PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=595056}

Liga Młodych

Young Justice
2010 -
7,6 3,0 tys. ocen
7,6 10 1 3010
9,0 6 krytyków
Liga Młodych
powrót do forum serialu Liga Młodych

Tim

ocenił(a) serial na 7

Mam małe pytanie. Czemu ktoś mi możne wyjaśnić czemu nie ma Tima? Przecież o ile sie nie mylę (a moge) to chyba on był w JJ a nie Dick. Ale nie jestem za bardzo obeznana w tym temacie i moge sie mylić.

ocenił(a) serial na 9
kath_5

Akcja serialu ma miejsce na Earth 16, więc na niej może być Dick (trzynastoletni do tego).
Taki już jest pokręcony świat DC. Trzeba się z tym pogodzić.

SilentBob

earth 16, czyli?

ocenił(a) serial na 8
kath_5

Tim był drugim Robinem gdy Dick dorósł i stał się Nightwing'iem.

co do świata DC w latach 80-90(daty nie pamiętam)nie mając pomysłu na nowe historie postanowili napisać całe swoje Universum od nowa w odświeżonej wersji .było jeszcze jedno mini Universum ale już się zakończyło (Ziemia-22)

http://www.dccomics.com.pl/Bios/18/Superman_%28Clark_Kent%29

tutaj jest biosik Supermana masz w nim trochę opisane w jakich latach postanowili zakończyć stare komiksy i napisać Universum dc od nowa

ocenił(a) serial na 8
kefirhero

Tim był trzecim Robinem. Drugi to Jason Todd. Został zabity przez Jokera, ale pózniej go wskrzeszono. Po powrocie z grobu stwierdził, iż metocy Batmana są nieskutecznet i jako Red Hood zajął się eksterminacją przestępców.

kefirhero

ogólnie składa się chyba z 52 Uniwersów.

ocenił(a) serial na 8
kath_5

Widać, że ten serial tworzy własne uniwersum. Z początku spodziewałem się kontynuacji serialu 'Justice League Unlimited'.. ale widzę, że w YJ np Wally West to nie Flash, ale Kid Flash.. a ten Aqualad to zupełnie nowa postać, której nigdy wcześniej nie widziałem.
Ogólnie to nie przeszkadza mi, że nie jest to adaptacja żadnego komiksu.. byleby serial był dobry, a jak na razie to tak średnio jest.

ocenił(a) serial na 8
Murdoc

Aqualad pojawił się po raz pierwszy w serii komiksów "Brightest Day" w 2010 roku, więc jest postacią młodą (dosłownie i w przenośni), ale nie był zrobiony na potrzeby tej animacji. Generalnie nie jest źle, kreska fajna, tylko odcinki mogł by być dłuższe, jak Justice League, w senie, że jedna historia opowiadana przez 2 albo 3 odcinki.

Necroalkoterrorist

Aqualad nie jest wcale nową postacią,jest jedynym z pierwszych członków Teen Titans później przybiera imię Tempest. Prawdopodobnie mówisz o drugim Aqualadzie o którym wiem mniej,jednak widać iż w serialu występuje właśnie ten drugi Aqualad ;-)

ocenił(a) serial na 8
Lady3x4

No masz rację, nie mówię o Tempeście (Garthcie), tylko o synu Black Manty - Kaldur'ahmie. Ale Garth też się pojawił w serialu, w 8 odcinku 1 sezonu, epizodycznie, ale jednak ;)

ocenił(a) serial na 7
Murdoc

Wally West na początku był Kod Flashem, w komiksach a potem stał się Flashem w innym uniwersum, a JL to jest i tak pomieszanie bo Sokolica nie była członkiem założycielem Ligi, tylko Aquaman i chyba Cyborg i inna Zielona Latarnia(Hal Jordan). Poza tym to nie moze byc powiązane bo w JL Zatanna jest w Lidze dorosłych, a w YJ na początek w lidze młodych

ocenił(a) serial na 8
kath_5

No i Tima już masz w JJ :D

ocenił(a) serial na 10
Hareal

taa Tim jest i pełno nowych bohaterów ale gdzie Aqualad ?

ocenił(a) serial na 8
Sz0k

no i jest Aqualad :d

kath_5

https://www.change.org/petitions/cartoon-network-warner-bros -bring-back-young-justice-and-
green-lantern-the-animated-series Moglibyście podpisać petycje O YJ I GL
I JESZCZE ZNALAZŁĘM DESKE RATUNKU
http://www.batcave.com.pl/2013/06/czy-jeszcze-jest-szansa-na...
SR ZA BŁĘDY