PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=88369}
4,1 52 tys. ocen
4,1 10 1 52017
2,0 8 krytyków
M jak miłość
powrót do forum serialu M jak miłość

Jeszcze starszych ludzi rozumiem, którzy już większość czasu spędzają w domu i najzwyczajniej w świecie nie mają nic innego do roboty. Ale reszta :D ? Jakie macie usprawiedliwienie ?

mejbirdus

Skoro tego nie oglądasz to skąd wiesz, że serial jest beznadziejny? ;)
Męska intuicja?

vanilla_sky85

Gdzie napisałem, że tego nie oglądam, albo, że serial jest beznadziejny :D? Skąd te wnioski?
Kobieca logika?

ocenił(a) serial na 3
mejbirdus

Może ja się wtrącę:). Skoro napisałeś: "Jak można oglądać coś takiego", to chyba logiczne, że nie miałeś na myśli arcydzieła. Przynajmniej ja tak to zrozumiałam, ale mogę się mylić. A na pytanie odpowiadam- oglądam z przyzwyczajenia.

elisakate

ja wole seriale o zombie. Są ciekawsze. Miałem na myśli, że takie seriale jak mjm są o zwyczajnych ludziach, którzy żyją sobie normalnie jak my. Po co to oglądać? Nic ciekawego

ocenił(a) serial na 3
mejbirdus

Oj, nie wiem czy żyją sobie normalnie jak my. Ja tam nie jestem otoczona ludźmi sukcesu, którzy mieszkają w wypasionych apartamentach, mają firmy tudzież inne intratne posady i powodzenie u kobiet jak Rudolf Valentino (Marcin, Paweł), czy mężczyzn jak Marylin Monroe (Marta) oraz genialną smykałkę do biznesu jak człowiek renesansu Marek:). Reasumując- serial już dawno temu wkroczył w fazę absurdu i zgadzam się z Tobą, że ciekawy nie jest, a mimo to śledzę losy Mostowiaków. Paradoks, prawda?

A seriale o zombie dopiero przede mną:).

elisakate

Polecam The Walking Dead, tam nie ma tylu absurdów co w MjM i poza zombie, wszystko jest jak najbardziej realistyczne

ocenił(a) serial na 3
mejbirdus

Dzięki, już wiele osób poleciło mi właśnie ten serial i na pewno się skuszę:).

mejbirdus

Raczej czytanie ze zrozumieniem. Skoro uważasz jego oglądanie za stratę czasu, a jednocześnie to oglądasz, to rozumiem, że masz zapędy kulturalno-masochistyczne?

vanilla_sky85

Często jestem gościem u mojej babci, a tam takie seriale lecą na okrągło. Przelotnie zdarzy mi się coś obejrzeć

mejbirdus

Rozumiem, ja tak miałam z "Modą na sukces", babcia na siłę próbowała mnie wkręcić w fabułę. Brrr.

mejbirdus

oglądamy , żeby potem mieć sporo radości na forum:)))i pewnie z czzystej ciekawości jakie absurdy absurdów pobiją poprzednie absurdy:))))

mejbirdus

A ja bardzo lubię oglądać, bo porównuję to co opisują ci debile w magazynach papierowych i internetowych z tym co rzeczywiście jest na ekranie.

I tak w ostatnim opisie jest "Kris zaprasza Annę do Irlandii", a w odcinku nie zaprasza, za to ironicznie Marek stwierdza, że "może do Irlandii, do Cork?".
Podobnie było z Agnieszką, która miała być zołzą, a od czasu tego stwierdzenia stała się "boginią".

I nawet napisałem do kilku tych mądrali, żeby sobie obejrzeli najpierw odcinek, a potem się wypowiadali, ale oni swoje, a serial swoje.

mejbirdus

Zadaję sobie to samo pytanie w każdy poniedziałek i wtorek o 20:40.

Niestety jest to chyba jedno z tych filozoficznych pytań, na które nigdy nie uzyskamy odpowiedzi.