PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=487726}

Londyńczycy

2008 - 2009
6,5 20 tys. ocen
6,5 10 1 20315
6,2 9 krytyków
Londyńczycy
powrót do forum serialu Londyńczycy

Jestem pod coraz większym wrażeniem drugiej serii - wydaje mi się, że jest ciekawsza i bardziej emocjonująca od pierwszej. Szczególnie przypadły mi do gustu wątki Pawła i Marii oraz Wojtka i Kasi - trzymają w napięciu i wyraźnie zarysowują konflikty wartości. Brawo!

filippo_3

W pełni się zgadzam.

ocenił(a) serial na 2
filippo_3

Najlepszy polski serial? Skąd tyś się urwała? Dla mnie jest to jeden z najgorszych polskich seriali. Mieszkam w Londynie(nawet bywam w tych miejscach gdzie jest ten serial kręcony) i powiem że jest On strasznie przesadzony. Już w pierwszym czy drugim odcinku wątek tej dziewczyny która ma przemycić narkotyki jest patologiczny. Ten serial ma chyba zniechęcić polaków do emigracji. Ręczę swoją ręką że Londyn tak nie wygląda, nie oglądam tego serialu ale kiedy się na niego nie natknę za każdym razem jest jakiś chory epizod.

Emelie

a kto tu porównuje Londyńczyków do realnego życia w W.B.? jest fajny i tyle, a czy już się zgadza z prawdziwym życiem emigrantów to temat z innej beczki

użytkownik usunięty
Emelie

Serial jest wporządku. Jak zaczynalam go ogladac, to tez troche sie zdziwilam tą mafią, przejazdem z Ealing Broadway na Wembley jedną linią metra :) No ale tu nie o to chodzi. Wyhaczylam bardzo duzo dziwnych rzeczy, czasami absurdalnych, ale bardzo mi się ten serial podoba!
Mieszkalam 3 lata w Londynie i mam jakies tam porownanie. Nie mniej zalezy w jakim srodowisku sie obracamy.
Ja sie nie obracalam w narkotykowym, wiec nie wiem, moze i tak jest naprawde.

Pierwsza seria mi się podobala, w drugiej zaczela mnie denerwować Aśka.

użytkownik usunięty

Aha i zapomnialam dopisac, ze najsmieszniejsza scena dla mnie bylo to, jak w 1 odcinku 1 serii, Aska odnalazla adres w Londynie z kartki :) Ponoc zabrali jej wszystko wtedy, wiec tak naprawde nie moglaby jechac autobusem. (Ci co mieszkali wiedzą, że aby się przejechac autobusem trzeba wejsc przednimi drzwiami i zaplacic 2 funty, badz piknac Oysterką). No i jakos tak bez problemu znalazla to czego szukala :)

Ta historia byla dla mnie zadzwiająca :)

ocenił(a) serial na 6
Emelie

I co z tego, że przesadzony. Ważne, ze się fajnie ogląda.
Sory, ale czy taka Brzydula czy Pierwsza Miłość pokazują prawdziwe życie, prawdziwą Polskę?
Jedyny ciekawy polski serial. Najlepszy! ;)

filippo_3

Zgadzam się. No film po prostu świetny. Najlepszy polski serial.

filippo_3

Serial ten naprawdę trzyma poziom. Jest taki inny od tego co proponują na codzień różne telewizje. Może i dobrze, że jest puszczany tylko raz w tygodniu, bo gdy się go ogląda nie czuć tej "komerchy", która nas otacza w dzisiejszym świecie polskich seriali. Także warto zauważyć, że serial ten jest bardzo dobry pod względem montażu.

ocenił(a) serial na 8
filippo_3

zgadzam się. dobre tempo, ciekawe postacie i kilka nieszablonowych rozwiązań dramaturgicznych.
z produkcji obecnie w tv - najlepsze (obok Czasu Honoru - ale to inne kategorie estetyczno-moralne).

joshlymanfan

Dla mnie również serial,a szczególnie 2ga seria coraz bardziej się podoba. Początkowo podchodziłem do niego z dystansem jak to do kolejnej producji nakręconej przez TVP,ale obejrzałem 1en odcinek i zmieniłem zdanie. Szczególnie pochwalę obsadzenie tutaj głónwie mniej znanych aktorów(nie ma to jak Żebrowski w rolach od Wiedźmina po Ojca Mateusza ehhh)oraz fakt że kwestie mówione są po nagielsku a napisy po polsku a nie na odwrót. Za dodatkowe atuty uznaję całkiem fajnie nakreślone postaci i ciekawie prowadzony scenariusz. Muzyka użyta w serialu też załuguję na podkreślenie - nie wyobrażam sobie lepszego motywu niż "Supreme" Williamsa na rozpoczęcie a i nastrojowy temat kończący "Run" przypadł mi do gustu.
Wg mnie rzeczywisćie jeden z lepszych polskich seriali ostatnich lat. :)

ocenił(a) serial na 10
filippo_3

Ale to jest fikcja . To nie jest film dokumentalny - ludzie -_-

A serial przefajny i w ogóle ! Nie ma lepszego , zgadzam się jest extra :D