Za duzo malolatow, za duzo chamow, za duzo prostakow, za duzo inteligentow wyidywidualizowanych z rozentuzajazmowanego tlumu, za duzo kurew i innych poieprznych wyrazow, i za duzo bydla... Tak mozna poriwnac Filmweb sprzed paru lat i dzisiejszy. Ja rozumiem konstruktywna polemike na temat "ja ten film doceniam, mam argumenty aby go bronic" versus "a ja tego filmu nie lubie, i moje argumenty to:..." Zamiast tego mamy wzajemne obrzucanie sie blotem, wyzwiska, zarzucanie sobie nawzajem chorob psychicznej masci wszelakiej bo ten to lubi ten film a tamta to nie... Ja pierdziele, nie dziwie sie sobie, ze wyjechalem z tego burdelu Polska zwanej (wciaz z duzej litery bo tak mnie uczono w szkole) bo to, ze ten kraj nie nadaje sie do zycia to nie wina rzadu tylko tych wszystkich, ktorzy ten rzad wybrali. Nie mozna przejsc do porzadku diennego nad faktem, ze ile ludzi tyle gustow i opinni? To e komus sie podoba Anime, albo inne rzecy ktorych nie ogladam, nie oznacza to, ze ta osoba jest psychiczna albo cyt. : "pojeb... chu...." koniec cytatu. Smutne, ze nie potrafimy dyskutowac a jedynie klocic si, bic piane i nastepnie piane toczyc z pyskow. Pozdrawiam nieliczne grono normalnych a przede wszystkim posiadajacych zasady elementarnej kultury osobistej.
Dariusz Sobanski - emigrant z wyboru i z koniecznosci
jesteś anty polakiem, a siedź se tam w Anglii, wiedz tylko jedno, twoi polscy przodkowie wyrywali sobie żyły, by obronić ten kraj, a Ty... powiem ci jeszcze że filmweb to tylko portal filmowy, wszyscy tu są anonimowi, nikt nikogo nie zna osobiście (czasem są wyjątki). Żygać to mi się chce na ciebie, pewnie mi powiesz, że należę do hamów, tak nie jest. Poprostu wpisałeś hamski komentarz wobec swojej ojczyzny, no i mam wrażenie, że wielu powinno od ciebie wymagać przeprosin.
:/
po drugie nie wszyscy są tacy jak ty piszesz (ja znam wiele osób wulgarnych np Ziomal.pl i inni, nie chce nikogo oskarżać, ale to są ludzie z marginesu)
smutna prawda naszej rzeczywistości:? tez mnie to denerwuje. Napisze że lubię Oreiro czy telenowele:P a odrazu wszyscy się rzucają zero tolerancji. Pozdrawiam wszystkich którzy mają choć troch.e kultury
Pozdrawiasz nieliczne grono normalnych?Ooo,jak miło,bo już myslałam,że jako uczciwa obywatelka Polski rownież zostałam zaliczona do osób wymienionych na początku;) I ty piszesz o kulturze używając słów typu:kurew,burdel,pierdzielę?Bez złośliwosci radzę ci-zanim zaczniesz ponownie oceniać innych,przyjrzyj sie sobie i swojemu zachowaniu.
A tak na marginesie-nie"żygać" a "rzygać"
sam wpadlem z ortografem, przyznaje sie bez bicia. Odnosnie slownictwa to sa wyraze, ktore mozesz znalezc w Slowniku Jezyka Polskiego wiec sie odczep, a "pierdziele" to chyba przeszkadza dzieciom w pisakownicy... kolejne dziecko neostrady :(
szkoda ze wszyscy tandeciarze ktorym nie podoba sie jezyk nie wyjezdzaja moze nie byloby kmu ogladac m jak milosc czy innych taniosci w tv
Dzięki.I nawzajem.Najwygodniej przecież uciec i biadolić,zamiast zostać,próbując we własnym zakresie robić cokolwiek,by było lepiej.Tak naprawdę to wszędzie jest tak samo,opinia na temat kraju zależy tylko od usposobienia osoby wypowiadającej się,albo od jej sytuacji życiowej.
ten caly sobanek to jakis tłuk.
P.S.
słowo "rzygac" pisze sie przez "rz"
szkoda, ze cie w tej szkole nie nauczyli ortografii, ale zapewne za granica nie jest ci ona potrzebna.pozdrawiam :P pseudo-Polaka
Bardzo ciekawa rozmowa o patriotyzmie. Jest pseudo Polakiem, bo mieszka w innym kraju i napisał kilka słów prawdy? Jeszcze ciekawsze. Najbardziej ubolewam nad upadkiem ortografii- trudno się nie uśmiechnąć, jak ktoś używa przezwiska "cham" pisząc to przez "h".
sobanek zgadzam się z tobą w zupełności, a ty tam koleś na demną, ty też cwaniaczek jesteś.
czepiacie się głupich liter, popatrzcie na Siebie, to się nazywa "brak argumentów"!