzie obejrzeć ten sezon można?