Mógł by mi wyjaśnić o co tu chodzi? Oglądałam Ligę sprawiedliwych i tam było że Marsjanin
jest ostatnim w swoim gatunku a tu mi nagle pokazują jego siostrzenice i jeszcze jest biała.
Dostrzegłam że ta liga różni się w wielu kwestiach ale to mnie już dobiło
W którymś odcinku jest pokazane, że M'ghann wygląda inaczej (taki biały, zmutowany potwór), tylko zmienia postać, żeby wyglądać bardziej ludzko.
wiem napisałam to nawet ale mi chodzi że Marsjanin był ostatnim na swojej planecie i z tego co wiem nie było tam powiedziane że biali przetrfali
Wyjaśniam, że liga jest jedną z wielu wersji uniwersum DC. Ja znam co najmniej trzy wersje ligi sprawiedliwych, nie pokrywające się nawzajem historią, ilością i chronologią członków, przygodami. Przykład : W tej wersji są dwie latarnie ale w kreskówce liga sprawiedliwych i liga sprawiedliwych bez granic jest tylko jedna. Uniwersum ligi sprawiedliwych z kreskówki jest zgodne z batman 20 lat później. Mimo niezgodności z komiksowym kanonem batmana np bat-girl nie została postrzelona przez Jokera i nie została wyrocznią. Podsumowując, poszczególne kreskówki mogą mimo podobnych bohaterów być z innych uniwersów DC. Polecam obejrzeć nie tylko seriale jak Liga Młodych ale kilka filmów pełnometrażowych. Liga Sprawiedliwych : Fatum, Liga Sprawiedliwych: Kryzys na dwóch Ziemiach