To chamstwo, że w końcu nie nakręcili 3 sezonu - a przecież po zakończeniu 2 przez jakiś czas trąbili, że nakręcą ! To niesprawiedliwe i zwyczajnie głupie, że przestali inwestować w serial, który miał naprawdę dużą oglądalność, a przy tym był realistyczny i prawdziwy. Nie mam nic do serii ,,Nad rozlewiskiem", Czartoryska i Wieczorek grają super, a do tego krajobrazy są naprawdę piękne, ale... nie sądzicie, że to trochę niesprawiedliwe, że serial, którego treść jest właściwie tak naprawdę ,,o niczym", jest i będzie dalej kręcony, a ,,Londyńczycy" nie ?
Brak środków i obcięcie budżetu to była wersja oficjalna, ja natomiast uważam że serial komuś zaczął przeszkadzać... I nie mówię tu o emigrantach na wyspach. W takie bajki że brak było kasy to ja nie wierzę, serial miał ogromną oglądalność.
Cudowny był, ale przynajmniej przerwali go w momencie kiedy jeszcze się nie przejadł, kiedy każdy odcinek budził jeszcze emocje, a jeśli mieliby ciągnąć go na siłę dalej i tak naprawdę zepsuć dobre wspomnienie to już chyba wolę że 3 serii nie nakręcili wcale. Ile to już seriali zmasakrowano tylko dlatego że jego twórcy nie wiedzieli kiedy ze sceny zejść
Zgadza się, wiele seriali tak skończyło, jednak akurat w tym przypadku nie zgodzę się, temat kłótni, waśni, intryg i wzajemnego najeżdżania polaków na siebie za granica jest tematem niewyczerpywanym.
ale jak sie ocenia nocna zmiane 10/10 to co sie dziwić. Typowy pisior, od Jarasława Polske zbaw i Marte zawsze dziwice
Pisior to twój stary gdy nie ma swojej żony lecz ciebie. Typowy POsraniec, od Donusia Polskę zadłuż i Gronkiewicz zawsze dziewice hahah
Tak się kończy kręcenie serialu w Londynie nie mając na to nawet pozwolenia. Tylko żałośni polscy producenci mogli coś takiego wymyślić.
Bzdury. Nie to, że nie mieli pozwolenia, tylko, że tvp ograniczył budżet podczas kręcenia drugiego sezonu, dlatego tak mało scen z londynu. Przy trzeciej serii dostali zgodę na sezon (stąd były zapowiedzi o dalszym kręceniu) ale zero kasy na anglię (bo za droga w porównaniu do oglądalności i nie ma lokowania produktów w serialu) więc podjęta została decyzja, że nie ma sensu.
Bardzo dobrze, bo jak by kręcili wszystko w polsce, imitując londyn i co chwilę reklamy produktów to wszyscy by psy wieszali a ocena spadła by do 4.5
Przed chwilą nasunął mi sie jeszcze jedne powód dlaczego nie krecili serialu dalej otóż rządowi zaczeła przeszkaedzać emigracja Polaków gdyż wpływy do budżetu z tytułu podatków zmalały i nieoficjalnymi naciskami zakończono produkcje. Bowiem jakby wszyscy wyjechali to kto by płacił na pensje tych osłów rzadzących.
Nie przepadam za polskimi serialami w TVP ( z wyjątkami "Pit Bull, Głęboka woda" ), ale ten ( obejrzany zresztą po terminie w dostępie przez dekoder ) zrobił na mnie duże wrażenie : na pewno umiejscowieniem akcji, scenariuszem ( wielowątkowymi i barwnymi postaciami ), kilkoma aktorkami, które darzę większym zainteresowaniem niż inni (są to : Roma Gąsiorowska, Gabriela Muskała I oczywiście Natalia Rybicka od czasów " Żurka " ). Serial się skończył, a nie powinien... nie tylko dlatego, że zżyliśmy się z jego bohaterami i trudno nagle pewnego dnia się z nimi rozstać bezpowrotnie, ale też dlatego , że skoro są pieniądze na "sztandarowe tasiemce " TVP to można było przynajmniej stworzyć kontynuacje w 3 sezonie. Ten serial jest nadal jest na czasie, rodacy nie powrócili z Wysp i potrzebują trochę otuchy i ci co pozostali w domach i co nie powrócili i ci co stoją przed wyborem ( może niekoniecznie akurat Wysp )... temat pozostaje otwarty dla większości młodego pokolenia Polaków. A z serialu powiało optymizmem, bohaterowie większości wątków dostarczyli pozytywnych emocji, motywacji i wzruszeń... a już moje ulubione aktorki są urocze ( ... oczywiście w tym serialu nie tylko one ;)).... Liczę, że zespoły producenckie się obudzą i nie będą skazywać na zagładę tych seriali, które widzowie naprawdę polubili !!!
