I malina "M jak miłość"- za wprowadzanie debilizmu na skale ogólnokrajową, za tępotę, aktorów, idiotyczne dialogi, wieśniactwo i ogólnie całokształt
Z "M jak Miłość"?
Najgorsza aktorka: Justyna Rabińska (Agnieszka)
Nominacje:
1. Marcjanna Lelek (Natalia)
2. Joanna Sydor (Teresa)
3. Hanna Mikuć (Krystyna Filarska)
4. Joanna Koroniewska (Małgosia)
Najgorszy aktor: Franciszek Przybylski (Łukasz)
Nominacje:
1. Steffen Mueller (Stefan)
2. Marcin Mroczek (Piotr)
3. Rafał Mroczek (Paweł)
4. Kacper Kuszewski (Marek)
Najgorsza aktorka drugoplanowa: Ewelina Serafin (Kasia)
Nominacje:
1. Hanna Bieluszko (Renata)
2. Iza Małota (Justyna)
3. Dominika Figurska (Ewa)
4. Monika Obara (Elka)
Najgorszy aktor drugoplanowy: Ivan Komarenko (Sasza)
Nominacje:
1. Radosław Pazura (Peter)
2. Jan Jankowski (Robert)
3. Edward Lubaszenko (Teodor)
4. Emilian Kamiński (ojciec Madzi)
Ja bym maline walnęła braciom Mroczkom :/ Takich drewniaków to ja w życiu nie widziałam :/
Ja bym nie nominował, bo według mnie "M jak miłość" to największe kuriozum w tej części wszechświata - niniejszym przyznaję temu serialowi CZARNEGO MIERZWIAKA.
dobra no to ja też się wysilę (:
__najbardziej wkurzający aktor/ka:
*łukasz- jest tyle zdolnych dzieciaków, nie wiem dlaczego wzięli akurat takiego złamasa
*natalka- nie wiem czy dokładnie, ale zacytuję:
'hanka: gdzie chcecie jechać na wakacje?
brat natalki: w góry!
natalka: ja chcę zostać w domu i pomagać babci...' nadgorliwość bywa toksyczna
*teresa- pseudo. tiresssa... ona się nadaje ale do innej roli ://
*agnieszka- patrz łukasz
__aktor/ka nominowani do rozstrzelania:
*mroczkowie- bez komentarza
*kasia (kasieńka, kasiunia, kasiulka) cichopek- nasza polska seksbomba powinna zostać top modelką, branża filmowa nie będzie tęsknić
__ aktor/ka nominowana do zastąpienia kogoś w innym serialu
* jerzy- powinien grać księdza proboszcza w plebanii. lubi operę, teatr, jest kulturalny i lubi młode dziewczyny jak każdy ksiądz :))
*janeczka- powinna zamienić się z aktorką grająca panią stanisławę w klanie. janeczka to pijaczka a pani stanisława ćpa ziółka. obie robią to za zasłoną pozorów miłych pań.
*łukasz- jest bardzo podobny do maćka z klanu
*marek- cały waldek ze złotopolskich. chłop gospodarny i ziemię ma za paznokciami
to narazie tyle... ale się rozpisałam :))
3 nagrody dla najlepszych zwierzaków "M jak Miłość"
3 miejsce: owce Lucjana-rola epizodyczna(wymyśloną)
2 miejsce:rybki które podarował Norbertowi Łukasz-rola drugoplanowa ale bardzo ważna.Rybki przyczyniły się do nawiązania przyjąźni między ojcem a synem.
1 miejsce:Buder czyli pies bez właściciela,na którym ciąży przyszłość Mateuszka (Marek do Mateuszka:Dobrze możesz zatrzymać psa ale jak umrze to będzie twoja wina)
Tegoroczną galę prowadziła Grażyna("koleżanka" Marka M.)która ma zamiar za rok sięgnąć po tą nagrodę.
złotą malinę dałabym:
1. dla "najlepszego" aktora: Franciszek Przybylski (Łukasz)
2. dla "najlepszej" aktorki: Justyna Rabińska (Agnieszka)
3. najbardziej denerwujący aktor: Jacek Poniedziałek (Rafał)
4. najbardziej denerwująca aktorka: Joanna Sydor (Teresa)
No... znalazłoby sie kilka takich osób, np:
1) te dwa beztalencia Mroczkowie- swoim drewniactwem mogą równać się z Pinokiem i wystarczyłby jeden wkurzający, ale jeszcze są zdublowani...podwójnie beznadziejni..
2) Dżanina- wiecznie umierająca i zdychająca, a ja na jej widok robię się wymiotująca... Zawsze jak ją widzę to wychodzę zrobić herbatę, albo do toalety..
3) Elvis-,czyli najlepszy przyjaciel Chochała sędziny. Wiecznie dyspozycyjny, chętny do spotkania się przy "kawie", i wiecznie z problemami
4)Teo- to jest wybitnie działający mi na nerwy człowiek. I żeby chociaż był jeszcze jakiś ładny, ale on wygląda jak żółw z wysp tropikalnych (czyli taki w bardzo dużych rozmiarach)
5) Kinguś- ona jest bardzo fajna, ale już mnie wkurza. Jest już taka przesadnie słodka i zaatakowała wszystkie gazety i stacje TV. Boję się otworzyć lodówkę...:)
6)Lucjan- wiecznie tylko siedzi w kuchni i coś wpier****. "Ba-ba-ba-ba-ba-ba-ba-ba-ba- ba-ba-ba-ba- ba-ba-ba-ba- basiu" :)
1 miejsce- The Mroczek's
2 miejsce- K. Cichopek
3- miejsce- J. Sydor
4- miejsce- J KOroniewska
5 miejsce- M. Lelek
i.t.d...