PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=88369}
4,1 52 tys. ocen
4,1 10 1 51990
2,0 8 krytyków
M jak miłość
powrót do forum serialu M jak miłość

Stare odcinki

ocenił(a) serial na 4

Od pewnego czasu, szykując się do szkoły, codziennie po 7:00 rano oglądam stare odcinki
M jak Miłość. Musze przyznać, że wtedy to byl znakomity serial. Miał swoja własną muzykę,
były w inny sposób kręcone ujęcia, sama fabuła była zupełnie inna. M jak Miłość już dawno
powinno zostać ładnie zakończone. Przypominam, że jest to film opowiadający o losach
Mostowiaków. Kiedyś może i rzeczywiście tak było. Był Gródek, Grabina, Lipnica, trochę
Warszawy... i tam się toczyła akcja. Mostowiakowie żyli sobie na wsi, wiedli niby spokojne
życie, ale jednak ciągle się coś działo. Był to serial opowiadający o cieple rodzinnym, o tym,
że zawsze można liczyć na swoją rodzinę, bez względu na wszystko. Każdy odcinek miał
swój urok. Przyznam szczerze, że oglądając ktregoś ranka odcinek, jak Marysi zmarła
córeczka, albo innym azem, jak Marek rozmawiając z Basią płakał za Hanką, to aż miałam
dreszcze i chciało mi się płakać. Obecne M jak Miłość..... nijak mnie nie wzrusza.

ocenił(a) serial na 8
mokfa

Czasy się zmieniły. Dzieci wyprowadziły się z niewielkiej miejscowości. Robią kariery w wielkim świecie a ich problemami są zdrady, rozwody itp.

mokfa

To prawda kiedyś to był bardzo ciekawy serial, ale kiedy zmienił się scenarzysta to M jak Miłość stawało się coraz gorsze obecne nowe odcinki są coraz to gorsze robione bez pomysłu dla kasy, gdyby ludzie przestali by oglądać te nowe to serial by się skończył ale oglądają z sentymentu do starych odcinków to dalej to ciągną . O 6:30 rano wstajesz do szkoły Mokfa .

ocenił(a) serial na 4
Prezydent_2

słucham? Wstaję przed 7:00

mokfa

I Martusia była ładna i miła, a nie ten wypłosz z żółtmi włosami, strzyżonymi chyba przez siebie. No nie wiem, ale ta postać tak mi okropnie działa na nerwy i to jej szalone powodzenie u mężczyzn. Już naprawdę w związku z tym mogliby zadbać o wizerunek Martusi. Poza tym tak cicho mówi, że muszę podgłaśniać telewizor.

ocenił(a) serial na 3
Contessa

Teraz ten serial jest żenujący. A stare odcinki, zwłaszcza pierwszy sezon były świetne. Pierwszy sezon był świetny głównie za sprawą Zenona Łagody granego przez Emila Karewicza. Też oglądam stare odcinki, ale nie oglądałem odcinka w którym zmarł Łagoda. Móglby mi ktoś napisać jak doszło do jego śmierci?

ocenił(a) serial na 4
fan1233

Akurat jakoś w zeszłym tygodniu leciało :) aczkolwiek ogladałam tak 3 po 3, wic mogę się minąć z prawdą. Zaczęło się od tego, że Hanka wypaplała Marysi, że nie jest córką Lucjana, tylko Zenona. Marysia, wciąż załamana po śmierci córeczki, bardzo to przeżywał. Jak wszyscy zreszą. Potem Piotrek/Paweł wybił szybę w przetwórni [to mogło mieć wpływ na późniejsze wydarzenia, bo Zenon go potem odwiózł do domu], a potem zenon pojechał z Michałem na jakieś ruiny [nie wiem co to było, ale chyba jakieś ważne dla Zenona miejsce] i stojąc w progu nagle dostał zawału i go nie odratowali. Dokładniej nie jestem w stanie napisać :)

mokfa

Ja przez przypadek obejrzałam 1 odcinek..rzeczywiście wtedy serial miał swój urok, gra aktorska nie raziła tak jak teraz..serial powinien być zakończony kilka lat temu.

ocenił(a) serial na 4
paczi88

A dlaczego kończyć skoro wciąż miliony oglądają ? To samograj.