PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=686465}
7,8 122  oceny
7,8 10 1 122
Little Busters! Refrain
powrót do forum serialu Little Busters! Refrain

Po pierwszym sezonie, który był dość lekki i przyjemny, nadchodzi pora na coś trudniejszego...
Generalnie domyślałem się, że będzie to podobny zabieg jak w Clannad, pierwsza seria - zżycie
się z bohaterami, dalej problem za problemem. Po 4 odcinkach drugiej serii chyba każdy zaczął
czuć, że coś za pięknie i za łatwo się wszystko dzieje, generalnie w piątym odcinku doznałem
lekkiego szoku (choć domyślałem się od początku kto te listy wysyłał). Yuiko w tym śnie
wspomniała, zeby Riki chronił Rin za wszelką cenę. Daję głowę, że nasz główny bohater
przypomni sobie o tym gdy Rin opuści już miasto... w następnym odcinku coś się stanie... Jak
ludzie z key zaczynają sprawy komplikowac, to robią to od razu z "grubej rury". Generalnie
czuję, że ta seria może być czymś na miarę After Story (nie grałem w VN, a jeśli ktoś grał to
bardzo proszę o nie spilerowanie, gdyż temat dotyczy anime :))

ocenił(a) serial na 8
rascal0pl

jak spodobało Ci się to anime to polecam "Higurashi no naku koro ni"
i koniecznie po tym drugi sezon "Higurashi no Naku Koro ni Kai"

pierwszy sezon bardzo męczyłam i na początku bardzo nisko oceniłam, ale to była podkładka pod drugi - genialny sezon który wyjaśnia całą jedynkę :))

naprawdę warto ;))

ocenił(a) serial na 9
FleeSoul

Dzięki )
Oglądałem już dawno :) miałem 2 podejścia, za pierwszym razem nie wytrzymałem po 2 odcinkach, ale znajomy mnie namówił, żebym dał szansę no i za 2 razem obejrzałem całość 'od strzału' :)

ocenił(a) serial na 8
rascal0pl

Ja strasznie męczyłam tą pierwszą serię, ale nie lubię nie dokończać anime tego rodzaju gdyż często na końcu może kryć się ładna niespodzianka ;-)

Masz jakieś ciekawe mało znane anime do polecenia? ;-)
Byle bez s-fi :-)

Wczoraj zahaczyłam o "Yojō-Han Shinwa Taikei" no i szykuje się nowa perełka :-) bardzo ciekawe anime i takie hmm unikatowe

ocenił(a) serial na 9
FleeSoul

Hmm, wiesz co, ja z reguły oglądam raczej te mniej popularne. Zauważyłem, ze coś, co ma słabą ocenę, najczęściej okazuje się być ciekawe i naprawdę warte obejrzenia (niezaleznie czy tutaj na FW czy w innych serwisach). Do superpopualrnych serii podchodzę z dużym dystansem, bo większość z nich w ogóle mi się nie podoba (choć są wyjątki).

https://rascal.pl/
Generalnie zapraszam, opisuję co oglądam na bieżąco (ale dopiero od początku 2015, więc to co widziałem wcześniej - a było tego naprawdę sporo - raczej tutaj nie będzie, chyba że zrobię rewatch ).
Tyle, że ostrzegam - moimi ulubionymi gatunkami są slice of life, dramaty i romanse :P
A co do sci-fi, niestety w anime tego bardzo mało jest, a jak sa to z mechami, więc dla mnie odpadają :D

ocenił(a) serial na 8
rascal0pl

Ja lubię anime psychologiczne i najlepiej ostro popieprzone;) Typu Mirrai Nikki :))
Ostatnio z tyt braku topowych dobrych anime, zaczęłam grzebać po takie co mają z 50 głosów przykładowo;) i znalazło się parę fajnych. Ale ostatnio nakręciłam się na romanse (ah czasem fajnie jest cofnąć się do czasów nastolatki ^^ )
Szkoda tylko że już zaczyna mi brakować opcji do oglądania -.-

dzięki za link. w wolnym czasie zerknę ;)