PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=88369}
4,1 52 tys. ocen
4,1 10 1 52022
2,0 8 krytyków
M jak miłość
powrót do forum serialu M jak miłość

Co to za kretyński pomysł z tym pożarem? To już było u Zduńskich. Pewnie znowu dom poremontują, albo w ogóle zamienią na inny z super nowoczesnym urządzeniem z Ikei zaprojektowanym przez dekoratora wnętrz. I stare wiejskie dziadygi będą błyszczeć na tle tych nowoczesności, już raz zresztą ich wysiedlili do niejakiej Grabiny. To dopiero był głupi wątek, jakby nie rozumieli, że starych drzew się nie przesadza, a serial - nawet taki landrynkowy jak M potrzebuje osi.

libella

Z jednej strony się zgadzam, zaś z drugiej chyba chcieli pokazać jak sobie rodzina poradzi po dramacie i wgl.

adamo001

W ogóle to widzę błędy, miało być:

*debilizmy
** wysiedlili do Gródka z Grabiny

libella

No tak przesadzili. Pożar mógł być w warsztacie i tyle. Wystarczyłoby. Szkoda tego domu bo wiążą się z nim takie fajne wspomnienia ale no cóż tak zdecydowali scenarzyści. W pożarze domu najgorsze jest że płoną wszystkie pamiątki i zdjęcia a tego nie da się odkupić:(. Więc przeżywałam to z nimi. Teraz Ewa i Marek z dzieciakami będą mieszkać u Kolędy a Lucek i Basia z Kingą i Piotrkiem, co będzie pewnie zabawne i ciekawe. Tak na "kupie" wszyscy będą. A dom odbudują to fakt,. tylko ciekawe jak będzie wyglądał.

libella

A fakt kiedyś jakiś czas Basia i Lucek mieszkali w Gródku ale nie wiem dlaczego. Też jakiś czas z Gośką gdy bawiła się w agroturystykę. Chyba z tym Gródkiem to było gdy Lucek i Basia chcieli dać Hani i Markowi spokój i wolną chatę.? I dlatego przenieśli się do mieszkania po Teresie( byłej Pawła) i zamieszkali w tym samym budynku co Krzysiek z Marysią:). Ale to było na krótko bo brakowało im wsi. Ciekawe jak teraz będą znosić życie w Warszawie, w końcu większym mieście niż Gródek. Pewnie będą zaGrabiną tęsknić ale też będą odwiedzać Marka, a tak będą mieli blisko do córek i wnuków w Wawie:)

adamo001

Ja w tym sezonie rzadko oglądałam emkę.
Co z chorobą Andrzeja? Bo niby jest chory.

Vanessa100

Nie jest chory:). Pomylili wyniki badań i tak naprawdę nigdy białaczki nie miał.

maria_88_3

ooo ;)
To dobrze, że jest zdrowy.

Vanessa100

No to dobrze. Lubię go, nie mogłoby go zabraknąć w MjM:).

maria_88_3

Andrzej już wystarczająco cierpi, będąc mężem pożal się Boże Martusi ;)

maria_88_3

Andrzej BUDYŃ ;)
W emce był Kisiel, to i Budyń musi być ;)

Vanessa100

Święte słowo. Zabrakło Kisiela to trzeba zastąpić Budyniem:). A to prawda że z Andrzeja jest cierpiętnik jakich mało.

maria_88_3

Budzyń gadał z Wernerem chyba w przedostatnim odcinku przed wakacjami i Werner mówi, że Anna coś tam coś tam, a Budzyń, ze mną było inaczej, bo Marta mi się podobała czy jakoś tak. Myślałem, że padne jak to usłyszałem :P

adamo001

A było coś takiego. I właśnie Budyń dziwi się że Werner tak szybko chce się oświadczyć. Ale Anna to nie Marta:P. A i z tym podobaniem się. Niezłe.:D

adamo001

Te ich rozmowy to w ogóle niezłe są. Całej trójki, bo i Piotrek czasem coś dołoży, mimo iż najpoważniejszy. Jak z tym seksem ile czasu może go nie być. A Andrzej najpierw chciał podać ile tak mniej więcej można się bez tego obyć a w końcu że nie jest specjalistą od tego:P. Biedaczek:D

maria_88_3

Hahhahah :D na dwójce rano są powtórki i coś Budzyń Martuni pisał o imionach dla dzieci - sie przeraziłem z samego rana :D

adamo001

Przeraziłeś się? Dlaczego? haha

Vanessa100

No, że Budzyń chciał dziecko z Martunią i wgl te imiona :D nie pamiętam już jakie, ale jakiś Stasio chyba :P

adamo001

Dobrze, że nie mają własnych dzieci.
Andrzej by wtedy padł, miałby 4 dzieci - żałosna Martusia, debil Łukasz, ruda Ania i ich własne dziecko.
:D
A tak ma 3 - też dużo, ale jednak mniej ;)

