PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=487726}

Londyńczycy

2008 - 2009
6,5 20 tys. ocen
6,5 10 1 20305
6,2 9 krytyków
Londyńczycy
powrót do forum serialu Londyńczycy

Kłamstwo

ocenił(a) serial na 1

Serial przedstawia Polaków jako ćpunów, chamów, oszustów, łobuzów itp. Podobno producenci sporo czasu spędzili w Londynie żeby przyjrzeć się tamtejszemu życiu. W Londynie może i spędzili sporo czasu, ale chyba na wakacjach. Bardzo niewiele się pokrywa serial z rzeczywistością. Ten serial to jedna wielka pomyłka. Mam nadzieje że go niebawem zdejmą z anteny.

Marcin1983

Nie chcę uogólniać, ale takie przypadki ZDARZAJĄ SIĘ. Wiem to z doświadczenia bliskiej mi osoby. Jeden telefon i, gdy chcesz ćpać, ćpasz... A i Polacy tym sposobem rozrywki na obczyźnie nie gardzą. Nie wiem, może wynika to z faktu, że żyją głównie pomnażaniem pieniędzy, a narkotyki uważają za jedyny sposób miłego spędzenia czasu? Uwierz, że są tam takie przypadki, którym ciężko już będzie pomóc... a wszystko dlatego, że im się za dużo wydawało.

Marcin1983

Akurat wątek Wojtka jest dla mnie najbardziej intrygujący i ciekawy (w dodatku Bosak świetnie sprawuje się w tej roli) - chciałbyś żeby bohaterem serialu była, np. 35-letnia pracowniczka jakiejś dużej firmy, a my - widzowie - mielibyśmy przyglądać się jej nudnej pracy i rozterkom pokroju: "ojejku, tamta koleżanka znowu obrobiła mi dupę", itp. I jakbyś nie zauważył nie wszyscy w tym serialu są ćpunami, więc czemu piszesz na początku swojej wypowiedzi, że przedstawia "Polaków", hm?

ocenił(a) serial na 4
Arthizo

Zgadzam się z zalożycielem tematu, serial klamie tak samo jak ten tvn'owski z niedzieli o tych młodych "wkraczających w życie" gdzie każdy ma samochód po 150 tyś zł. LOL Żenua

Wielki_ted

A tak nie jest jak napisałeś? Kiedyś na TVP bądź TVN leciał dokument o Polakach m.in. w Londynie, realia podobne :)

ocenił(a) serial na 4
trammp

Serial teatralnie ukazuje problemy Polaków w UK , nie wiem czy to wina reżysera czy scenariusza a może aktorów ale ogólnie rzecz biorąc nie widze w tym prawdy ,szczerości przekazu etc.Jedyny atut to uroda Rybickiej.

Marcin1983

obejrzałem jeden odcinek i powiem, że tvp przedstawiła tą dziewczyne do której zachodzi ten czarnoskóry jako dziwkę i naprawdę sie nie dziwie bo kto taką typiare by wziął do pracy. 2 sprawa co anglicy myslą o polkach? dokładnie to samo co pokazali, łatwe dla anglików a polaków poznanych tam mijają szerokim łukiem, wszystko sie sprawdza i potwierdza to że wiekszośc to szubrawcy i jakiś kombinatorzy nieudacznicy wystarczy pooglądać filmiki na youtube o polakach w angli itp... niestety sami sobie taką renome zrobili.

ocenił(a) serial na 9
Marcin1983

A Ty myślisz, że jak tam jest? Chodziłam na Callana na Whitechapel. Przed szkołą na ławeczce co dzień przesiadywali menele przeklinając oczywiście.. po polsku. Zawsze z piwskiem lub wódką w dłoni. Skandal.