Ostatnio przestałam oglądać ten serial, ale zaciekawiła mnie postać Ewy, nowej "dziewczyny" Marka. Czy dobrze wydaje mi się że jest naukowcem? Jeżeli tak, to jaką dziedziną się zajmuje? Czy ten jej kolega z Irlandii jest jakimś jej współpracownikiem?
o ile się nie mylę zajmuje się czymś chyba w rodzaju badań nad uprawami czy coś tym stylu nie wiem jak to się dokładnie nazywa
Ewa jest wykładowcą biochemii na uczelni :) No i bada jedzenie, jakieś grzyby, itd.
Ale chyba i tak jest lepsza od cudownej Anny, księżniczki na ziarnku grochu,która snuje się po kawiarni ( tez mi robota!) , bo przecież że tam pracuje, to ja nie widziałam, która szybko rzuciłaby Marka, bo za mało bogaty i go nie szanuje.. A te jej wieczne knowania , kłamstwa, intrygi i manipulacje ?! Ewa przynajmniej pracuje, jest szczera i wyglądana to ,że kocha i szanuje Marka.
Nie zgadzam się z Tobą- moim zdaniem Anna jest fajną postacią, ma charakter i temperament (w przeciwieństwie do dziecinnej Ewy). Anna była autentycznie zakochana w Marku i nie sądzę, że rzuciłaby go dlatego, bo kasy nie ma. To raczej Marek nią wzgardził- pobawił się nią, a potem, jak to ma w zwyczaju obwinił o to, że go uwiodła. W moim przekonaniu to Ewa jest właśnie księżniczką na ziarnku grochu, a ostatnio wyszła z niej jędza.