PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=88369}
4,1 52 tys. ocen
4,1 10 1 52019
2,0 8 krytyków
M jak miłość
powrót do forum serialu M jak miłość

Z tym serialem co raz gorzej, niedługo wszyscy Mostowiakowie staną się postaciami
drugoplanowymi, a główną postacią stanie się Marcin i szereg jego adoratorek... kiedyś serial miał
jakieś wartości, rodzina, miłość i przede wszystkim dotyczył Mostowiaków. Od kiedy pojawiła się
Janka, jest co raz gorzej... i teraz jeszcze jej siostra. Chciałbym, żeby obie odeszły, kto się ze mną
zgadza?

ocenił(a) serial na 3
elmoo_filmweb

Raczej stop z rodziną i znajomymi Tomka oraz ze znajomymi i rodziną rodziny Tomka :P

robipati

Tak jest! I jeszcze z pracą Tomka. W ogóle z Tomkiem.

robipati

hahah dokladnie ;)

elmoo_filmweb

Janka i Eryka na pewno się z Tobą nie zgadzają :D

Vanessa100

I ja ;/

elmoo_filmweb

Trzeba zrobić akcję społeczną "STOP Marcinowi, Jance i Eryce".
Na wzór akcji "Stop Przemocy" :D

ocenił(a) serial na 5
Vanessa100

haha dobre :D

ocenił(a) serial na 4
elmoo_filmweb

"kiedyś serial miał jakieś wartości, rodzina, miłość" Ta jasne bo uwierzę. A co z miłością Krzysztofa do Marii, zdradzał ją jak tylko mógł i to później jawnie na całego, a co z rodziną Hanki, wystarczy że pojawił się jej były chłopak a ta już rzuca dziecko (Mateusza) które spadło potem ze schodów i leci do kochanka.

Sir_KriS800

rzuca dziecko które spadło potem ze schodów i leci do kochanka. Że Mateusz ma kochanka i do niego leci? :D

ocenił(a) serial na 4
Opikowski

Chodziło mi bardziej o to że Hanka zostawia Mateusza z Markiem i ucieka do kochanka, w międzyczasie Marek nie pilnuje Mateusza i ten spada ze schodów ale to że Mateusz może mieć faceta to w przyszłości w MJM dość prawdopodobne.

Sir_KriS800

wiem doskonale o co Ci chodzi, kwestia (nie)odpowiedniej składni po prostu

ocenił(a) serial na 4
Opikowski

Jesteś polonistą?

Sir_KriS800

na szczęście nie, bo byłoby jeszcze gorzej ;)

ocenił(a) serial na 3
Opikowski

Ja tam dobrze zrozumiałam, o co chodzi Sir_Kri800, już się tak nie czepiaj!

ocenił(a) serial na 4
Opikowski

Gorzej? To teraz mnie posłuchaj: Zdania rozpoczynamy z wielkiej litery, zdania kończymy kropką... ;-))

Sir_KriS800

Owszem. Używamy też myślników odnosząc się do cytowanej wypowiedzi. A teraz spójrz na swoją pierwszą wypowiedź, którą skomentowałem ;)

ocenił(a) serial na 4
Opikowski

Pomyliłeś myślnik z cudzysłowem.

Sir_KriS800

Nic nie pomyliłem. Pierwsza sprawa, nawet jeżeli to cytat to wyraz rozpoczynający zdanie zaczyna się z wielkiej litery. Druga sprawa jeżeli odnosisz się do cytowanej wypowiedzi to robisz to po myślniku, więc tak powinno wyglądać to zdanie:
"Kiedyś serial miał jakieś wartości, rodzina, miłość" - ta jasne bo uwierzę.
Brak przecinków i ucinane głoski pomijam.

Opikowski

*bez pierwszego "to" po "jeżeli" oczywiście

ocenił(a) serial na 4
Opikowski

http://i1.celebixy.pl/3061aec021275afad97a90c9f545853d588dc8f3/foch-panda-jpg

elmoo_filmweb

Ja się trochę zgodzę, Janka jest niedorzeczną postacią, niby słodka i kochająca, a jednocześnie wredna i stwarza same problemy, mam ochotę ją trzasnąć.
Nie zgodzę się jednak, że jej pojawienie zapoczątkowało złe czasy dla emki, bo ten kryzys zaczął się parę ładnych lat temu. Mamy teraz tylko romanse, zdrady i coraz bardzie płytkie, odpychające postaci - nawet te kiedyś sensowne przeszły przemianę na gorsze (Marta).
Co do Twego apelu - najlepiej niech odejdzie Marcin, Janka i Eryka przynajmniej są z rodziny, a tego łajzowatego lowelasa ciężko strawić :)

elmoo_filmweb

Popieram. . Ciagle tylko Marcinek i jego poboje. Do tego Kaska, Janka, Eryka, Mucha i inne postacie nie zwiazane z rodzina Mostowiaków. Przez nich juz nawet nie chce mi sie oglądac i jak ich widze to przełaczam kanał

ocenił(a) serial na 3
milenasy

A podobno Janka i Eryka mają być w nowej czołówce serialu, więc chyba szybko się od ich obecności w Emce nie uwolnimy.

ocenił(a) serial na 3
elisakate

Spoko, żona Pawła też była w czołówce :P

ocenił(a) serial na 8
elisakate

Mam nadzieję, że fakt wystąpienia w czołówce nie zwiąże dziewczyn za bardzo z serialem. Obie są strasznie drewniane ;/

ocenił(a) serial na 7
laleczka874

podobno ma być zmieniana czołówka co jakiś czas w zależności od odcinków :P

milenasy

zeby chociaz ladne byly to jeszcze by uszlo. przeciez ta cala Eryka to zwykly pasztet

elmoo_filmweb

Daj spokój. Już powoli mnie ten serial rozwala. Jak nie problemy Małgosi i Tomka to jeszcze ta cała Eryka i Janka - obydwie są jakieś coś nie teges. Marcin powinien być z Kaśką bo taka była z niej fajna laska, ale nie.. on musiał szukać tej co ją świeżo poznał przy uratowaniu przed tonięciem, ale jedno mnie w tym ich pierwszym spotkaniu zwaliło z nóg - uratował ją z płytkiego strumyka kiedy ta niezdara się topiła. Mistrzostwo świata normalnie, ale nic nie przebije kartonów i Hanki xDDD Jebut w kartony, potem puff głową i śmierć xD

ocenił(a) serial na 7
doporski

No właśnie a jeszcze dopiero ta cała Eryka była ciężko chora a teraz tak "wyzywa" się ze swoją siostrą, ktora jej życie uratowała ! :P

elmoo_filmweb

Coraz więcej tu krewnych Tomka.
Niedługo będzie ich więcej niż Mostowiaków.

Vanessa100

hehehe dobre, rzeczywiscie duzo tych jego krewnych i krewnych krewnych;)

skojarzyło mi sie z kubusia puchatka - krewni i znajomi królika ;)