Podobno krwiożercze kartony powrócą i pozbawią życia Małgośkę,eks Tomka
fajnie tylko co to jest coming soon i autumn ?? pisz po polsku jak chcesz przekazać ważną informację
Każdy powinien raczej znać podstawy angielskiego,a jeśli nie to istnieje coś takiego jak translator
Żyję w Polsce i nie muszę znać obcych języków aby móc komunikować się z ludźmi . Jak będę chciał porozmawiać, w tym przypadku, po angielsku to pojadę zagranicę,albo wezmę książkę w oryginale chcąc poczytać. Oczekuję używania polskich słów bez popisywania się ,że ktoś coś obcego zna....
Nie popisuje się,tylko że w tym języku to dobrze brzmi.Angielski język jest lepszy niż polski
Zdaję sobie sprawę,że rozmowa odchodzi od głównego tematu jaki jest serial "M jak miłość" a skupia się obecnie na zwyczaju używania słów obcych w zupełności niepotrzebnie - co jest obecnie nagminne. Dziwię się twojej ocenie - że język angielski jest lepszy niż polski - jest po prostu inny, przede wszystkim nie nasz narodowy - brzmię jak purysta i tak - jestem nim. Z pewnością nasi dziadkowie czy pradziadkowie mieli bardzo "podobne" spostrzeżenie odnośnie niemieckiego, rosyjskiego, gdy to język polski był rugowany na każdym kroku - są lepsze od naszego..
Żałuję tego, że w Polsce nie ma komisji rządowej na wzór islandzkiej, czy francuskiej dbającej o czystość i niezaśmiecanie różnymi wtrąceniami zagranicznymi -szczególnie właśnie angielskimi,choć powinno to dotyczyć wszystkich zagranicznych zapożyczeń.
Kontrargument w postaci ewolucji języka, następujących zmian, będzie chybiony, gdyż poprzez umiejętne zastępowanie słów zagranicznych sam język polski będzie rozwijał się.
Dobra,przesadziłem z tym,że jest lepszy niż polski.Po prostu lubię mówić po angielsku i nie przeszkadza mi wtrącanie angielskich słówek do języka polskiego.Ważne,że rozumiem o co chodzi.Po co martwić się na zapas,że język wyginie?Stanie się to za twojego lub mojego życia?-Nie,więc po co się martwić?