PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=487726}

Londyńczycy

2008 - 2009
6,5 20 tys. ocen
6,5 10 1 20305
6,2 9 krytyków
Londyńczycy
powrót do forum serialu Londyńczycy

Witam wszystkich,
zazwyczaj nie pisuję na forum tego typu ponieważ wiem, że każda wypowiedź spotka się z obrzuceniem błotem, a że nie stać mnie na drogie proszki reklamowane przez Ziggiego Ch. więc logiczne jest by unikać brudu ze wszech miar. Jakkolwiek w przypadku tego cudownego scenariusza nie mogłem milczeć i muszę skomentować to wybitne dzieło. Wreszcie polska telewizja pokazała prawdziwy serial o prawdziwych ludziach z krwi i kości, ba z wódki i koki rzec by można. Ta rzeczywistość to istny przekrój przez społeczeństwo na emigracji od alkoholików po narkomanów, od zbirów po puszczalskie żony i dziewczyny, od zbuntowanych nastolatków po rozbite małżeństwa. Wszystkie te wspaniale namalowane postaci, z którymi nie sposób mi się utożsamić mają jednak wspólny mianownik. To Polacy i to nie byle jacy, ale zdrajcy ojczyzny i marnotrawne córy i synowie swych ciężko harujących na sukces Polski rodziców. Chwała scenarzystom za otworzenie publice oczu i potępienie emigrantom. Londyn to plugawa stolica, która z najlepszych jednostek wydobywa zło i zwierzęce instynkty i odruchy. To właśnie i wiele więcej przytrafia się naszym zgorzkniałym charakterom tej jakże barwnej historii, szkoda że to barwy ciemne i depresyjne. Będę z pewnością śledził ich losy i zacierał dłonie licząc na coraz większe upadki i osobiste klęski nieszczęśników. Życzę miłego odbioru a tym, którzy pozostali w domu - Nie rzućcie Ziemi skąd wasz ród! Nie dajcie pogrześć mowy. Pozdrawiam!
Amen

muhozol_2

spoko loko. nie traktuj przyjacielu jednego, pierwszego, odcinka serialu
jakbyś film zobaczył.

ocenił(a) serial na 5
muhozol_2

zalosny jestes koles... .

ocenił(a) serial na 9
scotyy

Cóż, ciężko ocenić ten serial po jednym odcinku, ale zapowiada się całkiem nieźle. Obsada jest niezła. Nie byłem w Londynie, dlatego ciężko mi się ustosunkować do tematu, ale z czystej perspektywy widza serial wydaje się być bardzo interesujący :)