Według mnie to:
1. Lucjan - za jego durne dowcipy, z których śmieje się tylko ekipa serialu
2. Natalka - za to, że zachowuje się jak przedszkolak, a nie jak nastolatka
3.Piotr i Paweł- za wszystko
4.Marysia - za to, że struga wykształconą, a rzeczywistości jest tylko pielęgniarką...
5.Renia - wieczna kobieta z wymyslonymi problemami.. no ludzie weźcie...
i to chyba jak dla mnie wszyscy jak jeszcze ktoś mi się przypomni to napiszę!
Szczególnie punkt drugi zasługuje na uwagę. Bo zauważ że takie są PRAKTYCZNIE WSZYSTKIE nastolatki w serialach typu "M jak M". Może nie zawsze zachowują się jak przedszkolaki, ale zachowanie i styl bycia serialowych nastolatków nijak się ma do rzeczywistości. Weźmy z "M jak Miłość" takiego Łukasza. Jego sposób zachowania jest po prostu tak sztuczny, że trudno to opisać. A najlepsze są te jego teksty, które to niby mają naśladować język współczesnych nastolatków - do dziś pamiętam jak to kiedyś słyszałem z ust tej postaci "facet jest wporzo" i inne tego typu kwiatki. Twórcy cudownego serialu nie mają najwyraźniej żadnego kontaktu z nastolatkami, bo raczej większość z nich zwrot taki jak "wporzo" by wprost wyśmiała. Oczywiście, obaj aktorzy którzy wcielali się w postać Łukasza jeszcze ubarwiali tego typu wypowiedzi swoim bezdennie dziecinnym tonem głosu. Twórcy jednego z większych badziewii polskiej telewizji niestety nie mają bladego pojęcia o tym w jaki sposób w dzisiejszych czasach wysławia się młodzież.
gal_anonim2- gdyby wiedzieli, jak się wysławia polska młodzież i zastosowali to w serialu to pewnie by ograniczenie do 16 lat dwójka musiała nadać...
1. Kinga- słodka, jak sułtański krem
2. Natalka- najcudowniejsze dziecko pod słońcem
3. Marysia- święta i zawsze pomocna
4. Bliżniaki- bez komentarza :(
kolejność nie ma znaczenia.
za to lubię matkę Stefana- to dopiero jest sztuka :)
Po głębszym zastanowieniu mogę stwierdzić że całą obsadę tego tępego serialu można o kant dupy obić.Dziękuje.