Mam małe pytanie. Czemu ktoś mi możne wyjaśnić czemu nie ma Tima? Przecież o ile sie nie mylę (a moge) to chyba on był w JJ a nie Dick. Ale nie jestem za bardzo obeznana w tym temacie i moge sie mylić.
Akcja serialu ma miejsce na Earth 16, więc na niej może być Dick (trzynastoletni do tego).
Taki już jest pokręcony świat DC. Trzeba się z tym pogodzić.
Tim był drugim Robinem gdy Dick dorósł i stał się Nightwing'iem.
co do świata DC w latach 80-90(daty nie pamiętam)nie mając pomysłu na nowe historie postanowili napisać całe swoje Universum od nowa w odświeżonej wersji .było jeszcze jedno mini Universum ale już się zakończyło (Ziemia-22)
http://www.dccomics.com.pl/Bios/18/Superman_%28Clark_Kent%29
tutaj jest biosik Supermana masz w nim trochę opisane w jakich latach postanowili zakończyć stare komiksy i napisać Universum dc od nowa
Tim był trzecim Robinem. Drugi to Jason Todd. Został zabity przez Jokera, ale pózniej go wskrzeszono. Po powrocie z grobu stwierdził, iż metocy Batmana są nieskutecznet i jako Red Hood zajął się eksterminacją przestępców.
Widać, że ten serial tworzy własne uniwersum. Z początku spodziewałem się kontynuacji serialu 'Justice League Unlimited'.. ale widzę, że w YJ np Wally West to nie Flash, ale Kid Flash.. a ten Aqualad to zupełnie nowa postać, której nigdy wcześniej nie widziałem.
Ogólnie to nie przeszkadza mi, że nie jest to adaptacja żadnego komiksu.. byleby serial był dobry, a jak na razie to tak średnio jest.
Aqualad pojawił się po raz pierwszy w serii komiksów "Brightest Day" w 2010 roku, więc jest postacią młodą (dosłownie i w przenośni), ale nie był zrobiony na potrzeby tej animacji. Generalnie nie jest źle, kreska fajna, tylko odcinki mogł by być dłuższe, jak Justice League, w senie, że jedna historia opowiadana przez 2 albo 3 odcinki.
Aqualad nie jest wcale nową postacią,jest jedynym z pierwszych członków Teen Titans później przybiera imię Tempest. Prawdopodobnie mówisz o drugim Aqualadzie o którym wiem mniej,jednak widać iż w serialu występuje właśnie ten drugi Aqualad ;-)
No masz rację, nie mówię o Tempeście (Garthcie), tylko o synu Black Manty - Kaldur'ahmie. Ale Garth też się pojawił w serialu, w 8 odcinku 1 sezonu, epizodycznie, ale jednak ;)
Wally West na początku był Kod Flashem, w komiksach a potem stał się Flashem w innym uniwersum, a JL to jest i tak pomieszanie bo Sokolica nie była członkiem założycielem Ligi, tylko Aquaman i chyba Cyborg i inna Zielona Latarnia(Hal Jordan). Poza tym to nie moze byc powiązane bo w JL Zatanna jest w Lidze dorosłych, a w YJ na początek w lidze młodych