Czy ktoś może mi wyjaśnić rozwiązanie zagadki? Kto w końcu był odpowiedzialny za zorganizowanie zasadzki i kto przekupił główna oskarżona?
Może dalej się coś wyjaśni, też jestem po 2 sezonie. Jak dla mnie wygląda to tak. Zasadzkę organizuje Lindsay z Akers. Obie chcą uwalić Tommyego za tę dziewczynę, Carly. Natomiast całym mózgiem jest "Dot" Cotton bo on jest Caddym. Brakującym ogniwem którego AC-12 nie rozkminiło..... jeczcze. Akers ginie bo ona łączyła Lindsay i Dota. Scena ostatni odcinek jak wchodzi do samochodu gdzie jest Dot i mówi , że Lindsay nie pyta o nazwiska. No to Dot coś w stylu dobrze dla niej. To ta scena jak Lindsay zabiera kasę od Akers. Jako, że nie ma Caddiego Lindsay jest jedynym winnym.
Zgadzam się że Dot to Caddy. Zabijają koronnego bo zaczął mówić. Moim zdaniem Akers nie chce go uwalić za tę młoda dziewczynę, bo jest skorumpowana. Uzywa tylko takiego argumentu żeby przekonać Lindsay.
Ale nie do końca rozumiem czemu Akers musi zginąć skoro jest posłusznym i lojalnym współpracownikiem Dota
Czemu Lindsay w ostatniej chwili skręciła? Wystraszyła się? Chciała się wycofać?
Lindsay byla idealnym kozlem ofiarnym. Nic nie wiedziala o zasadzce, na miejscu sie zorientowala, ze zostala wrobiona, kiedy domyslila sie, ze ma w samochodzie pluskwe (dlatego 4 minuty zajelo Jej przesukanie podwozia/. Dlaczego idealnym? Nie pyta o nazwiska, nic nie wie, bierze kase i jak wpadne nikogo nie wsypie. Akers finie, bo za duzo wie. Cottan to Caddy.
Też właśnie nie do końca zrozumiałem co, kto i jak, ale chyba najlogiczniejsze jest to, że to wszystko zorganizował po prostu Dot to chciał przestać być chłopcem na usługach Tommyego. Akers ginie, bo za dużo wiedziała, a Denton nie była żadnym zagrożeniem, bo przecież nie znała Dota, a przy okazji mogła zostać kożlem ofiarnym. I chyba to tyle po prostu. No i oczywiste jest to, że Dot do Caddy.