Vanessa100

Już jedno dziecko w tę czy w drugą stronę nie ważne:). Między 3 a czwórką dzieci nie ma różnicy. Poza tym Martusia i tak jest najgorszym z dzieci i najbardziej marudnym:P. Ale taka prawda że Andrzej już do końca życia by był ud..piony. Nawet gdyby rozwiódł się z Martą, musiałby utrzymywać kontakty z dzieckiem( no może nie musiałby, ale pewnie by chciał) i tym samym miałby przymuszone kontakty z Martą. Dziecko łączy niestety lub stety na całe życie. Chociaż Andrzej i tak Anię traktuje jak córkę i nawet po rozwodzie chciałby utrzymywać z nią kontakty, poza tym dla Ani on jest jak ojciec. No niestety się wkopał facet, tak jak Asia się wkopała z tym Tomkiem i jego "koszmarną" rodzinką. Jak jeszcze Zosia wg mnie jest do przeżycia to ten zblazowany Tomek i dziwaczny Wojtuś są okropni wg mnie.

maria_88_3

Andrzej to masochista.

Tomek i ruda Agnieszka - ich wątek i w ogóle te 2 postacie tak mnie denerwują, że aż przełączam na inny kanał.
Oboje są żałośni i nudni, i jeszcze te miny Agnieszki mnie denerwują - to jej stawianie wielkich oczu.
Choć niektórzy lubią Agę, co kto lubi :D:D

Vanessa100

Dla mnie z "Żylety" (hahahah!) zrobili tak żałosną postać, że (jak to było w Paranienormalnych) Szzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzok :D

adamo001

Agnieszka "żyleta", ale stępiona ;))

Tomek jest tak nudny, że brak słów ;))

libella

Dom Mostowiaków może zostanie wyremontowany przez ekipę programu "Nasz nowy dom"
:D:D

Vanessa100

No widziałem memy :P Z jednej strony nie rozumiem czemu się tak nabijają, bo przecież dom może się zapalić nawet wskutek wybuchu gazu czy zwarcia instalacji, z drugiej - po kiego grzyba ten Rafaello podpalał chałupę skoro Anka z Ewą były w tej szopie czy czym tam :D

adamo001

No niby Rafał nie podpalił domu Mostowiaków tylko ogień przeniósł się z szopy czy warsztatu na dom. W końcu Rafał dużo tego nakupował do podpalenia i mógł za bardzo zaszaleć:). Bo rzeczywiście bez sensu byłoby podpalać dom jak tam nikogo nie było, chyba że z samej zemsty na Mostowiakach za wtrącanie się.

maria_88_3

No w sumie tak, ale jednak ta szopa czy warsztat jest kawałek od tego domu i musiałoby naprawdę nieźle nawalać ogniem, żeby się sam przeniósł tak myślę :D

adamo001

Ale jednak to serial :P. I różne cuda się dzieją. Np że faceci biją się o Marysię a Marta też co rusz znajduje adoratorów, Ala natomiast świetnie radzi sobie w pracy( radziła) mimo iż skończyła studia parę lat temu i nie miała praktyki. No cóż i większe absurdy się zdarzały. Myślę że ten to i tak nie najgorszy:)

maria_88_3

No tak. Akurat adoratorzy Martuni to masakra. Z Marysią jeszcze bym uwierzył, bo nie wygląda i nie zachowuje się tak tragicznie jak Martunia :D

adamo001

No tak Maria to ogólnie piękna kobieta i tylko jak miała tę depresję nie można było na nią patrzeć, ale tak nic w sumie nie można jej zarzucić ale żeby zaraz taakie powodzenie to też przesada, ale mnie tam się podoba np jej piękne brązowe oczy, tylko wiadomo kobiet jest sporo:P. Marta kiedyś była piękniejsza, ale też miała styl ubierania koszmarny? Z charakteru taka sobie ale z zachowania to można przy niej zasnąć jak mówi:). Oczywiście to że ma nadwagę to nic, ale też ma niedobraną fryzurę, choć ostatnio wyglądała lepiej, ale często i makijaż ma średni. Generalnie nie wiem jak można na dłużej z nią wytrzymać:).