To czekaj do usranej śmierci i sie nie doczekasz, ja tez czekam na dalszy ciąg Columbo, moze Peter Falk zmartwychwstanie z grobu? Sitwa z TVP woli srańce na lodzie
Zgadzam się z tb. Obejrzałam dwa sezony i czuję niedosyt. "Londyńczycy" byli serialem interesującym, ciekawym i barwnym. Bardzo szkoda, że nie nakręcą 3 serii. A może... nie powinniśmy tracić nadziei?:)
Kuuurde świetny serial, ja też strasznie żałuję że nie ma 3 serii. Zamiast ciągnąć jakieś 'M jak miłość' i inne pierdoły mogli by kręcić dalsze sezony Londyńczyków.
Jedyny serial obok Czasu Honoru, na który się czekało cały tydzień aby go obejrzeć. I teraz nawet nie będzie co oglądać bo teraz będą emitować ostatnią serię Czasu~.
Bieda, bieda i jeszcze raz bieda... wydają publiczne pieniądze na jakieś gówna zamiast robić takie seriale jak te...
Najgorsze jest to, że Galeria ma większa oglądalność niż mieli Londyńczycy .... gdzie nie zadję, do teściów, do rodziców, do dziadków, wszyscy oglądają galerię i wszystkie sąsiadki sąsiadów ... żenada :(
Ale zostają nam przecież jeszcze płyty DVD ja tam sobie co jakiś czas puszczam...ale fakt jest taki że po ch..uj te Rezydencje, Galerie były kręcone jak potem sie nie przyjeły i trzeba było zdjać z anteny .. ale faktycznie lepiej dla emerytów krecić KLAN albo M jak MIŁOŚĆ...Aż sie teraz znów wkur....łem ze nie ma Londyńczyków!!!:(:(
a tak patrze inaczej 3 lata już nie ma go na antenie ale ludzie jednak o nim pamiętają i na filmwebie piszą cały czas.....
To był bardzo przyzwoity serial. Szkoda że na Glinę czy Londyńczyków nie ma kasy, a jest na jakieś klany, barwy szczęścia, galerie....
Na razie leci we wtorki na TVP1 o 22:40 II sezon, dla mnie 1 był rewelacyjny, II też, ale pminąłem 4,5 odcinek i nie wiem gdzie je oglądnąć. Najlepiej gra Leszek Żurek:)
Teraz już wiem;d ale nie będę oglądał 4 i 5 odcinka;d na ipla juz 12 ogladam i szkoda, że nie mam 3 sezonu;p
Akurat co do Gliny, to nawet gdyby była kasa mistrz Pasikowski by się nie zgodził, skoro po 2 seriach został olany przez TVP.
No niestety wystarczy tylko popatrzeć na obsadę i zdać sobie sprawę z kosztów produkcji. Sceny w Londynie, całą ekipa + obsada tam musiała latać, na dodatek aktorzy w tym serialu, byli bardzo popularni w Polsce, więc pewnie wynagrodzenia też były niewyobrażalne, na dodatek po sukcesie serialu pewnie chcieli podwyżki. Moim zdaniem gdyby w serialu grali nieznani aktorzy dostalibyśmy jeszcze jedną, albo dwie serie a przynajmniej do czasu, aż ci nie byliby rozpoznawalni.
80% scen była kręcona w Polsce :D
Tvp woli kontynuować Czas Honoru w którym wszystkich już prawie uśmiercili i wszystkie wątki się rozwiązały.
80% w drugiej serii. W pierwszej więcej. Dostali kesz na 3-cią ale starczyło by tylko na kręcenie w poslce i wywalenie kilku aktorów, dla których trzeba wyższą gażę płacić.
Komuś wyżej najwyraźniej serial podpadł, bo widownię to on miał większą niż niejeden typu "rezydencja" czy inny szrot.
Witamy w Polsce. :)
Ja osobiście zaczęłam oglądać ten serial trzy dni temu na Ipla. Dziś do 5 nie mogłam spać, bo zamiast skupić się na śnie, to zastanawiałam się, co przyniesie następny odcinek i tak niestety skończyłam drugi sezon. Ja w ogóle nie oglądam żadnych filmów, a ten po prostu był REWELACYJNY. Nie taki, jak jakieś "M jak Miłość", "Plebania" i "Klan".
To niesamowite, że minęły już trzy lata, a do tej pory o tym serialu głośno, dalej o nim piszecie tutaj. On emitowany jest w Szwecji i na Łotwie (więc TVP musi mieć jakieś pieniądze teraz). Ale niestety, dopóki nic nie zrobimy w związku z nakręceniem 3 sezonu przez TVP, to oni sami nic nie zaczną. Może wszyscy razem zrobimy stronę na facebooku, napiszemy jakąś petycję na internecie, pod którą wszyscy fani serialu się podpiszą i wyślemy to do TVP? Wtedy rozważą możliwość nakręcenia serii. Jak zobaczą ilu ludziom zależy na ciągu dalszym. Bo przyznajcie sami, jeszcze tyle można by rozwinąć wątków! Np. serial mógłby toczyć się parę lat później, kiedy ci Pakistańczycy, co ścigali Wojtka, wyszli już z więzienia i chcą się zemścić na nim, że musieli siedzieć tyle w kiciu. I wiem, że na pewno nie udałoby się wszystkich aktorów znowu ściągnąć na plan, ale zastąpiłoby się ich innymi, ciekawszymi postaciami (wierzę w TVP).